close

Canada

AustralieCanadaEgypteIndiaOceaniëReisbenodigdhedenTurkije

visum aanvragen voor het buitenland is een eitje

visum voor het buitenland

Wie 20 jaar geleden naar het buitenland ging en daar een visum voor nodig had, kreeg te maken met een behoorlijk wat papierwerk. Of je nou naar de ambassade of een consulaat van een bepaald land moest, het was altijd een hoop gedoe. En natuurlijk duurde de aanvraag zelf ook nog eens weken of maanden. Kortom, je moest er op tijd bij zijn als je naar het buitenland wilde. Het maakte dan niet uit of je vakantie ging of zakenreis of een lange reis wilde maken als je er niet op tijd bij was kon je niet gaan omdat je geen geldig visum had. Gelukkig is het tegenwoordig allemaal anders. Een geldig visum aanvragen voor bijvoorbeeld Turkije, Canada, India, Egypte of Australië is erg eenvoudig, gaat razendsnel en is spotgoedkoop. Je hoeft gelukkig niet meer ergens naartoe je kunt je je visum voor korte of lange tijd gewoon aanvragen thuis op de bank met je laptop. Je kunt je visum ver vooruit regelen of kort voor vertrek en je bestelt het online alsof je kleding aan te kopen bent. Bovendien zijn er tegenwoordig Nederlandstalige sites waar je je visum kan aanvragen en hoeft dus niet meer naar een buitenlandse site met de taal die niet ze spreekt of kan lezen. Op deze manier is het allemaal heel eenvoudig geworden en heel toegankelijk voor iedereen. De prijs van het werkelijke visum blijft altijd onder wel hetzelfde en gelukkig zijn de kosten voor de aanvraag erg laag.

Met een paar klikken heb je jouw visum online besteld

Hieronder vind je een instructiefilmpje van het aanvragen van een visum. In dit specifieke filmpje gaat het over het aanvragen van een visum voor Turkije. Maar geloof ons: het gaat voor elk land zo eenvoudig. Het filmpje duurt 1 minuut en 19 seconden, de aanvraag van je visum duurt niet veel langer! Waarom nog naar de ambassade gaan? Bestel je visum online en voorkom onnodig wachten.

Visum aanvragen in het kort

Zoals aangegeven is het aanvragen van een visum erg makkelijk en gaat het erg snel tegenwoordig. Kort heb je de volgende dingen nodig: een geldig paspoort, geld, en géén crimineel verleden :-). Let er trouwens wel op dat je paspoort geldig is tot en met het moment dat je het land weer verlaat. Ga naar een site die aanvragen van een visum regelt. En vul simpelweg al je gegevens in voor het visum voor jouw land waar je heen gaat. Je controleert de gegevens goed en je checkt bij de bijzonderheden of dat eventueel voor jou ook van toepassing is. Het kan zijn dat je soms een scan van je paspoort moet inleveren dit is niet ongebruikelijk voor sommige landen. Vervolgens klik je gewoon een paar keer op verder en voor het weet kom je bij de betaalpagina. Je betaalt de kosten voor het verzenden en de servicekosten en drukt op voltooien. Nou komt het mooie, je splinternieuwe visum heb je vaak al binnen een uur in je e-mail box. Je hoeft hem officieel niet uit te printen maar wij raden dit altijd wel aan. Als er problemen zijn kun je altijd de uitgeprinte versie laten zien. Sowieso altijd wel handig om belangrijke documenten uit te printen op reis. Je wilt immers niet als er een storing is op je smartphone of computer dat je niks kunt doen.

visum aanvragen online
Visum, eTA of ESTA aanvragen

 

We hebben trouwens nog meer artikels over het aanvragen van een visum. Mocht je interesse hebben kun je in de zoekbalk even zoeken op visum.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Er zijn mensen die voor de zekerheid toch naar een ambassade of consulaat willen gaan voor het aanvragen van een visum. Dit kunnen we ons voorstellen maar je bent dan heel veel tijd kwijt. Het kan online zoveel sneller en goedkoper. Je moet online gewoon even kijken en goed zoeken naar een partij die de aanvraag van het visum regelt voor jou die ook betrouwbaar is. Mocht je daar hulp bij nodig hebben, wij hebben er al enige tijd ervaring mee. Stuur ons even een mailtje met je vraag en zet er even bij om welk land het gaat dan helpen we graag verder. We brengen je dan in contact met de aanbieder die voor jou van toepassing zijn.

lees verder
ArgentiniëCanadaReistipsTanzaniaTips van de redactie

Mindfulness op reis, de ideale manier voor ontspanning!

