close
Reistips

Een betrouwbare duikschool herkennen

Duiken in Australie

Duiken is leuk en is voor veel mensen ook een reden om een bepaalde bestemming aan te doen. Het wordt vaak ervaren als een unieke belevenis en voor sommigen is het zelfs een stimulans om een duikersbrevet te halen. Wel schuilt er, zeker bij deze sport, een risico in een klein hoekje. Er kan van alles misgaan met de apparatuur en ook als u geen goede instructies hebt gehad kan duiken van een leuke bezigheid ineens veranderen in een waar drama. Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar je wilt natuurlijk wel les krijgen bij een duikschool dat gecertificeerd en betrouwbaar is.

Duikschool keurmerk

De meest voor de hand liggende zaak is natuurlijk of de duikschool in kwestie voorzien is van een keurmerk. Er zijn tal van keurmerken, sommige door nationale federale overheden toegekend andere weer door internationale duikersverenigingen. Het beste is natuurlijk als een school beide type keurmerk heeft. Let er bij armere landen goed op wat de waarde is van het keurmerk. Zelfs of juist als het een gouvernementele stempel is kan er sprake zijn van omkoping en corruptie. Hierdoor is een keurmerk niks meer waard.

Materiaal

Vaak kunt u op de website van de duikschool al een goede eerste indruk krijgen. Alleen al de site op zichzelf kan u een beeld geven van hoe professioneel de organisatie is. Kijk ook eens goed naar het lesmateriaal dat zij gebruiken en vergelijk dit met andere sites. Als u het idee krijgt dat het er allemaal wat karig uitziet kunt u er beter van af zien. Ben niet bang om te kritisch te zijn. Duiken is een erg vermakelijk maar ook risicovol tijdverdrijf!

Leraren bij een duikschool

Wat voor leraren stelt de duikschool aan u voor? Veel betrouwbare scholen hebben op hun site de namen, foto’s en cv’s van hun instructeurs staan. Als u echt zeker van uw zaak wilt zijn zou u zelfs wat research kunnen doen naar de betreffende docenten. Als er op de site geen namen of iets dergelijks vermeld staat wil dat nog niet per definitie zeggen dat u een slechte school getroffen heeft. Wel kan het een signaal zijn om extra goed op te letten.

Tags : duikenduikschool

Leave a Response