close

Oceanië

BestemmingenNieuw-ZeelandOceanië

Deze highlights mag je niet missen tijdens een reis door Nieuw-Zeeland

Roys Peak 2

Nieuw-Zeeland stond al lange tijd hoog op onze bucketlist, maar tijdens onze wereldreis was het dan zover. Met ons campertje reden we 6 weken lang door de meest overweldigende landschappen die dit land rijk is. Een onvergetelijke tijd! Ga je ook naar Nieuw-Zeeland? Dan mag je deze hoogtepunten echt niet missen!

Hike de Tongariro Crossing

Eén van onze eerste hikes in Nieuw-Zeeland was de Tongariro Crossing op het Noordereiland. Deze daghike is pittig én populair, nog nooit liepen we met zoveel mensen tegelijk op hetzelfde wandelpad denk ik. Maar de populariteit van deze hike is logisch, want het vulkanische landschap waar je doorheen wandelt is uniek en prachtig. Bereid je wel voor op wat steile klimstukken, maar dat is het echt waard!

Vaar door de Bay of Islands

In het noorden van het Noordereiland vind je een landschap dat je niet snel zou verwachten bij Nieuw-Zeeland: een baai met 144 beeldschone eilandjes. Het water in de baai is felblauw, de stranden zijn goudgeel en er is vrijwel geen bebouwing op de eilandjes. Een paradijs! Je verkent de Bay of Islands het beste door een dagje te gaan varen. Kies wel zorgvuldig met welke tour organisator je gaat, want bij sommige boottochten zit je op enorme boten met grote groepen mensen. Wij gingen met een zeilboot in een klein groepje en hadden een fantastische dag!

Bezoek het geothermische Rotorua

Nog zo’n onvergetelijke plek op het Noordereiland: Rotorua. In dit stadje en de omgeving is zoveel geothermische activiteit, dat je al van ver ruikt dat je in de buurt komt. 😉 In het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland en de Waimangu Volcanic Valley zul je je ogen uitkijken bij de geisers, borrelende modderpoelen en felgekleurde zwavelmeren. Een hele bijzondere plek die je zeker moet bezoeken tijdens je reis door Nieuw-Zeeland!

Rijd over Arthur’s Pass

Arthur's Pass

Eén van de mooiste routes die we reden in Nieuw-Zeeland was Arthur’s Pass. De prachtige, met sneeuw bedekte bergtoppen dwingen je om bijna elke minuut te stoppen en foto’s te maken. De weg loopt van Christchurch tot Greymouth en was voor ons een fantastisch hoogtepunt op het Zuidereiland!

Bewonder het felblauwe Lake Tekapo

In Zuid-Amerika hadden we al prachtige, blauwe meren gezien, maar Lake Tekapo is wel echt next level. Wat is het water in dit meer blauw, ongelooflijk! Tel daar de bruine bergen en het gele gras dat eromheen ligt bij op en je snapt dat dit landschap zo op een ansichtkaart kan. En ook als de avond eenmaal valt bij Lake Tekapo en alles donker wordt, is het nog de moeite om naar buiten te gaan. De sterrenhemel is hier bizar mooi!

Bezoek Mount Cook National Park

De hoogste en misschien wel mooiste berg van Nieuw-Zeeland is Mount Cook. Deze ruim 3.700 meter hoge berg zorgt samen met nog 18 andere toppen van meer dan 3.000 meter voor een imponerend landschap waar je schitterende hikes maakt. Vooral de Hooker Valley Track is een aanrader!

Het spectaculaire uitzicht op Roy’s Peak

Tja, om de beste plekken van Nieuw-Zeeland te zien, moet je vaak een flinke hike afleggen. Dat geldt ook voor de klim naar Roy’s Peak, want je moet maar liefst 1.200 meter klimmen ten opzichte van het beginpunt. Maar ik garandeer je: het uitzicht is één van de beste van heel Nieuw-Zeeland!

Een boottocht door Milford Sound

De beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland is Milford Sound. Tijdens een boottocht door de fjord vaar je langs de steile kliffen en zie je meerdere, schitterende watervallen. En plan ook zeker wat tijd in voor de bezienswaardigheden langs Milford Road, de weg die naar Milford Sound loopt. Vooral Lake Marian is waanzinnig!

Ben je ook van plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan en wil je graag meer weten over deze én andere highlights in het land? Check dan onze blogs over Nieuw-Zeeland op www.travly.nl/blogs/nieuw-zeeland. Hier lees je onze ervaringen, geven we tips en handige info per bestemming en vertellen we bijvoorbeeld ook wat een reis in Nieuw-Zeeland nou eigenlijk kost. Zien we je op Travly? J

lees verder
Nieuw-ZeelandOceaniëStedentripsUncategorized

De leukste activiteiten in Christchurch

Port hill view lyttelton

Hoi! Ik ben Nadeche. Nieuw Zeeland is mijn favoriete reisbestemming en ik ben er een jaar geweest. In die tijd heb ik veel gereisd maar ook gewerkt. Ik vind dit land zo geweldig dat ik een website vol heb geschreven met reisinformatie en tips over Nieuw Zeeland (https://www.makoha-nz.nl). Het merendeel van mijn jaar in Nieuw Zeeland heb ik in Christchurch doorgebracht. Hieronder deel ik mijn leukste plekjes en activiteiten in deze bijzondere stad.