Mindfulness op reis

Reizen is een feestje! Het mooie eraan is dat je dat altijd doet voor je plezier. En of dat nu een vakantie is naar de Provence, een tripje naar Berlijn, een backpackreis naar Argentinië of een wandelvakantie in Tanzania. Het is al een feestje om er over te schrijven en je kunt al veel voorpret hebben met de voorbereidingen. Je zou kunnen zeggen dat reizen ontspant. Daar zijn wij het althans helemaal mee eens. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer mensen die nog een stapje verder gaan en nog meer ‘Zen’ willen zijn op vakantie. Ofwel Mindfulness op reis. Het gaat er in grote lijnen om dat je nog meer bewust op reis gaat, met aandacht in het moment.

Letterlijk vertaald betekent Mindfulness “opmerkzaamheid”, ofwel: “bewust zijn van je eigen ervaring”. Alles wat je bewust opmerkt komt tot leven, wordt helder en sprankelend. En wat heel belangrijk is: het reduceert spanning, stress en pijn. Mindfulness betekent dat je, zonder oordeel, al je aandacht aan dit moment geeft en dit moment neemt zoals het zich voordoet. Dit moment is het enige moment wat echt belangrijk is. Het moment van gisteren is al geweest en het moment van morgen moet nog komen. Voornamelijk dit laatste is heerlijk als je dat kunt toepassen op je reizen. Waarom niet 100% de reis ervaren op de dag zelf, in het moment zelf? De ervaringen van gister en de plannen voor morgen zijn bij lange na niet zo belangrijk als de ervaring die je op dit moment hebt.

Veel oefenen, veel reizen!

Mindfulness is niet iets waar je meteen ‘goed’ in bent. Het goede nieuws is wel dat je er altijd mee bezig kunt zijn. Op je werk, tijdens een lunch of als je auto rijdt. Het is lastig om in het moment te leven als er veel afleiding is. Ook met reizen is dat zo. Stel je gaat 3 weken door Argentinië reizen met veel verschillende indrukken. Als die sensaties kunnen een afleiding zijn en wellicht overweldigend. Maar zie het ook als een kans om dat te gebruiken om er met volle 100% aandacht bij te zijn. Naar Argentinië reizen heeft ook het voordeel dat je veel in de natuur bent. Van de met sneeuw bedekte bergketens tot aan de prachtige stranden. Allemaal plekken waar je geen afleiding hebt van de hedendaagse ‘sleur’.

Mindfulness, de natuur helpt je een handje

Om nog even in de natuur te blijven, zijn we ook van mening dat de natuur bijdraagt aan een onvergetelijke vakantie. Zeker als dit natuur is die je in Nederland niet snel zou zien. Denk aan woestijngebieden, tropische locaties of bijvoorbeeld een plek met veel bergen. Op een reis naar dergelijk, unieke gebieden leer je wat er nodig is om blijvend te ontspannen, ongeacht met wie je bent. Na veel training wordt je er steeds beter in. We raden je aan om een keer naar zo’n gebied te gaan met veel mooie natuur. Er zijnonline verschillende aanbieders die je helpen zoeken naar onvergetelijke reizen. Denk aan Canada, Frans Polynesië of misschien wil je wel een keer door Tanzania reizen.

buy a ticket
catch a wave
make new friends
take a break
pack a bag
fall in love
discover what matters
have a great time
ride a mountain
never look back

Tips voor mindfulness op je volgende reis

Het fundament van Mindfulness bestaat uit een aantal belangrijke bouwstenen. Hieronder sommen we deze even op. Laat op je reis de volgende termen op je inwerken:

  • Acceptatie
  • zonder oordeel
  • Leren concentreren
  • Zonder verlangen
  • Gelijkmoedigheid
  • Geduld
  • Loslaten
  • Overgave

Dat is de eerste stap. Met het bezig zijn met het bovenstaande wordt je er tot verplicht in het moment te leven. Succes!

lees verder
BestemmingenCanadaReisbenodigdheden

eTA visum voor Canada

eTA Visum Canada

Voor wie het nog niet wist: vanaf maart 2016 is een eTA-reistoestemming verplicht in Canada. Zoals jullie weten hebben een beetje een zwak voor dit prachtige land en op onze vorig blog hebben we hier veel over geschreven. Binnenkort ook hier op backpackers-online.com. Maar nu alvast een artikel over het verplichte visum voor Canada. En voordat we je voorzien van de nodige informatie hierover alvast een kleine, maar belangrijke waarschuwing betreft de eTA: dit is verplicht vóór dat je het vliegtuig instapt!

