close

Nederland

ActiviteitenNederland

Comfortabele herfstwandelingen!

Comfortabele herfstwandelingen

De herfst laat zich weer volop zien. En wij genieten daar enorm van. Op momenten dat we niet op reis zijn en lekker in eigenlijk zijn genieten we van elk seizoen. Misschien dat de herfst wel onze favoriet is! Het weer slaat dan lekker om, je kunt lekker uitwaaien aan de kust of bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken in het bos. Als je vaak n het bos komt kun je ook mooi de veranderingen zien en vooral in de herfst vallen die veranderingen natuurlijk het meest op. Of je nu gaat wandleen, hardlopen of bijvoorbeeld een geocache-tocht maakt, het is een prachtige tijd van het jaar om er te zijn. Wij gaan geregeld wandelen en hebben gemerkt dat we inmiddels een aantal leuke tips hebben. Check hieronder bijvoorbeeld een aantal mooie herfstwandelingen, praktische tips over schoeisel en ideeën om het ook voor kleine kinderen leuk te maken.

Prachtige herfstwandeling in Nederland

Via de ANWB hebben we een wandel-lijstje afgewerkt die juist in de herfst prachtig zijn. Via deze link vind je alle herfst-wandelingen. Een daarvan springt er voor ons zeker uit, dit is een prachtige route in het nationaal park Dwingelderveld in Drenthe. Een leuke route van ca. 9 kilometer met veel afwisseling in het landschap. Doordat hij niet te lang is en niet heel kort ideaal voor een herfstwandeling. Dus als het weer wat minder is kun je deze toch nog goed lopen en niet te verkleumd raken. Qua tijd staat er ongeveer 2 uur voor. Wij denken dat dit wel klopt. Tel daar met kinderen maar een uurtje bij. Je maakt dan toch wat vaker een stop.

Comfortabel wandelen

Wij houden van de natuur en komen er graag en het liefst met wisselende weersomstandigheden. Daarbij is kleding en schoeisel wel echt heel fijn. Regen is niet erg zolang je maar goede kleding hebt. En ook een paar goede regenlaarzen zijn geen overbodige luxe. Een paar uur wandelen waarbij je al naar een half uur natte voeten hebt is niet lekker. En met regenlaarzen bedoelen we niet die perse die rubber laarzen, al zou dat eventueel ook kunnen, maar kwalitatief goede lederen laarzen. Als je ze goed behandeld zijn deze ook waterdicht en lopen ook nog eens super fijn. Wij hebben onlangs een paar laarzen getest waar we heel blij mee zijn. Dit zijn de Bergstein Leeds laarzen met een wollen binnenvoering. Op deze manier heb je een paar waterdichte laarzen met een comfortabele binnenkant die er ook voor gemaakt zijn om (lange) wandelingen mee te maken.

Afgelopen weekend waren we weer in de bossen te vinden en hebben deze laarzen even goed ingelopen. Een een herfstbos voor ons was dit de ideale situatie om ze even goed te proberen. Normaal lopen we op bergschoenen (categorie A en B) vanwege het hoge comfort. Maar we hebben nu wel gezien dat je met goede laarzen net zo veel comfort hebt. En het bijkomend voordeel is dat ze natuurlijk lekker hoog zijn, dus warmer én er komt geen zand in of iets dergelijks.

Daarnaast hebben deze Bergstein laarzen erg goed profiel en daarmee is het een absoluut goede optie voor (herfst) wandelingen. Door de wollen voering en de lederen buitenkant krijg je ook niet zo snel zweetvoeten. Dat is natuurlijk het grote voordeel van natuurlijke materialen. Ook dus in de winter heerlijk lijkt ons. maar dat moeten we straks nog even gaan testen. Ik zal ze verder in de lente en zomer in de kast laten staan. Daar zijn ze te warm voor!

