close

Egypte

AustralieCanadaEgypteIndiaOceaniëReisbenodigdhedenTurkije

visum aanvragen voor het buitenland is een eitje

visum voor het buitenland

Wie 20 jaar geleden naar het buitenland ging en daar een visum voor nodig had, kreeg te maken met een behoorlijk wat papierwerk. Of je nou naar de ambassade of een consulaat van een bepaald land moest, het was altijd een hoop gedoe. En natuurlijk duurde de aanvraag zelf ook nog eens weken of maanden. Kortom, je moest er op tijd bij zijn als je naar het buitenland wilde. Het maakte dan niet uit of je vakantie ging of zakenreis of een lange reis wilde maken als je er niet op tijd bij was kon je niet gaan omdat je geen geldig visum had. Gelukkig is het tegenwoordig allemaal anders. Een geldig visum aanvragen voor bijvoorbeeld Turkije, Canada, India, Egypte of Australië is erg eenvoudig, gaat razendsnel en is spotgoedkoop. Je hoeft gelukkig niet meer ergens naartoe je kunt je je visum voor korte of lange tijd gewoon aanvragen thuis op de bank met je laptop. Je kunt je visum ver vooruit regelen of kort voor vertrek en je bestelt het online alsof je kleding aan te kopen bent. Bovendien zijn er tegenwoordig Nederlandstalige sites waar je je visum kan aanvragen en hoeft dus niet meer naar een buitenlandse site met de taal die niet ze spreekt of kan lezen. Op deze manier is het allemaal heel eenvoudig geworden en heel toegankelijk voor iedereen. De prijs van het werkelijke visum blijft altijd onder wel hetzelfde en gelukkig zijn de kosten voor de aanvraag erg laag.

Met een paar klikken heb je jouw visum online besteld

Hieronder vind je een instructiefilmpje van het aanvragen van een visum. In dit specifieke filmpje gaat het over het aanvragen van een visum voor Turkije. Maar geloof ons: het gaat voor elk land zo eenvoudig. Het filmpje duurt 1 minuut en 19 seconden, de aanvraag van je visum duurt niet veel langer! Waarom nog naar de ambassade gaan? Bestel je visum online en voorkom onnodig wachten.

Visum aanvragen in het kort

Zoals aangegeven is het aanvragen van een visum erg makkelijk en gaat het erg snel tegenwoordig. Kort heb je de volgende dingen nodig: een geldig paspoort, geld, en géén crimineel verleden :-). Let er trouwens wel op dat je paspoort geldig is tot en met het moment dat je het land weer verlaat. Ga naar een site die aanvragen van een visum regelt. En vul simpelweg al je gegevens in voor het visum voor jouw land waar je heen gaat. Je controleert de gegevens goed en je checkt bij de bijzonderheden of dat eventueel voor jou ook van toepassing is. Het kan zijn dat je soms een scan van je paspoort moet inleveren dit is niet ongebruikelijk voor sommige landen. Vervolgens klik je gewoon een paar keer op verder en voor het weet kom je bij de betaalpagina. Je betaalt de kosten voor het verzenden en de servicekosten en drukt op voltooien. Nou komt het mooie, je splinternieuwe visum heb je vaak al binnen een uur in je e-mail box. Je hoeft hem officieel niet uit te printen maar wij raden dit altijd wel aan. Als er problemen zijn kun je altijd de uitgeprinte versie laten zien. Sowieso altijd wel handig om belangrijke documenten uit te printen op reis. Je wilt immers niet als er een storing is op je smartphone of computer dat je niks kunt doen.

visum aanvragen online
Visum, eTA of ESTA aanvragen

 

We hebben trouwens nog meer artikels over het aanvragen van een visum. Mocht je interesse hebben kun je in de zoekbalk even zoeken op visum.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Er zijn mensen die voor de zekerheid toch naar een ambassade of consulaat willen gaan voor het aanvragen van een visum. Dit kunnen we ons voorstellen maar je bent dan heel veel tijd kwijt. Het kan online zoveel sneller en goedkoper. Je moet online gewoon even kijken en goed zoeken naar een partij die de aanvraag van het visum regelt voor jou die ook betrouwbaar is. Mocht je daar hulp bij nodig hebben, wij hebben er al enige tijd ervaring mee. Stuur ons even een mailtje met je vraag en zet er even bij om welk land het gaat dan helpen we graag verder. We brengen je dan in contact met de aanbieder die voor jou van toepassing zijn.

lees verder
BestemmingenEgypteReisbenodigdheden

Visumaanvraag voor Egypte

Visumaanvraag egypte

Inmiddels hebben we voor jullie voor verschillende landen een artikel geschreven over visums. En dan voornamelijk over hoe deze aan te vragen, waar dit kan en eventueel online en wat de voorwaarden dergelijke zijn. Ook voor Egypte heb je als reiziger een geldig visum nodig. Dus ga je binnenkort naar Egypte? Houd er dan rekening mee dat je ook deze op tijd aanvraagt en dat alles goed geregeld is voor je het land binnenstapt.