Het aanvragen van de eTA Canada

De inmiddels bekende Electronic Travel Authorization is dus verplicht als je gaat reizen in Canada. Deze dien je 4 weken voor je vertrek geregeld te hebben, anders krijgt je 100% problemen als je het land binnenkomt. Maar, maak je zeker niet druk. Als je het gewoon op tijd regelt komt het goed en eigenlijk worden alle aanvragen gewoon geaccepteerd. Krijgt u geen toestemming en wordt uw aanvraag afgewezen, dan betekent dit overigens niet dat u uw reis moet annuleren. In dit geval kunt u namelijk een spoedvisum aanvragen via de Canadese ambassade, zodat u het land alsnog binnen kunt komen.

Kosten eTA Canada visum

Het visum is niet gratis maar gelukkig ook niet duur. En dat is wel zo handig voor backpackers die doorgaans met een laag budget willen reizen. Als je een eTA Visum Canada aanvraag wilt doen betaal je 7 dollar. Deze kun je, zoals tegenwoordig alles online visa, ook gewoon betalen met iDeal en dergelijke. Een ander aandachtspuntje is dat de aanvraag wel geheel in het Engels is, maar als je naar canada gaat voor een leuke reis of voor zaken dan gaan we er van uit dat je de Engelse taal wel beheerst!

Het aanvragen van het visum is zo gedaan

Gelukkig is het aanvragen van de eTA voor Canada geen megajob! Binnen enkele minuten heb je hem aangevraagd en kun je wachten tot hij in je mailbox komt. In tegenstelling tot veel andere, niet westerse visa-aanvragen ben je er dus niet veel tijd mee kwijt. Genoeg tijd dus voor het plannen van je reis. Als laatste willen we je ook nog even zeggen dat de aanvraag ook direct bij de Canadese overheid kan. Het nadeel hiervan is dat je dan altijd direct met je creditcard met Canadese Dollars (CAD) betaalt. En de kans dat je aanvraag vertraging oploopt is hoger.

lees verder
AmerikaBestemmingenCanadaEuropaReisbenodigdhedenReistips

Een reisverzekering afsluiten: Twijfel je nog?

Reisverzekering afsluiten

Een heleboel onervaren vakantiegangers zitten nog met de vraag, waarom zou ik een reisverzekering afsluiten? Gek genoeg zijn er honderden goede redenen waarom je niet op vakantie zou moeten gaan zonder een reisverzekering. Lees eens door deze post heen, ontdek de mogelijke financiële gevolgen van een vakantie zonder reisverzekering, lees gauw verder om jezelf alsnog te overtuigen.

Een reisverzekering afsluiten? Maar mij overkomt nauwelijks iets

Op reis kan je allerlei onaardigheden treffen die gepaard gaan met incidentele kosten. Helaas ook, voor iedereen onvermijdelijk. Zo raken koffers regelmatig zoek. Men moet vaak eerder dan gepland terug naar huis vanwege een aandoening of incident. Natuurlijk gebeurt zoiets dramatisch niet aan de lopende band. Maar wanneer je het treft zonder een reisverzekering te hebben afgesloten zal je het een leven lang niet meer vergeten. Neem als leidraad de volledige rust die u kunt hebben op vakantie. Dus wetend dat u gedekt bent voor plotselinge financiële consequenties.

Hoe weet ik of ik niet teveel betaal voor mijn reisverzekering

Besef eerst of je voor de mogelijke financiële schade kunt opdraaien. Indien dit niet het geval is verzeker jij je hiervoor. Het bedrag van bijvoorbeeld ziekenhuis kosten in het buitenland kan vaak pittig uitvallen. Merendeel van de vakantiegangers kunnen dit bedrag dan ook niet in een keer ophoesten. Het gevolg is dan een gegarandeerd verpeste vakantie. Deze hele dreiging kun je eenvoudig passeren door een reisverzekering af te sluiten. Vaak kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten en dit kost slechts enkele euro’s per maand. De afweging tussen de premie kosten en de potentiële nachtmerrie zou dus eenvoudig moeten zijn.

Waarom een reisverzekering als ik een basisverzekering heb

Je gewone verzekering dekt diverse kosten opgelopen buiten Europa niet. Oftewel je basisreisverzekering vervalt, of vervalt deels buiten Europa. Wel heel dramatisch is om hier pas achter te komen wanneer het eenmaal te laat is. Je beseft na een ongeval in het buitenland dat je zelf voor de kosten moet opdraaien, je reis is bij deze verpest. Een reisverzekering afsluiten is ideaal als je later wilt rekenen op hulp op afstand. Je kan vanuit het buitenland je reisverzekeraar contacteren voor vragen of advies in noodgevallen. Ongevallen op vakantie wil je altijd graag zo spoedig mogelijk verhelpen, een reisverzekeraar kan je hierbij helpen. Mocht je compleet zonder zorgen op reis willen gaan, dan kan je gebruik maken van diverse aanvullende verzekeringen.