Stadshart

Zoals veel mensen weten is Christchurch in 2009 door een zware aardbeving getroffen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel gebouwen ingestort zijn en veel mensen hun huizen hebben verloren. Inmiddels, 10 jaar later, zijn de gevolgen hiervan nog steeds te zien. Door verzekeringsproblemen zijn ze nu nog steeds bezig met het herbouwen van veel gebouwen. Dit heeft Christchurch wel de kans gegeven om te bepalen hoe ze de stad willen herbouwen.

Tegenwoordig is de stad een stuk moderner. Maar het mooiste van deze hele situatie is de gemeenschap. Er is zo’n sterke gemeenschap in Christchurch, vol met mensen die van hun stad houden en daar trots op zijn. Die mensen (zowel bewoners als politieke figuren) zijn samengekomen om weer iets moois te maken van Christchurch. Er zijn veel creatieve projecten gestart die verspreid over de stad zijn te zien. Zo zie je bijvoorbeeld veel graffiti en andere kunstwerken maar ook bijzondere projecten. Gap Fillers Christchurch is er één van. Hun doel is om de lege plekken in de stad te transformeren tot iets aantrekkelijks en leuks. Zo hebben ze pop-up evenementen, maar ook interactieve kunst opgebouwd voor langere tijd. Ik vond het heerlijk om door de stad te wandelen, kleine straatjes in te gaan en bijna elke week was er weer iets anders creatiefs te zien. Ik raad een wandeling door de stad zeker aan! Als je niet van lopen houdt kan je ook met een ouderwetse tram door de stad. De tram brengt je langs alle hoogtepunten en werkt met een hop-on, hop-off systeem.

Hagley Park

Hagley Park is een groot park in het stadshart van Christchurch. Dit park bestaat uit een botanische tuin, sportvelden en wandelroutes. Ook loopt er een rivier door het park: de Avon River. Persoonlijk heb ik veel tijd doorgebracht in de botanische tuin. Ik vond het heerlijk om een boekje te lezen op één van de vele bankjes, wandelen door de botanische tuin en te genieten van de vogels in het park. Ook vinden er meerdere evenementen plaats in het park, verspreid over het jaar. Zo heb je bijvoorbeeld in januari “The Great Kiwi Beer Festival” en een lichtshow (Botanic D’lights) in augustus. Je kan ook een tochtje maken op de Avon River in een handgemaakte boot die “gepord” wordt door een punter. Dit is een hele leuke en relaxte ervaring.

Port Hills

De Port Hills zijn heuvels in Christchurch. Hier kan je zelf heen rijden of je pakt de bus. Vanaf de heuvels heb je een prachtig uitzicht over de stad, de kustlijn en op een heldere dag de Zuidelijke Alpen. Je kan hier heerlijk wandelen en fietsen, maar ook bijvoorbeeld de zonsondergang bekijken. Sinds 2016 heeft de Port Hills ook een Adventure Park, met activiteiten als downhill mountainbiken en ziplinen. Maar je kan ook gewoon van het uitzicht genieten. Er is een stoeltjeslift die je naar boven brengt (eventueel met een fiets) en dan kan je naar beneden fietsen, ziplinen of weer met de stoeltjeslift naar beneden.In een ander deel van de heuvels vind je de Christchurch Gondola. Boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht. Bovendien is er een museum met informatie over de aardbeving en de geschiedenis van Christchurch.

Sumner

Sumner is een buurt in Christchurch. Sumner ligt aan het water en heeft een surfersdorp vibe. Je kan hier heel goed golfsurfen, er zijn veel leuke cafeetjes en winkels en er hangt een fijne relaxte sfeer. Sumner is heerlijk om een dagje uit te waaien of de golven te trotseren. Een dagje naar Sumner is goed te combineren met een bezoek aan Godley Head. Dit is een nationaal park dat ook aan de kust ligt, maar op een klif. Je hebt hier een leuke wandelroute met een prachtig uitzicht. Persoonlijk ging ik hier vaak ’s ochtends vroeg heen om de zonsopgang te kijken, dit is mijn meest favoriete plekje in Christchurch!

Lyttelton

Lyttelton is een schattig dorpje dat aan de andere kant van de Port Hills ligt. Het is een erg creatief dorp (er wonen veel kunstenaars) met veel bijzondere en leuke winkels en café’s. Ook kan je vanuit hier boottours maken in de baai en op zoek gaan naar de Hectordolfijnen.