In de herfst Met kinderen het bos in

Niet alle kids vinden wandelen leuk. Dat snappen we wel eigenlijk! Wij zijn er achtergekomen dat je met wat simpele trucjes het juist wel heel leuk kan maken voor je kinderen. De volgende tips zijn vooral voor herfstwandelingen maar kunnen ook voor wandelingen in een ander jaargetij ingezet worden.

Tip #1: Loop ergens heen

Het lijkt simpel, maar hoe vaak gaan we niet even een rondje wandelen en eindigt de tocht weer bij het beginpunt? Als je een doel stelt waar je heen gaan kun je dit ook aan je kinderen vertellen. Denk bijvoorbeeld aan het open naar een leuke (natuur) speeltuin, koffietentje waar ze iets lekkers krijgen of naar een vriendje waar ze even kunnen spelen.

Tip #2: Maak regelmatig stops

Alleen maar lopen vinden kinderen doorgaans niet leuk. Je kunt bijvoorbeeld de tocht in stukjes verdelen en onderweg allerlei activiteiten doen. Het wordt op deze manier voor kinderen veel beter behapbaar. En steeds een leuke activiteit tussendoor zorgt voor genoeg verandering en misschien wel uitdagingen.

Tip #3: Zoeken en verzamelen!

Een hele simpele maar erg effectief! Geef je kind een zak of mandje en laat ze leuke herfst dingen zoeken. Denk aan mooi bladeren, eikels, kastanjes en zo meer. Ze zijn er zo een hele tijd zoet mee en ze leren ook nog eens wat er allemaal in het bos ligt. En tegelijkertijd kun je ze ook leren om sommige dingen (zoals paddenstoelen) juist niet aan te raden of te pakken. Thuis kun je dan met alle gevonden spullen een mooi herfststuk maken!

Tip #4: Het bos als speeltuin

Verstoppertje is leuk maar nog leuker als je ouders meedoen en nog leuker als dat in het bos is! Verstoppertje in het bos is voor elke leeftijd. Zelf hele jonge kinderen vinden het geweldig en opa en oma kunnen ook gerust meedoen. Klimmen, klauteren en verstoppen is een erg leuke activiteit voor onder het wandelen.

Geniet je net als ons van veel in de natuur zijn? Met of zonder kinderen. Of wil je reageren op dit artikel? Hieronder kun je je reactie achterlaten. Check ons ook eens op onze backpackers-online Instagram!

Wil je meer specifieke info over de Bergstein regenlaarzen die we getest hebben? Neem dan eens een kijkje op fashionbootz.nl.

lees verder
DuitslandFrankrijkNederlandReistips

Deze vier bezienswaardigheden in Nederland mag je niet missen!

bezienwaardigheden nederland

Dacht jij dat je alles al gezien had in Nederland? Dan wordt het tijd om een vakantiehuis in Nederland te boeken en goed de tijd nemen om echt te ontdekken wat onze lage landen allemaal te bieden hebben. Want, zelf als doorgewinterde Nederlander zul je zien dat je nog lang niet alles gezien hebt. In dit artikel lees je in ieder geval vier bezienswaardigheden in Nederland die je niet mag missen!

Bezoek het mooiste dorpje van Nederland: Marken

Buitenlanders noemen Marken ook wel “the prettiest spot of the Netherlands”. Mede door de handige ligging bij het IJsselmeer. Wil jij graag een vakantiehuis Nederland huren? Check dan snel of je nog in Marken terecht kan. In Marken stap je weer even terug in de tijd. In de zomer zijn er zelfs festivals waarbij de inwoners zich weer kleden in ouderwetse klederdracht!

Waan jezelf in een echt kasteel in Utrecht

Kastelen vind je alleen maar in Duitsland en Frankrijk? Onzin! In de provincie Utrecht vind je het grootste Kasteel van Nederland. Waan je in de tijd van ridders en prinsen en wandel dromend door de grote tuin bij het kasteel. Combineer je bezoek aan dit kasteel met je eigen vakantiehuis in de Utrecht en ontdek zo deze gezellige provincie!