Heb ik een aanvullende reisverzekering nodig?

Je hebt bijvoorbeeld de aanvullende verzekering voor medische kosten, erg handig wanneer je naar een land reist waar deze kosten hoog uitvallen. Je basis zorgverzekering vergoed enkel het binnenlandse tarief. Vergis je niet, ziekenhuis kosten in het buitenland kunnen wel tien keer duurder zijn dan die van ons. Denk aan Canada, een spoed helikopter ritje. Of de torenhoge ziekenhuis kosten van Amerika. De doorsnee burger kan deze kosten vaak niet veroorloven. De financiële gevolgen kunnen een leven voorgoed op zijn kop zetten. Voor wintersport of sport activiteiten in het buitenland bestaat een aparte reisverzekering. De premie ligt uiteraard hoger aangezien je op dit soort vakanties meer risico loopt dan elders. Zo’n wintersportdekking vergoed verloren of beschadigde sportuitrusting, sportblessures, gemiste sportlessen en skipassen die niet gebruik zijn.

lees verder
AmerikaAustralieBestemmingenCanadaNieuw-ZeelandOceaniëReistipsVakantie

Camper huren op vakantie

4

Met een camper ben je nog flexibeler dan dat je als backpacker altijd reist met het openbaar vervoer. Het huren van een camper op je bestemming kan een vervanger zijn voor de bus, trein, boot en vliegtuig. Je bent niet meer afhankelijk van de vertrek en aankomsttijden van de maatschappij maar je bepaalt zelf wanner je gaat, wanneer je aankomt en waar je naartoe gaat. Ga je naar een natuurpark? Of vertrek je met je gehuurde camper via een mooie roadtrip naar je volgende zonnige bestemming.

Campervakanties

Overal waar je gaat backpacken of gewoon op vakantie bent kun je vaak een camper huren. Denk aan landen binnen Europe, Noord- en Zuid Amerika. Maar ook in Australië en Nieuw Zeeland is het gebruikelijk om als reiziger voor korte of lange periode een camper te huren. Geniet van de omgeving op locatie en geniet van de natuur en de flexibiliteit van deze manier van reizen. Je vrijheid die je met een camper ervaart geeft je een fijn gevoel op vakantie. Heb ik je interesse gewekt? Kijk eens naar de ‘travelhomes’ die ze verhuren op jouw bestemming, of dit nu een Europees land is of een plaats in het noordelijkste puntje van Canada.

Aanbiedingen en tips over camperreizen

Online vind je altijd de leukste en goedkoopste aanbiedingen. Op deze site vind je wat je moet meenemen op zo’n type reis of vakantie. Denk aan al je reispapieren en heel belangrijk je internationale rijbewijs. En denk aan de minimale leeftijd van het huren van een camper of busje in het land waar je naar toe gaat. In locatie huur je de camper vaak voor een vaste periode van 11, 22 of 29 dagen. Je hebt dan ruimte genoeg om je vlucht heen en terug te boeken met een andere maatschappij. Boek ver vooruit voor meer korting?

Luxe motorhomes

Voor mensen die meer willen of kunnen besteden aan hun vakantie en een camper willen huren om de bestemming te ontdekken, zijn er de grote, bekende motorhomes. Deze enorm grote campers zijn van (echt!) alle gemakken voorzien. Kijk niet vreemd op als je in deze grote bussen een woonkamer, twee slaapkamers, keuken én badkamer vindt. Dit is standaard aanwezig. Met zo een rijdend huis heb je altijd alles bij de hand. Er zit wel een prijskaartje aan.

De ervaringen van anderen

Online vind je vaak de beoordelingen van andere reizigers die ervaringen hebben gehad met het verhuurbedrijf. Check de relevantie er van en win informatie in die je kan wijzen of zaken waar je zelf niet aan had gedacht. Zoek het bedrijf online op en plan even een half uur in om te kijken of dit bedrijf voor jou geschikt is. Zo zijn er bedrijven die louter grote campers verhuren tegen hoge prijzen en hoge borg. Daarnaast zijn er in échte backpacklanden als Australië en Nieuw Zeeland bedrijven die busjes en campers verhuren tegen zeer scherpe prijzen, je hebt dan vaak om mooie omgebouwd busjes of grote auto.

lees verder
CanadaChinaFrankrijkRoadtripsTips van de redactieVerenigde Staten

Top 10 roadtrips in de wereld

31

2 Yungasweg in Bolivia

Een mooie maar gevaarlijke weg, ofwel de Death Road. Prahtig maar dodelijk, helaas. Gelegen in het Andes gebergte loopt de weg met afgronden van wel 600 meter waar je rakelings langs rijdt. Een weg die niet iedereen graag neemt, echter is er weinig alternatief. Wie het wel waagt ervaart een fantastische happening.