Dagtrips in Christchurch

Wat ik ook erg fijn vind aan Christchurch is de locatie, het ligt heel centraal en daarom zijn er heel veel leuke dagtrips te maken. Zo kan je naar het noorden naar Kaikoura. Kaikoura staat bekend om de vele “zeedieren tours”. Je kan op zoek gaan naar dolfijnen, walvissen en zeehonden. In het oosten vind je Akaroa. Dit is een leuk dorpje met Franse invloeden, je kan er zwemmen met de kleinste dolfijnensoort ter wereld, de Hectordolfijnen. Naar het zuiden ligt Dunedin wat ook een erg leuke stad is. En tenslotte kan je naar het westen naar Arhur’s Pass. Dit is een gebied vol met ruige natuur wat perfect is om te wandelen en/of kamperen. Zeker genoeg te doen in de buurt!

lees verder
AustralieEuropaOceaniëReistipsVietnam

Een goede weerstand houden op reis

Een goede weerstand houden op reis

Als je gaat backpacken of gewoon op vakantie bent is ziek worden het laatste dat je wilt. Juist dan wil je genieten van de momenten en de omgeving en geen zorgen hoeven maken over je gezondheid en je weerstand. Wanneer je buiten Europa gaat is het zeker raadzaam om van te voren wat voorzorgmaatregelen te nemen om te voorkomen dat je ziek of zwak wordt. Toch kunnen invloeden van buitenaf zorgen voor een minder sterk immuunsysteem of bijvoorbeeld voedselvergiftiging. In dit artikel geven we je 5 tips om je weerstand te verhogen. En besteden we wat aandacht aan het voorkomen van een lage weerstand en wat je daar op reis of vakantie mee kunt doen.

Gevolgen van een lage weerstand op reis

Als je een lage weerstand hebt ben je vatbaarder voor ziektes en infecties. In Nederland kan dat al heel vervelend zijn. De bekendste infectieziekten zijn griep en verkoudheid. Maar in het buitenland kan dat nog veel ergere gevolgen hebben. We willen je niet bang maken maar er liggen altijd ergere ziektes op de loer zoals herpes of zelfs HIV. Als je op reis een lage weerstand hebt kun je je al wat minder fit voelen en niet veel kunnen ondernemen. Mocht je ook een infectie krijgen dan is eigenlijk je reis of vakantie bijna voorbij. Dit wil je dus echt voorkomen of in ieder geval er alles aan doen om je weerstand te verhogen.

Tip 1: Eet natuurlijke producten

Het lijkt vanzelfsprekend dat natuurlijke producten veel gezonder zijn dan bewerkt voedsel. Maar we eten het helaas volop. De voedingsstoffen in écht voedsel zorg voor opbouw van je lichaam en draagt positief bij aan je weerstand omdat het goede stoffen binnenkrijgt. Dus ook op vakantie is het raadzaam om even tijd vrij te maken om goed voedsel te bereiden in plaats van snel even een bewerkt pakje eten warm te maken.

Tip 2: Denk positief!

Wellicht voor sommige een beetje zweverig maar het is bewezen dat lichaam en geest goed samen werken. En, veel invloed op elkaar hebben. Als je veel lacht, plezier hebt en je niet laat leiden door negatieve gedachten kan dat alleen maat positief doorwerken op je gesteldheid. Op reis doe je natuurlijk voornamelijk leuke dingen, dus dat lijkt ons wel goed te zitten. Maar zit het even tegen, blijf positief.

Tip 3: Blijf in contact met bacteriën en virussen

Leef, ook op reis, niet te steriel. Als je geregeld in aanmerking komt met bacteriën en virussen komt bouwt je lichaam een natuurlijk afweersysteem op. Overdrijf het uiteraard niet als je bijvoorbeeld in landen als Vietnam op straat ergens een kippetje eet. Te veel kan alsnog voor ziektes. Maar de tip is dus voornamelijk dat je niet louter in een smetteloze omgeving moet leven.

Tip 4: Goede voedingsstoffen VS slechte voedingsstoffen

Eet gezond! Je lichaam heeft goede stoffen nodig om ook je slechte voedingsstoffen af te breken. Als je een tekort opbouwt zoals veel gebruik van alcohol, roken en zelfs stress dan kan je lichaam zichzelf niet goed genoeg beschermen. Dus als je lekker op een mooi strand zit op Ibiza kun je best een drankjes drinken. Maar we zien ook backpackers die op hun hele reis van soms wel enkele maanden of langer, zo veel alcohol drinken dat het niet meer gezond is en zelf het lichaam afbreekt. Daarnaast raden we altijd aan om als voorzorgsmaatregel wat extra vitamine en mineralen mee te nemen op reis. Deze kun je eenvoudig en snel via een online drogist thuis laten bezorgen. Het hoest niet veel te zijn, je kunt het zo uitgebreid mogelijk maken. We raden in ieder geval een multivitaminen aan. Dan weet je zeker dat je van het meeste genoeg extra binnenkrijgt. Zorg wel dat je niet de denkfout maakt om daarnaast geen groente en fruit te eten. Een vitamine pil is namelijk nooit een vervanging!

