close

Sri lanka

ReistipsSri lanka

Informatie visum Sri Lanka

6543

Als je gaat reizen dan wil je dat uiteraard het liefst zonder zorgen en te veel geregel. Daarom zijn wij fan van efficiënte voorbereidingen. In de praktijk gaat het bij een visum dan over snelle aanvraag, met duidelijk informatie en zonder te tijd er in te stoppen. In dit artikel geven we beknopt aan wat je moet doen om een geldig visum in huis te halen voor Sri Lanka, welke 3 opties er zijn en waar je moet zijn. En dan bedoelen we online!

Om een visum aan te vragen kun je het beste naar de website van ETA Sri Lanka gaan. Via een eenvoudige stappen en een paar klikken heb je zo je visum aangevraagd. Wacht er trouwens niet te lang mee, vraag hem op tijd aan. Op die manier heb je hem op tijd in huis, ook al wordt het visum tegenwoordig snel beschikbaar voor je. Vaak al binnen enkele dagen.

Een visum voor Sri Lanka aanvragen

Omdat de website van ETA Sri Lanka in het Engels is, is het ook mogelijk om een Nederlandse website te raadplegen voor de nodige informatie over een visum Sri Lanka. Hier kun je bijvoorbeeld alle informatie vinden die je nodig hebt bij het aanvragen van een visum Sri Lanka. Meer dan deze twee sites heb je niet nodig. Maak het voor jezelf dus niet te moeilijk. Beperk je je tot twee zodat je niet te lang bezig bent met een aanvraag. Dan kun je snel beginnen met de leuke dingen aan je vakantie of backpackreis!

Overzicht aanvraagprocedure visum Sri Lanka

Met onderstaande stappen kun je je voorbereiden op de aanvraag. Het betreft maar een beknopt aantal, maar wel cruciaal.

  1. Zorg altijd dat je je paspoort bij de hand hebt. Sowieso handig als je op reis bent! Check ook de geldigheid van je paspoort.
  2. Het bekende aanvraagformulier dien helemaal correct en naar waarheid in te vullen. Houd bij het invullen de website erbij over het aanvragen van een visum Sri Lanka. Dan gaat het invullen heel snel en eenvoudig.
  3. Controleer alles en ga naar afronden. Betaal de kosten online met de bekende betaalmethoden.
  4. Ontvang snel via e-mail de bevestiging van je aanvraag.
  5. Je aanvraag gaat nu in behandeling.
  6. Nadat alles is goedgekeurd ontvang je het visum voor Sri Lanka per e-mail. Dit is vaak al op dezelfde dag.

Voor wie is het visum

Sri Lanka heeft een visumplicht. Je hebt dus altijd een visum nodig als je het land binnen wilt. Als Nederlander of Belg kun je ook met een e-visum het land binnen met een toeristisch doel.

Als je trouwens met kinderen gaat reizen gelden er nog wat extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Marechaussee controles uit om mogelijke kinderontvoeringen te voorkomen. Gelden er bij jou wat bijzonderheden? Kijk dan op de website van de Douane wat je het beste kunt doen in specifieke situaties.

lees verder
ReisbenodigdhedenSri lankaThailand

Tips en info visum Sri Lanka

sri lanka visum

Als je Sri Lanka binnen wil heb je als Nederlander een visum nodig. Je hoeft er niet heel veel voor te doen, maar het is wel echt nodig. Je komt er andere gewoon niet in! Gelukkig gaat de aanvraag een stuk eenvoudiger dan de minder toegankelijke landen. Bij deze moet je soms erg lang wachten en betaal je relatief veel. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Thailand is Sri Lanka een land waar je waarschijnlijk niet meer dan één keer in gaat. Hier kun je mee rekening houden met het type visum dat je aanvraagt.

Visum Sri Lanka aanvragen

Een visum voor Sri Lanka vraag je eenvoudig online aan. Als je deze op tijd besteld loop je niet de kans om bij de grens tegengehouden te worden. Denk dus niet dat het in sommige gevallen niet nodig is. Een geldig visum is altijd nodig! Gelukkig is het niet veel werk. Online kun je een aanvraagformulier invullen. Doe dit wel vóór je gaat. De betaling kun je ook online doen met iDeal. Heel eenvoudig dus en je ontvangt je visum snel en automatisch via mail.

Verschillende visa Sri Lanka

Vaak wordt er verwezen naar verschillende type visa voor Sri Lanka. Je zult ‘Visum Sri Lanka’ en ‘e-visum Sri Lanka aanvragen’ wel kennen. Daar naast is ETA Sri Lanka ook wel een veel voorkomend visum. De meeste reizigers blijven vaak niet langer dan 30 dagen waardoor een digitale visum volstaat. Ook deze is snel en eenvoudig online aan te vragen. Je hoeft dus niet langs het Consulaat in Den haag. De aanvraag gaat volledig online. Ideaal voor de moderne reiziger!

Geldigheid visum en spoedaanvragen

Let er op dat je voor de aanvraag van je visum voor Sri Lanka even nagaat of je de benodigde documenten bezit. Denk aan een geldig paspoort dat nog lang genoeg geldig is en dat je bijvoorbeeld kunt aantonen dat je het land ook weer verlaat. Zoals een retourticket. Dat is vaak al voldoende. Een spoedaanvraag is gelukkig tegenwoordig ook mogelijk voor als je ad hoc besluit te gaan vliegen. Een spoedaanvraag voor een visum is binnen 43 minuten goedgekeurd. Mocht je de mogelijkheid hebben doe de spoedaanvraag dan 72 uur van te voren. Just to be sure!

lees verder
BestemmingenCanadaDuitslandEuropaFrankrijkGriekenlandNieuw-ZeelandOceaniëOostenrijkPortugalSpanjeSri lankaThailandVakantie

Op reis gaan als single

singlereis

Als je als single een leuke vakantie wilt boeken en van avontuur houdt, zou je kunnen overwegen te gaan backpacken. Als je alleen op reis gaat, bepaal je lekker zelf wat je bestemming is, hoe lang je ergens blijft en wat je gaat doen.  Je kunt kiezen voor een verre en avontuurlijke bestemming zoals Australië, Canada of Nieuw Zeeland maar ook binnen Europa een fantastische tijd beleven.  Backpacken is ideaal voor de single die van optimale vrijheid en avontuur houdt. Maar alleen op reis gaan, kent ook zijn nadelen zoals eventuele eenzaamheid. Veel singles gaan daarom mee met een georganiseerde single reis.

lees verder