close

België

BelgiëBestemmingenEuropaReistips

De beste plaatsen voor een weekendje weg in België

De beste plaatsen voor een weekendje weg in België

Een van de beste cadeautips die je iemand kunt geven is een weekendje weg. Ook als je geen ruimte hebt voor een lange vakantie, kan een weekendje weg ervoor zorgen dat je er even helemaal tussenuit bent en kunt opladen. Een weekendje weg is dan ook een van de beste cadeautips, of het nu voor jezelf is of voor een ander.

Het mooiste is dat je helemaal niet ver hoeft te reizen voor een heerlijk weekendje weg, want ook in België zijn er namelijk tal van mooie bestemmingen die zich lenen voor een ontspannen weekend.

Antwerpen

Antwerpen staat bekend als een geweldige stad om te shoppen, maar er is zeker nog veel meer te doen. Als je het winkelen zat bent, kan je neerstrijken op de Grote Markt om van het uitzicht te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Mocht je met de trein naar Antwerpen gaan, dan kan je al genieten van de prachtige architectuur van het Centraal Station. In Antwerpen is ook veel street-art te vinden, maar als dat niet helemaal je ding is, kan je ook naar het Museum aan de Stroom of de schilderijen van Rubens bewonderen!

Brussel

Dit is een heerlijk bruisende stad, waar zeker wat te doen is! Je kunt hier ook geweldig uitgaan. Als je naar Brussel gaat, kan je zeker Manneken Pis niet mislopen. Maar daarnaast is ook het Atomium en de Kathedraal van Sint-Michiel zeker een aanrader. Indien je het iets rustiger aan wil doen in Brussel, dan zou je ook een bezoek kunnen brengen aan de botanische tuin. Dit is een heerlijk ontspannen plek!

Oostende

Mocht je een totaal ontspannen cadeautje willen geven, dan is Oostende zeker een goede bestemming. Je kunt hier heerlijk uitwaaien aan het strand en genieten van het heerlijke eten. Denk aan Belgische chocolade en heerlijke kroketjes. Oostende is ook een goede plek om te winkelen, en er is veel street-art te vinden. Ook een geweldige plek om een aantal mooie foto’s als herinnering te maken dus!

Ardennen

Of je nu ontspanning zoekt of avontuur: de Ardennen biedt beide! Het is een geweldige plek om rustig te fietsen en te wandelen, of simpelweg van de natuur te genieten. Maar daarnaast zijn er ook avontuurlijke activiteiten te ondernemen, zoals kajakken of klimmen. Voor de liefhebber is er ook de Brouwerij van La Chouffe. Verder is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan een van de vele grotten.

Hasselt

Hasselt is een heerlijk romantische stad. Je kunt jezelf in het buitenland wanen door de enorme Japanse tuin te bezoeken. Verder kan je er ook mooie fietstochten maken. Hasselt staat daarnaast bekend om haar speculaas en praliné, ook voor de echte foodie is hier dus genoeg te beleven.

Brugge

Brugge staat ook wel bekend als het Venetië van België, en als je hierheen gaat is de ultieme tip dan ook om een rondvaart te maken! Brugge is misschien wel de meest romantische stad uit dit lijstje. De stad leent zich voor lange, romantische wandelingen. Er zijn ook veel bierproeverijen in de stad en een aantal leuke musea die gegarandeerd een aantal uur plezier zullen geven.

lees verder
BelgiëDuitslandFrankrijkOostenrijkReistipsVakantie

Met de auto op vakantie naar het zuiden

met de auto op vakantie

De tijd van het jaar is er weer dat we met zijn allen met de auto naar onze zuiderburen rijden. En verder! Naast België zijn natuurlijk Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland populaire vakantiebestemmingen. Het meest gekozen vervoermiddel voor een vakantie in deze landen is toch wel de auto. Maar dat is geen nieuwe informatie. Wat wel nieuw is; er komen steeds meer regels bij en die zijn per land verschillend. Denk aan verplichte artikelen in je auto als, blaastest, hesje, gevaren driehoek, verbandtrommel. Maar ook is het per land verschillende omtrent vignetten en milieustickers.

Milieusticker in Duitsland

Blijf je op de snelweg dan heb je eigenlijk geen milieusticker nodig. In de steden wel. Deze zones heten in Duitsland: ‘Umweltzones’. Ben je toch van plan om een stad in te rijden dan is de kans groot dat daar een milieuzone van kracht is. Overigens is dit niet in alle Duitse steden het geval. De verschillende milieuzones in Duitsland kun je online vinden. Een milieuzone herken je aan de Umweltzone verkeersbord.

milieusticker duitsland

Ook als gewone auto heb je een milieusticker Duitsland nodig en deze bestel je snel en eenvoudig online. Met een paar klikken heb je jouw milieusticker besteld en kun je zonder zorgen op vakantie. Ook riskeer je geen boetes!

Vignetten

Elk land heeft zijn eigen regels en wetten omtrent vignetten. Zo heb je voor Zwitserland een vignet nodig. Deze kost omgerekend ca. €40,00. Dit Zwitsers vignet kun je vervolgens het hele jaar gebruiken: tot 31 december. Het gaat dus per kalenderjaar. Dit is overigens een vignet in de vorm van een sticker. Voor Oostenrijk zijn er meerdere opties. Naast de sticker, die je kunt aanvragen voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar, heb je ook een digitaal vignet. Ook voor het digitale Oostenrijkse vignet kun je kiezen tussen de 3 termijnen. Let op dat de kosten per type voertuig en met of zonder caravan kunnen verschillen.

Zonder zorgen op vakantie met de auto

Wat wij altijd doen is toch wel ruim van te voren bekijken wat we voor verplichte zaken moeten regelen. Naast het checken van bijvoorbeeld de geldigheid van je paspoort, checken we ook welke vignetten en andere stickers we nodig hebben. Ook gaan we globaal na of we nog andere tolwegen passeren zodat we niet voor verassingen komen te staan. Ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk dan heb je geen vignet nodig. In sommige grote steden wel een milieusticker. Ook heb je een grote kans dat je enkele tolwegen tegenkomt. Wij hebben dan altijd een creditcard bij ons. Hiermee kun je eenvoudig en vooral snel door de poortjes. Dit is prettig voor jezelf maar ook voor de rij auto’s achter je!

lees verder