Tip 5: Vermijd stress

Toch nog even over stress. Stress is namelijk een enorme aanslag op je immuunsysteem. Een bij de bijwerken is dat je lichaam de voedingsstoffen die je eet veel sneller verbruikt. Maar je krijgt er ook negatieve gevoelens van en daardoor ga je sneller ongezond eten. Je komt dus in een negatieve spiraal terecht en zeker op reis wil je dit voorkomen. Dat zou immers erg zonde zijn van je trip.

lees verder
EuropaNieuw-ZeelandOceaniëOostenrijkReistipsVerenigde Staten

Backpacken met een drone!

Backpacken met een drone!

Wie op vakantie gaat of een verre reis gaat maken wilt dit natuurlijk op beeld vastleggen. De grote videocamera’s gaan eigenlijk al enige tijd niet meer mee. Immers is de camera op de smartphone voor de meeste van voldoende kwaliteit om daarmee de hele trip vast te leggen. Ook zijn er natuurlijk de echte liefhebbers en kenners die een echt goede camera meenemen zoals een spiegelreflex camera maar de meeste nemen genoegen met een handzamer camera. Toch zien we tegenwoordig, inmiddels al enkele jaren, dat mensen betere kwaliteit video’s wilt. En niet te vergeten nemen we niet meer genoegen met een ‘normaal’ shot van het strand of berg. Nee, vanuit de lucht krijg je de mooiste plaatsjes waarmee je de mooiste plekken kan laten zien aan anderen. Dus de volgende keer dat je gaat backpacken neem je gewoon een drone mee! Kan dat dan zomaar? En die dingen zijn toch veel te duur?

Met je drone op reis

Er zijn gelukkig betaalbare drones die prima zijn voor een beginnende reiziger die het wil proberen. Deze zijn tevens ook kleiner en voor een backpacker veel makkelijker om mee te nemen in je rugzak. Wil je toch een professionelere drone kopen (wij hebben deze gevonden bij OTTO), dan zijn er vele voordelen. Deze drones hebben vaak een langere vliegtijd, de accu gaat immers langer mee. Hij vliegt stabieler en vaak inclusief meekijk-camera en hij is vaak ook uitgerust met een kwalitatief betere camera.

Maar goed, wij begrijpen ook best wel dat een gemiddelde backpacker niet zo’n ruim budget heeft. Onze ervaring is dan ook dat de gemiddeld geprijsde drones het best geschikt zijn voor de reiziger.

Dé 5 beste bestemmingen met een drone

Op reis met een drone kan natuurlijk overal. Let wel op dat er in sommige landen (strenge) regels zijn omtrent gebruik van een drone, hierover verder in de artikel mee info. Maar in elke omgeving kun je met een drone natuurlijk prachtige opnames maken. Denk aan een prachtig strand, een mooie bergkam of een bijzondere plek midden in een stad.

Wij hebben zelf nog niet heel veel ervaring met een drone maar hieronder hebben we een top 5 gemaakt waarvan wij weten dat het met een drone fantastisch is om daar te vliegen.

#1 Nieuw Zeeland

In Nieuw Zeeland heb je qua natuurlijk natuurlijk van alles wat. Met je drone maak je prachtige beelden van zowel de ruige kust, bergen met mooie gletsjers en bosrijke gebieden.

#2 Scandinavië

Ook in de Scandinavische landen heb je veel opties om prachtige beelden te maken van de natuur. En het leuke is dat je van (ver) boven ook jezelf op de beelden kunt zetten. Wel zo leuk als je deze beelden op een later moment aan vrienden laat zien.

backpacken in noorwegen met een drone

#3 Amerika

Naast natuurlijk kun je in Amerika ook droneopnames maken van je trip in (bekende) steden. Let wel op dat je verplicht bent om je drone te registreren als je in Amerika met je drone wilt vliegen. Ook als toerist is dit verplicht.

#4 Alpen landen

Ben je vervend wandelaar of misschien wel alpinist. Dan is het erg aan te raden om je drone een keer mee te namen naar de Alpen landen. Denk aan Zwitserland en Oostenrijk bijvoorbeeld. Maak tijdens een wandeling op een bergpas een prachtig shot van jouzelf en de omgeving of breng die ene moeilijk passage op een klimwand in beeld van je partner.

met een drone naar de alpen

#5 Nederland

Als laatste toch ook ons eigen landje. Nederland kent zo veel mooie plekken. Je hoeft echt niet altijd naar het buitenland voor mooi droneshots. Voor de variatie kunt je ook een keer een gebied in beeld brengen tijdens een zonsopkomst of –ondergang. Dit geeft meteen een heel andere sfeer aan je beeldmateriaal.

vliegen met je drone

Regels en wetten over drone vliegen in het buitenland

De regels voor het vliegen met een drone verschilt per land. Via deze link kun je per land checken wat de regels zijn. Check deze goed voor je gaat want de gevolgen kunnen soms behoorlijk naar zijn als je niet aan de regels houdt. Dit zou eigenlijk altijd bij de voorbereiding van je reis horen als je van plan bent om met een drone te gaan vliegen.

