close
Roadtrips

Reizen op vier wielen

Reizen op vier wielen

Iedereen gaat wel eens op vakantie, naar een warm land of nou juist een koud land dat maakt niet uit. Want je moet er alsnog naar toe, maar hoe? Iets waar mensen niet vaak over na denken is het op reis gaan met een auto of camper. Maar wat zijn nou leuke vakantie bestemmingen die makkelijk met de auto bereikbaar zijn? Hier een paar landen om je op weg te helpen.

Spanje

Spanje het lijkt ver weg maar je kan er wel degelijk heen rijden met auto of met een camper. Het is een warm land en zit vol met mooie bezienswaardigheden en heerlijke stranden en historische steden. Kortom er is in Spanje genoeg te doen. Neem je zwembroek en fanny pack voor dames maar mee, want je gaat veel bij het strand of een zwembad te vinden zijn. De vele steden geven je ook genoeg opties om op avontuur te gaan, maar ook de vele oude kastelen en ruïnes die Spanje te bieden heeft vanwege haar rijke geschiedenis. Je zal je in Spanje dan ook niet snel vervelen, en het weer is ook nog eens geweldig.

Frankrijk

Al jaren het meest populaire vakantieland van de Nederlander, Frankrijk is in de zomer erg aantrekkelijk voor mensen met een camper of een auto. Het is makkelijk bereikbaar overal vanuit Europa, mensen gaan er vaak heen vanwege de mooie landschappen en mooie steden. De winkels in Frankrijk staan vol met dure spullen dus neem je pasjeshouder voor heren maar mee. Ook heeft Frankrijk in de zomer erg goed weer, het is daarom ook logisch dat mensen graag naar Frankrijk gaan om de zomervakantie te vieren. Frankrijk staat bekend om zijn grote steden cultuur, het word ook wel het land van de romantiek genoemd. Dat komt vooral vanwege Parijs.

België

België is dichtbij en een prachtig land, veel bergen en mooie landschapen waar je je ogen bij uitkijkt. Een camper of een auto, met beide voertuigen is België goed bereikbaar. België staat bekend om de Ardennen maar ook om zijn grote steden vol met geschiedenis en leuke activiteiten en winkels. Het is dan slim om kleding mee te nemen voor bergbeklimmen of veel lopen als je houd van bossen te minste. België staat bekend om haar gezellige restaurants, om de vlaamse frieten, de speciale bieren en natuurlijk de wereldwijd bekende bonbons.

Italië

Italië een prachtig land, mooi weer en makkelijk te bereiken met een auto of camper. De mooie landschappen maken het zeker waard om Italië te bezoeken, je moet wel een aardige afstand afleggen om er te komen maar het is het zeker waard. De hoge bergen en de grote meren maken het, het perfecte land voor mensen die houden van de buitenlucht. Het eten daar is dan ook een groot hoogtepunt van Italië, Italiaans eten wordt vaak ook geserveerd met een wijn die ze in eigen land maken op één van de grote wijngaarden. Veel mensen gaan dan ook graag naar de steden, om te eten in mooie restaurants of om te genieten van de cultuur en straat muzikanten.

Leave a Response