Soorten visa Egypte

Voor Egypte zijn er verschillende visums beschikbaar. Deze zijn opgesplitst onder fysiek visums en elektronische visa die je online kunt aanvragen en per mail ontvangt.

Aanvragen van een visum voor Egypte

Houd je van simpel en ben je een beetje lui (!) vraag je visum dan online aan. Het visum is snel een eenvoudig aan te schaffen en je ontvangt deze dus binnen enkele dagen of zelfs uren in je mailbox zodat je deze te allen tijde bij je hebt. Het visum voor Egypte is 90 dagen geldig en je kunt hiervan maximaal 30 dagen aaneengesloten verblijven in Egypte. Het maakt dan niet uit of je er voor een lekkere backpack vakantie komt of er een gaat voor zaken. Voor dit laatst is het handig dat je kiest voor het aanvragen van een visum voor Egypte waarbij je meerder keren het land in kan gaan binnen de geldige periode. Deze Multiple Entry Visa is trouwens ook voor backpackers handig als je binnen die 30 dagen ook even een uitstapje wilt maken naar een buurland bijvoorbeeld.

Visum snel aangevraagd

Het visum voor Egypte is snel aan te vragen. Online vul je een formulier in en je checkt of jij voldoet aan de opgegeven voorwaarden. Check dit goed van te voren! Je wilt namelijk niet voor verassingen komen te staan. Vervolgens moet je je paspoort inscannen en toevoegen en checken dat jouw ingevulde gegevens kloppen met die op je paspoort. Daarna doe je de betaling, dit kan tegenwoordig gewoon via iDeal of zelfs via PayPal. Vaak ontvang je dan een bevestigingsmail en wordt het visum door de instantie aangevraagd. Je ontvangt hem zodra Egypte he heeft goedgekeurd.

Met eventueel je kinderen naar Egypte

Check voor het reizen naar Egypte naar de voorwaarden van de visums en elk kind heeft een eigen visum én eigen paspoort nodig. Zorg er ook voor dat als u alleen reist met een kind dat u toestemming heeft van de andere ouder of gezaghebbende van het kind. U dient deze schriftelijke toestemming ondertekend bij u te hebben.

lees verder
ActiviteitenEgypte

Akaba: een populaire en exotische duikbestemming

duiken op Akaba

Akaba is een populaire en exotische duikbestemming in Jordanië. De plaats ligt aan de Rode Zee. Die over het algemeen sowieso zeer populair is bij iedereen die er van houdt om te gaan duiken. Met name in Israël (Eilat) en Egypte (Sharm al Sheikh) liggen een aantal plaatsen waar vanuit men er ook voor kiest om de zee te gaan ontdekken. Het grote voordeel van Akaba is dat nog maar weinig mensen deze plaats ontdekt hebben.

Hotel Coral Bay

Het is in Akaba een goed idee om te verblijven in het Hotel Coral Bay. Aangezien u er van daaruit eenvoudig voor kunt kiezen om te gaan duiken. U kunt er uiteraard een PADI duikbrevet gaan halen, maar het is daarnaast ook mogelijk om zelf te gaan duiken. Dit hotel ligt net wat buiten Akaba. Maar dat zorgt er juist voor dat u rustig kunt genieten van de zon, de zee en de heerlijke temperatuur. U heeft vanuit uw strandbed de mogelijkheid om zo de zee in te stappen en te gaan snorkelen of duiken.

Prachtig koraal op Akaba

Het mooie van het duiken in Akaba is dat het koraal er nog werkelijk prachtig uitziet. Aangezien het massatoerisme er (nog) niet komt. Jordanië is sowieso geen land dat een groot aantal toeristen aan weet te trekken, waardoor u de mogelijkheid heeft om van de prachtige natuur te gaan genieten. De prijzen liggen er ook nog relatief laag, waardoor u op een voordelige manier op zoek kunt gaan naar het prachtige koraal dat er te vinden is.