Daarnaast zijn er in sommige landen of gebieden een lokaal verbod op het vliegen met een drone. In die gevallen is dat aangegeven met een duidelijk verbodsbord.

In het vliegtuig met een drone

Ben je van plan om met je drone met het vliegtuig mee te gaan, dan is het raadzaam om van te voren te checken wat de regels zijn van de vliegtuigmaatschappij. Het is namelijk zo dat sommige drones een grote accu kunnen hebben die je niet zomaar het vliegtuig in mag nemen. Als de accu te groot is moet je van te voren namelijk een aanvraag doen en mag je hem niet zomaar meenemen. Check dit van te voren zodat je niet op het laatste moment voor verassingen komt te staan.

Wil je nou meer info over het recreatief gebruik van een drone? Check dan de regels van de rijksoverheid.

lees verder
AustralieBudgettipsOceaniëReistipsSpanjeVerenigde Staten

Werk als oppas tijdens het reizen!

Oppassen tijdens het backpacken

Ben jij aan het reizen of ga jij binnenkort op wereldreis? Dan kan het soms handig zijn om ook wat geld te verdienen tijdens je reis. Je hebt vast hard gespaard voor je reis, maar reizen is duur en het geld kan snel opraken. Het is in dit soort situaties altijd handig als je een bijbaantje hebt voor de momenten dat je net wat extra geld nodig hebt.

Werk tijdens het reizen

Tegenwoordig verdienen vele reizigers geld met het plaatsen van foto’s op hun Instagram-kanaal, Youtube-kanaal en blog. Helaas kan niet iedereen een influencer zijn en hier zijn of haar geld mee verdienen. Voor degene die dit niet zijn, is er gelukkig een handige oplossing. Via een online platform zoals Babysits kun je gemakkelijk over heel de wereld oppaswerk verrichten. Geen land is te gek! Het platform is namelijk actief in meer dan 28 landen, zoals Japan, Spanje, Zweden, Australië, Amerika en natuurlijk Nederland. Zo kan je in no time oppaswerk vinden!

Voordelen van oppaswerk

Oppassen brengt vele voordelen met zich mee, maar één van de grootste voordelen is dat je zelf jouw werkuren in kan plannen. Kan je de ene week wel werken, maar de andere week niet? Dat is geen probleem, want je zit als oppas niet aan vaste werktijden vast. Ook kan je als oppas zelf jouw uurtarief opstellen. Natuurlijk doe je dit in overleg met de ouders, maar uiteindelijk bepaal je altijd zelf of jij voor dat specifieke oppas tarief wil werken. Hiernaast geeft het werk als oppas in het buitenland jou de kans om de taal nog beter onder de knie te krijgen. Ook leer je de cultuur echt van heel dichtbij kennen. Een win-win situatie toch?!

Vind oppaswerk!

Als oppas kan je een gratis account aanmaken bij Babysits en gemakkelijk een oppasadres in de buurt vinden. Zo kan je terwijl je aan het reizen bent toch nog een extra zakcentje verdienen en ook nog eens op een hele leuke en flexibele manier!

lees verder
AmerikaAustralieBestemmingenDuitslandEuropaFrankrijkGriekenlandOceaniëReistips

Backpacken in Europa, minstens zo bijzonder

Backpacken in Europa, minstens zo bijzonder

Als het om backpacken gaat, denken de meeste mensen aan een verre reis om dan aan de andere kant van de wereld een lange en vermoeiende rondreis te gaan maken. Maar dat kan even goed in ‘ons’ vertrouwde Europa. Backpacken in Europa heeft ook nog eens een aantal duidelijke voordelen:

  • Je kunt jezelf vrijwel overal verstaanbaar maken met Engels. Zelfs in Frankrijk en Duitsland is dat vandaag de dag steeds eenvoudiger.
  • Als het backpacken toch niet echt jouw ding is, kun je redelijk snel terug naar huis. Vergis je niet in het aantal backpackers dat spijt heeft van een exotische bestemming. Wil je overigens gewoon wat meer comfort, dan kun je er ook voor kiezen om in een vakantiehuis te overnachten.
  • Als backpacker zal jij veel Amerikanen, Australiërs en Nieuw-Zeelanders tegenkomen omdat Europa voor hen een populaire bestemming is. De ideale mogelijkheid om je voor te bereiden op een mogelijk volgende tocht naar een verre bestemming.
  • Europa biedt een grote variëteit in cultuur, natuur en landschappen in een relatief klein gebied.

