close

Cambodja

AziëBestemmingenCambodjaLaosReisbenodigdhedenThailandVietnam

Je visum, laat je niet verrassen bij de grens!

Visums voor azie

Voor bijna alle landen in Zuidoost Azië heb je een visum nodig. Bij de meeste landen krijg je een toeristenvisum bij aankomst, dus is er geen probleem. Voor de volledigheid staat hieronder voor de meest populaire landen in Zuidoost Azië per land wat meer informatie aangegeven.

Een visum Thailand

Als je Thailand per vliegtuig binnenkomt, ontvang je standaard bij aankomst gratis een zogenaamd free 30-day stay. Dit hoef je niet van tevoren aan te vragen en hiermee mag je 30 dagen in het land blijven. Als je Thailand over land binnenkomt, bijvoorbeeld per trein, bus of boot, dan krijg je standaard bij aankomst gratis een zogenaamd free 14-day stay. Hiermee mag je 14 dagen in het land blijven.

Wil je langer dan 30 aaneengesloten dagen in Thailand verblijven, dan kan je van tevoren via de Thaise ambassade, immigratiedienst of online een Thailand toeristenvisum aanvragen. Deze is geldig voor een periode van 60 dagen en kan eenmaal in Thailand met 30 dagen worden verlengd. Aan dit visum zijn kosten verbonden.
Ga je niet als toerist naar Thailand, maar bijvoorbeeld om te werken? Dan dien je van tevoren het juiste visum aan te vragen, neem hiervoor contact op met de Thaise ambassade of immigratiedienst.

Cambodja

Je hoeft voor Cambodja niet van tevoren een visum aan te vragen. Op de internationale vliegvelden en grotere grensovergangen krijg je bij aankomst een toeristenvisum van 30 dagen. Er zijn echter hele kleine grensovergangen waar geen visa worden afgegeven. Laat je hierover vooraf dus informeren! De kosten van visa bedragen US$20 wat je ter plekke contant moet afrekenen en je moet een geldige pasfoto bij je hebben. Helaas zijn er verhalen bekend van oplichtingspraktijken rondom de grensovergangen. Zo zijn er soms tuk-tuk chauffeurs die je naar een nep grensovergang sturen en waar na betaling van de kosten voor je “visum” blijkt dat je helemaal niet bij daadwerkelijke grens bent. Let er goed op dat je altijd bij de officiële grensovergang bent en dat je het juiste bedrag betaalt voor je visum!

In Vietnam is een toeristen visum gebruikelijk

Voor Vietnam ben je verplicht van tevoren een visum aan te vragen en is dus niet verkrijgbaar aan de grens. Je kan hiervoor een toeristenvisum aanvragen van 30 of 90 dagen.

Het beste is om je visum aan te vragen bij een ambassade of consulaat in een van de landen in Azië waar je bent, voordat je naar Vietnam gaat. Het komt wel eens voor dat het visum al direct ingaat op de dag van afgifte.  Kortom, hoe sneller je dan in Vietnam bent hoe beter. Verder verschillen de prijs van het visum per locatie van afgifte en is het in Azië vaak een stuk goedkoper dan in bijvoorbeeld Nederland. Voor de aanvraag van je visum heb je een pasfoto nodig.

Laos is makkelijk

Je hoeft voor Laos niet van tevoren een visum aan te vragen. Op de internationale vliegvelden en grotere grensovergangen krijg je bij aankomst een toeristenvisum van 30 dagen. Er zijn echter hele kleine grensovergangen waar geen visa worden afgegeven. Laat je hierover vooraf dus informeren! De kosten van visa bedragen ongeveer US$37 wat je ter plekke contant moet afrekenen en je moet een geldige pasfoto bij je hebben.

Maleisie

Bij aankomst in Maleisie krijg je ter plekke gratis een zogenaamde visit pass voor 90 dagen. Je hoeft van tevoren dus geen visum aan te vragen, je hebt ook geen pasfoto nodig.

Singapore

Bij aankomst in Singapore krijg je ter plekke gratis een zogenaamde visit pass voor 90 dagen. Je hoeft van tevoren dus geen visum aan te vragen, je hebt ook geen pasfoto nodig.

lees verder