Royal Diving Club

U kunt er onder andere gaan duiken bij de Royal Diving Club. Zijn kennen een aantal plaatsen met koraal dat nog onaangetast is, waardoor het er erg mooi uit ziet. Ook zitten er nog veel vissen, aangezien die niet worden weggejaagd door de grote groepen toeristen die er graag naar komen kijken. Wat dat betreft kiest u met Akaba als duikbestemming voor een exotische locatie waar u in alle rust kunt genieten van de natuur en al het moois dat er daar te vinden is.

lees verder
AustralieEgypteOceaniëReisbenodigdhedenReistipsThailand

Reisapotheek – wat moet je allemaal meenemen?

reisapotheek

Vakantie is een bezigheid waar je zo veel mogelijk wilt ontspannen of in ieder gevel dingen wilt doen die je leuk vindt. Zorgen horen daar niet bij! Met onze vakantietips kun je een goede basis leggen voor je voorbereidingen voor je op je lang gewachte backpackreis gaat naar Australië of bijvoorbeeld de welverdiende vakantie naar een heerlijk zonnige bestemming.

Op locatie van je reis is het fijn als je geen zorgen hebt over dingen als geld, medische akkefietjes en bijvoorbeeld de zorgen dat je ergens niet goed geholpen wordt, of zelf opgelicht. Bekijk eens onze adviezen voor het zoeken naar een goede en betrouwbare duikschool. Prachtige duiklocaties zijn er in Egypte, Thailand en uiteraard het Great Barrier Reef aan de oostkust van Australië.

De tips die wij geven zijn gebundeld vanuit verschillende ideeën, adviezen en ervaringen van je voorgangers. Door deze diversiteit aan input hebben we voor jou de beste tips op een rijtjes kunnen zetten. Dit item is een dynamisch platform en we blijven deze vullen met relevante tips die jij goed kunt gebruiken. Mis je een onderwerp? Laat het ons weten. We gaan dan (samen met jou) op zoek naar de juiste input voor een toepasbare tip!

Verheugt u zich op een lange vakantie of korte stedentrip? Houd er in uw reisvoorbereiding rekening mee dat u onderweg of tijdens uw verblijf buitenshuis ziek kunt worden of gestoken kan worden door een of ander insect. Vergeet daarom niet om voordat u afreist uw reisapotheek op orde te hebben. Hieronder geven wij u enkele belangrijke tips voor een goedgevulde reisapotheek, zodat u altijd de meest essentiële medicatie en middeltjes bij de hand heeft.

De inhoud van uw reisapotheek is afhankelijk van de duur van uw trip en uw reisbestemming. Ook is het van belang te weten of er op de vakantielocatie en in de buurt van uw hotel of appartement afdoende medische verzorging aanwezig is. Hoe minder medische dienstverlening in het te bezoeken land of gebied aanwezig is, hoe completer de eigen reisapotheek moet zijn.

Reisziekte is het meest voorkomende ongemak tijdens een vakantietrip. Sommige kinderen of volwassenen worden misselijk in een vliegtuig, bus, boot of auto. Er zijn bij elke drogist of apotheek goed werkende tabletten tegen reisziekte verkrijgbaar. Deze mogen niet ontbreken in uw reisapotheek.

Je maag

Elk land heeft zijn eigen eetgewoonten en eigen eetcultuur. Misschien verdraagt uw maag het andere voedsel niet zo goed of neemt u per ongeluk iets te eten met een teveel aan bacteriën. Dan is het fijn als u een middel bij diarree in uw reisapotheek mee heeft. Dit gaat de voedselvergiftiging te lijf en zorgt ervoor dat de diarree snel weer over is.

In een vreemde omgeving komt u ook vreemde wezens tegen. Lastige muggen, stekende vliegen, bijen en wespen tot zelfs wilde katten en honden. U kunt er een vervelende en jeukende steek of pijnlijke beet aan overhouden. Neem een insecten werend middel en antibacteriële medicijnen mee. Vergeet ook niet een middel dat helpt tegen een tekenbeet in de reisapotheek te stoppen.

Alles voor onderweg

Er kan onderweg of op vakantie altijd een ongelukje gebeuren. Uw kind kan vallen en zijn knie openhalen. U kunt tijdens een lange wandeltocht last krijgen van blaren. Dan bieden een schaar, watten, jodium en pleisters uitkomst. En in een warm land kunt u natuurlijk niet zonder een beschermende zonnebrand. Of u nu aan het strand gaat liggen of een meerdaagse trektocht gaat houden, een flesje zonnebrand behoort tot de standaarduitrusting van uw reisapotheek.

lees verder