Backpacken door Oost-Europa

Sinds het verdwijnen van het IJzeren Gordijn is er weer een heel gebied bijgekomen dat je kunt gaan verkennen. Wat dacht van kleine gezellige universiteitsstadjes waar je overal een biertje kunt gaan drinken met de plaatselijke studenten om meer te weten te komen over de plaatselijke gewoonten en cultuur. Polen is een mooi land met een boeiende geschiedenis en trotse inwoners. Maar Rusland heeft ook veel meer te bieden dan menigeen denkt. Uiteraard moet je dan uit de buurt blijven van de meer toeristische steden. Beide landen zijn ook voordelig als backpacker de juiste gebieden kiest.

Noord-Europa verkennen

In Noord-Europa kun je in de winter genieten van een dik pak sneeuw. Wintersport kun je hier al op mindere hoogten beleven en in de echte natuur. Als jij niet gaat skiën vanwege de après-ski, is Noord-Europa een goede keuze. In de zomer zijn er enorme natuurgebieden te verkennen. Veel Europeanen hebben geen idee hoe uitgestrekt landen als Noorwegen, Zweden en Finland zijn. Maar ook hier zijn er tal van gezellige steden waar je op een terrasje kennis kunt maken met de bevolking. Gastvrijheid is in Noord-Europa ook zeer vanzelfsprekend en men praat er graag met buitenlandse bezoekers. Zo vind je in Denemarken veel campings met Nederlandse eigenaar.

Reizen in Zuid-Europa

Ben je iemand die pas echt tot leven komt als de zon schijnt en de temperatuur begint op te lopen? Dan is Zuid-Europa het gebied waar je naartoe moet. Aan de kust van de Middellandse Zee is het praktisch het hele jaar goed vertoeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Griekenland? In de zomer moet je het wel prettig vinden als er echt zomerse waarden worden bereikt van 30 graden Celsius en meer. In dit gebied is er natuurlijk ook van alles te zien en kun je genieten van culinaire hoogstandjes voor redelijke prijzen. Pas je aan het rustige tempo van leven aan dat bij dit klimaat past.

De beste tijd om te backpacken in Europa

Prettig weer is meer dan een leuke bijkomstigheid natuurlijk en dan is de zomer de beste tijd. Maar dit is ook het hoogseizoen. Afhankelijk van je reisbestemming kun je beter buiten het hoogseizoen gaan.

lees verder
AustralieCanadaEgypteIndiaOceaniëReisbenodigdhedenTurkije

visum aanvragen voor het buitenland is een eitje

visum voor het buitenland

Wie 20 jaar geleden naar het buitenland ging en daar een visum voor nodig had, kreeg te maken met een behoorlijk wat papierwerk. Of je nou naar de ambassade of een consulaat van een bepaald land moest, het was altijd een hoop gedoe. En natuurlijk duurde de aanvraag zelf ook nog eens weken of maanden. Kortom, je moest er op tijd bij zijn als je naar het buitenland wilde. Het maakte dan niet uit of je vakantie ging of zakenreis of een lange reis wilde maken als je er niet op tijd bij was kon je niet gaan omdat je geen geldig visum had. Gelukkig is het tegenwoordig allemaal anders. Een geldig visum aanvragen voor bijvoorbeeld Turkije, Canada, India, Egypte of Australië is erg eenvoudig, gaat razendsnel en is spotgoedkoop. Je hoeft gelukkig niet meer ergens naartoe je kunt je je visum voor korte of lange tijd gewoon aanvragen thuis op de bank met je laptop. Je kunt je visum ver vooruit regelen of kort voor vertrek en je bestelt het online alsof je kleding aan te kopen bent. Bovendien zijn er tegenwoordig Nederlandstalige sites waar je je visum kan aanvragen en hoeft dus niet meer naar een buitenlandse site met de taal die niet ze spreekt of kan lezen. Op deze manier is het allemaal heel eenvoudig geworden en heel toegankelijk voor iedereen. De prijs van het werkelijke visum blijft altijd onder wel hetzelfde en gelukkig zijn de kosten voor de aanvraag erg laag.

Met een paar klikken heb je jouw visum online besteld

Hieronder vind je een instructiefilmpje van het aanvragen van een visum. In dit specifieke filmpje gaat het over het aanvragen van een visum voor Turkije. Maar geloof ons: het gaat voor elk land zo eenvoudig. Het filmpje duurt 1 minuut en 19 seconden, de aanvraag van je visum duurt niet veel langer! Waarom nog naar de ambassade gaan? Bestel je visum online en voorkom onnodig wachten.

