close

Namibië

AfrikaBestemmingenNamibië

Namibië, een land van verschillen en extremen

Namibië, een land van verschillen en extremen

De diepe ravijnen van “Fish River Canyon” met zijn oneindige blauwachtige vergezichten.

Wanneer plots de zon opkomt achter de duinen en de hele omgeving kleurt van zwart/blauw tot groen/geel naar rood is een adembenemend schouwspel dat u niet mag missen.

Het dierenleven waar Afrika zo bekend om staat

De hoge rode zandduinen (de hoogste ter wereld) van de “Sossusvlei” die bij zonsopkomst lijken te vlammen. Wanneer plots de zon opkomt achter de duinen en de hele omgeving kleurt van zwart/blauw tot groen/geel naar rood is een adembenemend schouwspel dat u niet mag missen. In Namibië, gelegen ten noorden van het populaire Zuid-Afrika, leven nog vele traditionele stammen met haar mooie kledij, versieringen en gewoonten. Daarentegen zijn de steden westers en modern. Maar toch zien we ook in de steden deze verschillen zeer duidelijk terug. De handgemaakte houtsnijwerken van de traditionele bevolking vinden we overal in de stad. De spanning en pracht van onze zoektocht naar het wild in Etosha Wildpark, het dierenleven waar Afrika zo bekend om staat.

Het macabere aanzicht van de scheepswrakken die zijn gestrand aan de beruchte Skeleton Coast, midden in een landschap van steeds weer wisselende kleuren van de duinen en de zee. Ontdek de bloedrode rotsformaties van Koiimasis waar je bij zonsopkomst en zonsondergang urenlang kunt genieten van het uitzicht.

Vogelpracht

Namibie is zeer vogelrijk land. Het is een lust om de ongelooflijke hoeveelheid en diversiteit aan vogels van zo dichtbij te kunnen bewonderen. Namibië is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland. Alleen al het Etosha Wildpark is bijna net zo groot als Nederland. Geen drukke steden of lange files op de doorgaande wegen. We kunnen het ons bijna niet voorstellen. Hier kun je nog uren rijden zonder een auto tegen te komen. Het bevolkingsaantal varieert tussen 1,5 en 2 miljoen inwoners. In Namibië rijdt men links. De wegen zijn redelijk, maar er zijn veel onverharde wegen.

Klimaat

Namibië beslaat een groot deel van de Kalahari woestijn, waardoor in het binnenland een heet, zonnig klimaat heerst. Aan de kust is het echter een ander verhaal; de koude golfstroom houdt de temperatuur laag en genereert veel nevel, maar het regent uiterst zelden. De weinige regen die er valt kun je verwachten in de periode tussen november en april, als de temperaturen hun hoogste waarden bereiken. Het binnenland wordt gevormd door een plateau; hier koelt het in de nacht sterk af. De winter duurt in Namibië van mei tot september en in die periode kan het s’nachts koud zijn. Zelfs in de warmere jaargetijden zul je tijdens de koelere avonden warme kleding nodig hebben.

lees verder