close
ActiviteitenRoadtrips

Onmisbare tips voor de perfecte motorroadtrip

Onmisbare tips voor de perfecte motorroadtrip

Ben je in het bezit van een motorrijbewijs? Dan zal je droomvakantie ongetwijfeld een roadtrip op de motor zijn. Iedereen kent wel de beelden van motorrijders op Route 66, niets anders dan je eigen motor en het gezelschap van je vrienden of vriendinnen. Ook dichter bij huis zijn er natuurlijk prachtige motortrips te maken, maar waar moet je nu rekening mee houden voordat je de vrijheid tegemoet rijdt?

Is je motor er klaar voor?

Voordat je überhaupt begint aan een roadtrip met je motor, moet je wel een motor hebben die daar geschikt voor is. De motor moet niet alleen geschikt zijn om lange afstanden vol te houden, maar moet daarnaast ook comfortabel zijn en de mogelijkheid bieden om bagage mee te nemen. Bedenk dat een roadtrip wat anders is dan een kort ritje op een zonnige zondagmiddag. Kies dus de juiste motor voor lange afstanden en zorg dat je motor van tevoren goed nagekeken is op eventuele gebreken. Check dus je banden, je vloeistof, je remmen, je verlichting en eigenlijk gewoon je complete motor.

Een routeplanning

Je kunt er ook voor kiezen om op de bonnefooi te gaan rijden, maar het is vaak beter om van tevoren een route uit te stippelen. De snelste route van A naar B is niet altijd de mooiste en de mooiste route is niet altijd de snelste. Dus kijk goed op welke delen van de rit je gaat voor snelheid en op welke delen je wil genieten van de omgeving. Pak je de motor tijdens het hoogseizoen, dan is het ook handig om vooraf overnachtingen te boeken. Zo ben je niet alleen zeker van een slaapplek, maar heb je ook gelijk de juiste ijkpunten voor je route.

De juiste uitrusting

Niet alleen de motor zelf moet goed in orde zijn, ook je uitrusting mag niet te wensen overlaten. Denk aan de juiste bescherming, reserveonderdelen, navigatie en een EHBO-kit, maar ook aan kampeerspullen en eten en drinken voor onderweg. Je rijdt bovendien door meerdere landen en zult ook te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Neem dus kleding mee, die is afgestemd op het (mogelijke) weer.

Goed gezelschap (of vrede met jezelf)

Een roadtrip is voor velen het leukst met vrienden, maar je kunt het natuurlijk ook alleen doen. Net waar jij je het prettigst bij voelt. Maar zorg wel dat je leuk gezelschap hebt, of dat nu je vrienden zijn of je eigen gedachten. Het moet immers wel leuk blijven. Reis je liever niet alleen, maar ken je ook geen andere motorrijders? Dan zijn er ook genoeg organisaties die groepsreizen aanbieden, ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten!

Verzekering

Ook al heb je alles vooraf goed gecheckt en is zowel de motor als jij zelf in topconditie, er kan altijd iets misgaan. Dan is het maar beter om goed verzekerd te zijn. Een motorverzekering is verplicht, maar er zijn wel meerdere varianten. Check dus goed waarvoor je precies verzekerd bent en of dat genoeg is voor jouw ultieme roadtrip.

Leave a Response