Visum aanvragen in het kort

Zoals aangegeven is het aanvragen van een visum erg makkelijk en gaat het erg snel tegenwoordig. Kort heb je de volgende dingen nodig: een geldig paspoort, geld, en géén crimineel verleden :-). Let er trouwens wel op dat je paspoort geldig is tot en met het moment dat je het land weer verlaat. Ga naar een site die aanvragen van een visum regelt. En vul simpelweg al je gegevens in voor het visum voor jouw land waar je heen gaat. Je controleert de gegevens goed en je checkt bij de bijzonderheden of dat eventueel voor jou ook van toepassing is. Het kan zijn dat je soms een scan van je paspoort moet inleveren dit is niet ongebruikelijk voor sommige landen. Vervolgens klik je gewoon een paar keer op verder en voor het weet kom je bij de betaalpagina. Je betaalt de kosten voor het verzenden en de servicekosten en drukt op voltooien. Nou komt het mooie, je splinternieuwe visum heb je vaak al binnen een uur in je e-mail box. Je hoeft hem officieel niet uit te printen maar wij raden dit altijd wel aan. Als er problemen zijn kun je altijd de uitgeprinte versie laten zien. Sowieso altijd wel handig om belangrijke documenten uit te printen op reis. Je wilt immers niet als er een storing is op je smartphone of computer dat je niks kunt doen.

visum aanvragen online
Visum, eTA of ESTA aanvragen

 

We hebben trouwens nog meer artikels over het aanvragen van een visum. Mocht je interesse hebben kun je in de zoekbalk even zoeken op visum.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Er zijn mensen die voor de zekerheid toch naar een ambassade of consulaat willen gaan voor het aanvragen van een visum. Dit kunnen we ons voorstellen maar je bent dan heel veel tijd kwijt. Het kan online zoveel sneller en goedkoper. Je moet online gewoon even kijken en goed zoeken naar een partij die de aanvraag van het visum regelt voor jou die ook betrouwbaar is. Mocht je daar hulp bij nodig hebben, wij hebben er al enige tijd ervaring mee. Stuur ons even een mailtje met je vraag en zet er even bij om welk land het gaat dan helpen we graag verder. We brengen je dan in contact met de aanbieder die voor jou van toepassing zijn.

lees verder
AustralieOceanië

Visum aanvragen Australië

Schermafbeelding 2018-12-03 om 14.08.36

Iedereen weet, althans elke reiziger, dat je voor Australië een visum nodig hebt. Je hebt een visum nodig als je op werkbezoek gaat maar ook als je gewoon op vakantie gaat naar Down Under of een tijdje gaat backpacken. Voor dit laatste heb je trouwens ook de mogelijkheid om een visum aan te vragen voor langere periode. Namelijk een jaar. Met dit visum kun je dan ook werken in Australië. Ga je gewoon op vakantie voor een paar weken dan heb je aan een ‘normaal’ visum genoeg. We raden je wel aan om dit visum op tijd aan te vragen. Je komt dan niet voor verassingen te staan.

Visum aanvragen Australië

Je kunt je visum voor Australië online aanvragen. Als je dit tijdig doet, het liefst minimaal enkele weken van te voren, dan weet je waar je aan toe bent. Je ontvangt je visum dan digitaal via een e-mail. Nadat je wat gegevens hebt ingevuld zoals je naam, paspoortnummer en je geboortedatum, volgt de betaling. Een visum voor Australië kost online slechts 14,95 euro. Vanaf deze prijs heb je dus al een visum. De online aanbieders regelen dan gelijk jouw persoonlijke visum. Nadat je deze ontvangen hebt kun je hem direct gebruiken. Let wel op dat het een persoonsgebonden en officieel document is.

Visa, visums of Eta

Er zijn online veel termen die gebruikt worden om een visum aan te duiden. Ze slaan eigenlijk allemaal op hetzelfde. Soms enkelvoud soms meervoud en soms worden de Engelse benamingen genoemd. Ook in Nederlandse teksten of bij Nederlandse aanbieders. Twijfel je over de juiste visum voor jou? Neem dan gewoon even contact op met de aanbieder zelf. Tegenwoordig is dat heel eenvoudig en snel via bijvoorbeeld een livechat of email of je belt ze gewoon even. Net zo makkelijk.

Werken in Australië met je visum

Ben je van plan om te gaan werken in Australië? Kies dan een Working Holiday Visa. Hiermee kun je een jaar lang legaal werken in Australië. Bij je werkgever moet je dan kunnen aantonen dat je hiervoor je visum hebt. Neem deze dus altijd mee naar een sollicitatiegesprek of je eerste werkdag. Australiërs zijn hier soms, logischerwijs, heel strikt op. Ook al zijn de baantjes die je van plan bent te gaan doen in Australië nog zo simpel, eenvoudig of ‘in the middle of nowhere’ houd het netjes en houd je aan de visumregels.

lees verder
AustralieOceanië

De zin en onzin over het Australisch werkvisum

aus visa

Welke doorwinterde of beginnende backpacker heeft Australië niet op het lijstje van landen staan? Huppelende kangoeroes tellen in de outback, de bekende rode rots Uluru in je camera halen en uit eerste hand de gastvrijheid van de Australiërs ondervinden. In je familiale, kennissen-, of vriendenkring ken je vast wel iemand die er al geweest is, al dan niet met een werkvisum. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Hoe bereid je je voor op een rondreis Australië? Hoe lang op voorhand vraag ik welke documenten aan?