3 Pacific Coast Highway

In California USA, ligt deze weg aan de kust. Prachtig om per motor af te leggen door de vele bochten. Deze ‘all-american Road’ is er een van een top kaliber. Een road trip america is sowieso erg aan te raden, zeker deze bekendste weg van America, dit omdat route 66 eigenlijk niet meer bestaat.

4 Highway 99 in Canada

Deze Highway wordt ook wel de Sea To Sky Highway genoemd. De snelweg is zeer goed onderhouden en is erg goed begaanbaar. Dit in tegenstelling tot veel andere bekende en mooie roadtrip wegen. De weg loopt dwars door Vancouver en loopt naar het Noorden tot ver in de bergen. Een weg waar je alles ziet. Zee, landschap en bergen.

5 Oberalppas

In Zitwserland is de bekende Oberalppas een slingerweg door de hoge bergen, in het hart van Zwitserland. Door de hoogte is hij alleen open in de zomer. In de wintermaanden is hij niet begaanbaar. Logisch als je je mooie foto’s ziet van het winterlandschap.

6 Hana Highway

Iedereen kent Hawaai van de mooie vergezichten. Ken je ook de Hana Higway? Een prachtig groene snelweg die Kahului met Hana verbindt. Dwars door de jungle en door valleien. Bekijk ook eens de prachtige rot massieven.

7 Red Rock Scenic

Road Wie kent hem niet. De wereld beroemde Red Rock Scenic Road in Arizona USA. Deze State Route 179 ligt op een paar uur rijden van de Grand Canyon en wordt ook wel het museum zonder muren genoemd. De adembenemende gezichten neemt u waar vanaf we bekende weg. Tip: neem eens een kijkje in de vroege ochtend of in de namiddag vanwege de dieprode gekleurde zon. Prechtig!

8 Guoliang Tunnel

Op nummer 8 hebben we de Guoliang Tunnel in China gezet. Weer een super gevaarlijke weg dwars door de rotsen. Een enorm karwei is het geweest om hem te bouwen. Het is een ware uitdaging de tunnel te nemen met een brede auto of bus, daar er vele blinde en erg nauwe bochten in zitten. Je gemiddelde snelheid zal door deze tunnel ver zakken.

9 De Transfăgărășan

In Roemenië ligt deze Transfăgărășan weg, deze DN7C is 90 km lang en loop dwars door het Transfăgărășan gebergte. Het hoogste van Roemenië. Het maakt ook deel uit van de Transsylvanische Alpen. Je komt ontzettend veel tunnels en viaducten tegen, meer dan waar dan ook in Roemenië. Op deze route wordt je keer op keer verassend door het prachtige landschap.

10 Millai viaduct

We sluiten deze lijst af met de welbekende Millai viaduct in Frankrijk. De foto’s zeggen al ontzettend veel. Een bijzonder beeld in dit rustige deel van Frankrijk. Dit viaduct is maar liefst 343 meter hoog en komt vaak boven de wolken uit. De Millai viaduct heeft veel een zeer snelle doorgang van verkeer gezorgd, voorheen duurde de reis 4 uur. Een goede reden om de route naar het zuiden via deze weg te laten gaan.

 

lees verder
BestemmingenCanadaDuitslandEuropaFrankrijkGriekenlandNieuw-ZeelandOceaniëOostenrijkPortugalSpanjeSri lankaThailandVakantie

Op reis gaan als single

singlereis

Als je als single een leuke vakantie wilt boeken en van avontuur houdt, zou je kunnen overwegen te gaan backpacken. Als je alleen op reis gaat, bepaal je lekker zelf wat je bestemming is, hoe lang je ergens blijft en wat je gaat doen.  Je kunt kiezen voor een verre en avontuurlijke bestemming zoals Australië, Canada of Nieuw Zeeland maar ook binnen Europa een fantastische tijd beleven.  Backpacken is ideaal voor de single die van optimale vrijheid en avontuur houdt. Maar alleen op reis gaan, kent ook zijn nadelen zoals eventuele eenzaamheid. Veel singles gaan daarom mee met een georganiseerde single reis.

lees verder