Doe een luxe canal tour met je vrienden

De grachten van Amsterdam heb je inmiddels wel gezien, maar ook vanaf het water? Huur met al je vrienden een boot en doe een mooie, luxe canal tour door de prachtige grachten. Wedden dat je hele andere dingen ziet dan wanneer je er langs fiets? Ben je met een grote groep? Huur dan een vakantiehuis 20 personen in Noord-Holland en maak een dagtripje naar Mokum!

Bezoek de oude haven in Rotterdam

De oude haven in Rotterdam is niet alleen de oudste haven van Nederland, maar ook een van de mooiste havens. Niet alleen kun je hier je ogen uitkijken op de prachtige schepen die hier liggen. Ook is dit dé perfecte plek voor een hapje en een drankje. Door de vele horecagelegenheden is de oude haven van Rotterdam een populaire plek onder Rotterdammers om ‘s avonds na het werk nog wat te eten of een afzakkertje te doen. Ook vind je hier de beste cocktailbar van Nederland en de eerste wolkenkrabber van de wereld. Spoiler alert: hij is niet heel hoog. Maar ook daar kun je tot laat in de avond nog wat eten of drinken!

lees verder
BestemmingenNederland

Wat te doen op Texel?

Texel

Op het mooiste Waddeneiland, Texel is altijd wel iets te doen. Ten eerste vind je er vele evenementen, van muziek en theater tot wellness en sport events. Daarnaast kun je er heerlijk op eigen gelegenheid wandelen, fietsen en hardlopen. Of bijvoorbeeld toertjes maken en overnachten in verschillende B&B ’s of leuke gezellig hotelletjes en herbergen.

Ben je van plan om een of meerdere dagen door te gaan brengen op Texel. Bekijk dan eens wat je er allemaal kunt doen. Een korte vakantie of langere wandel- of fietsvakantie is ook een van de populaire bezigheden. Meer tips over Texel op weekendjetexel.net.

Weekendje Texel

In een weekend kun je al veel doen. Op Texel vind je namelijk een divers aan activiteiten. Of het nu een klein minivakantie wordt of een lang weekend, Texel biedt gelegenheid voor elk type vakantie. Buitensport is zeer populair, ook met uw kids. Denk aan een fietsvakantie of leuke toertochtjes met een stop bij verschillende restaurant aan de kust.

Sporten

Er zijn op Texel naast watersportactiviteiten ook andere mogelijkheden om te sporten. We hebben het al over wandelen en fietsen gehad maar denk ook eens aan skeeleren bij goed weer of indoorzwemmen bij slecht weer. Door op allerlei manieren bezig te zijn verkend je Texel steeds op een nieuwe manier. Het kan erg ontspannend zijn om tijdens je vakantie of relaxweekend ook even te bewegen. Sporten is dan niet altijd eens nodig. Even bewegen kan heerlijk zijn, vroeg in de ochtend of overdag in de heerlijke zon. De een kan zijn draai vinden in een rondje langs het strand te voet en hardlopend. De ander is in zijn nopjes op een (sport)fiets. Dit prachtige waddeneiland is heel goed te ontdekken met de fiets. De routes zijn er eindeloos, het is makkelijk navigeren en de paden zijn uitstekend onderhouden.

Eten en drinken op het mooiste Waddeneiland

Texel is ook voor de échte Bourgondiërs een leuke plek om te toeven. Heb je wel een eens bierproeverij gehad op dit schitterende eiland? Dit is je kans. Drink een lekkere ‘Texelse’ in het gezelschap van vrienden en of familie. Op dit eiland weten ze ook wat lekker eten is! Er zijn genoeg leuke, maar ook lekker restaurants waar ze je met veel gastvrijheid ontvangen. Niet alleen vismaaltijden maar ook heerlijke schotels en vleesgerechten zul je hier vinden.

lees verder