Working Holiday Visa

Australië is duur, bijna zo duur dan Japan waardoor veel backpackers opteren voor een working holiday visa. Dit document is 12 maanden geldig en is bestemd voor backpackers tussen 18 en 30 jaar oud. Het stelt je in staat om op legale wijze te werken en verblijven in Australië. Wil je Australië in- en uitreizen? Dat kan gewoon. Met het working holiday visa kan je zo vaak je wilt Australië in- en uitreizen. Er zijn natuurlijk van die kleine lettertjes die je al eens over het hoofd kan zien. Jij wel, maar de douaniers in Australië niet! Wees goed geïnformeerd en lees snel verder.

Kleine lettertjes

Heb je je middelbaar schooldiploma nog niet gehaald? Heb je kinderen ten laste? Heb je al eerder in Australië onder een working holiday visa gewerkt? Helaas pindakaas, dan kan je het working holiday visa op je buik schrijven. Je mag maximum 4 maanden studeren in Australië met het working holiday visa. Ook krijg je het papiertje natuurlijk niet zomaar, je moet minimum 3200 euro aan reisgeld kunnen voorleggen en over een geldig paspoort beschikken dat de gehele duur van jouw reis dekt. Verder kan je het working holiday visa alleen buiten Australië aanvragen. Wist je verder dat je niet 12 maanden op dezelfde locatie mag werken? Nu wel! Houd daar dus rekening mee, maar ja, het vormt weer een leuke manier van rondreizen,toch?

lees verder
AustralieAziëBestemmingenOceaniëReisbenodigdhedenThailand

De backpacker van de toekomst begint met een hardware wallet

987

De inpaktips voor de gemiddelde backpacker zullen in de nabije toekomst aangevuld worden met een hardware wallet voor cryptovaluta. Een van de meest vervelende dingen tijdens het backpacken zijn namelijk de kleine bedragen die overal betaald moeten worden. Transactiekosten, omwisselafgifte en kleine bedragen per keer dat er geld gepind wordt in het buitenland. Kleine bedragen die op zich niet heel veel kosten met zich meebrengen, tenzij je een langere periode in het buitenland verblijft. En laat dat nou nét het idee zijn bij het backpacken.

Cryptovaluta gebruiken tijdens de reis

Ga je backpacken en wil je verschillende landen aandoen tijdens je reis? Dan is het vaak niet mogelijk om alle lokale valuta op voorhand te bestellen. Het is ook niet handig, want met grote bedragen rondtrekken is nou niet bepaald veilig te noemen. Toch heb je tijdens het backpacken geld nodig om eten te kopen, onderdak te krijgen en afstanden af te leggen die je niet te voet kunt doen. In dat opzicht is het handig om de toekomst van de cryptovaluta in de gaten te houden.

Op steeds meer plekken kun je namelijk betalen met cryptovaluta zoals Ethereum en Bitcoin. Ook Bitcoin Cash, Ethereum Classic en Ripple worden steeds vaker geaccepteerd in landen in Azië. Handig wanneer je niet overal geld wilt betalen om geld op te kunnen nemen. Neem je een hardware wallet mee waar je van tevoren al een aantal verschillende cryptovaluta op zet, dan doe je tijdens je reis het volgende:

  • Bekijk welke cryptovaluta geaccepteerd worden waar je een betaling wilt doen;
  • Bekijk de huidige cryptokoers van de munten die je hebt;
  • Kies de cryptovaluta die het meest voordelig uitpakt voor jou;
  • Bevestig de betaling & klaar ben je!

Een voordeel dat vaak vergeten wordt

Er is nog een voordeel aan het reizen met een hardware wallet en het gebruiken van cryptovaluta en dit voordeel wordt nog vaak gemist. Stel je voor dat je in Australië gaat backpacken en werken om daarna naar Thailand te gaan. Dan heb je niets aan betalingen in Australische dollars, want die kun je in Thailand niet gebruiken. Heb je een hardware wallet bij je, dan kun je direct betalingen accepteren in cryptovaluta. Die kun je wél gebruiken wanneer je vervolgens naar een van de landen in Azië gaat. Aangezien je op deze manier letterlijk overal ter wereld betalingen kunt accepteren en doen, kun je met de hardware wallet en de cryptokoersen zo heel de wereld over.

Veiligheid voor elke backpacker

Het kunnen doen en ontvangen van betalingen is een belangrijk voordeel. Vooral omdat het op deze manier een stuk veiliger is. Een hardware wallet is niet interessant voor dieven. Ten eerste omdat de meeste mensen niet weten wat het is, ten tweede omdat het waardeloos is zonder de verificatiesleutel. Een hardware wallet met een klein vermogen is daardoor een stuk veiliger dan het meenemen van geldbedragen tijdens het backpacken en is nog veel makkelijker ook.

lees verder
1 2 3
Page 1 of 3