close
Walvissen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is niet alleen een prachtige bestemming voor de prachtige landschappen. Ook voor wildlife kun je terecht op en rondom de eilanden van Nieuw-Zeeland. Vooral voor vogels en dieren die in zee leven zijn er genoeg plekken waar je terecht kunt. Om walvissen te spotten kan je het beste een bezoek brengen aan Kaikoura.

Unieke omgeving van Kaikoura

De omgeving van Kaikoura is al prachtig op zich. Mooie besneeuwde bergtoppen in combinatie met de zee zal je niet op veel andere plekken kunnen vastleggen. Veel mensen bezoeken Kaikoura ook voor een andere reden, de grootste tandwalvissen ter wereld spotten. Whale Watch Kaikoura is Nieuw-Zeelands enige walvisobservatiestation. Je kunt er het hele jaar terecht om op moderne catamarans de zee op te gaan en allerlei zeedieren van dichtbij kan observeren.

De kans dat je tijdens een tocht een walvis tegenkomt is vrij groot! Mocht je tijdens de tocht geen walvissen te zien krijgen, krijg je 80% terug van wat u heeft betaald. Met de moderne technieken en de aanwezigheid van walvissen het hele jaar door is de kans groot dat je niet teleurgesteld zal zijn. Maar je kan natuurlijk ook pech hebben. Gemiddeld zie je zo tussen de 1 en 3 walvissen per trip.

Walvissen tot wel 18 meter

Hoewel het grootste deel van de walvis onder water blijft, krijg je toch een idee van hoe immens groot het dier is (tot wel 18 meter). Het ademhalen van de walvis door middel van zijn spuitgat is ook indrukwekkend om te zien en te horen(!). Na een paar minuten boven water geweest te zijn, duikt het dier weer onder water en krijg je de kans om zijn staart vast te leggen op de foto.

Tijdens de tocht zijn we ook zeehonden en albatrossen tegengekomen. Afhankelijk van het seizoen kan je ook andere walvissen (bultruggen en blauwe vinvissen) en andere dieren spotten. In de omgeving leven verder pijlinktvissen, orka’s, zwaardwalvissen, Dusky- en Hector-dolfijnen en talloze andere soorten zeevogels.

Tags : Kaikourawalvissenwhale watching

Leave a Response