close
Reisverzekering

Je gaat binnenkort backpacken. Je hebt er goed voor gespaard en je vertrekt liever vandaag als morgen. Backpacken is vooral spannend omdat het niet de meest goed voorbereide reis is die je zult maken. Toch kun je thuis al het één en ander regelen, zoals een reisverzekering. Omdat backpacken een onvoorspelbare reis gaat worden, is het van belang dat je een reisverzekering zoekt die past bij je reis. Als het gaat om backpacken kom je al snel uit op een reisverzekering met uitgebreide dekking.

Tip: ga alle reisverzekeringen vergelijken!

Gebruik om de best passende reisverzekering te vinden een reisvergelijker. Een vergelijker vergelijkt alle reisverzekering met elkaar. Zoekt op basis van jouw wensen de best passende reisverzekering.

6 punten waar je vooral op moet letten bij het kiezen van een reisverzekering

  1. Hoelang ga je backpacken? Als je langer dan 3 weken op reis gaat, loont het om een doorlopende reisverzekering van minimaal een jaar af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is dan goedkoper.
  2. Heb je een aanvullende zorgverzekering voor onverwachte zorgkosten in het buitenland? Controleer je dekking bij je zorgverzekering en sluit anders bij de reisverzekering onvoorziene zorgkosten af.
  3. Gevaarlijke (bijzondere) sporten. Ben je van plan om tijdens je reis ook leuke activiteiten te ondernemen, dan is het verstandig om ook een dekking voor bijzondere sporten af te sluiten. Zo is onderwaterduiken meestal standaard gedekt, maar heb je voor een bijvoorbeeld wintersport activiteiten een aanvullende dekking nodig.
  4. Waar ga je backpacken? Je kan kiezen uit een Wereld dekking of Europa dekking.
  5. Belangrijk om voor het afsluiten de voorwaarden van de reisverzekering door te nemen. Deze kunnen per reisverzekeraar verschillen. Bijvoorbeeld wat is de maximale vergoeding bij schade? Wat is het eigen risico
  6. Heb je ook nagedacht over een bagage dekking? Een backpacker zal niet snel denken dat hij deze dekking nodig heeft. Hij heeft immers niet veel bagage mee? Maar is je dure smartphone ook gedekt, zonder deze aanvullende verzekering?
Tags : reisverzekering

Leave a Response