close

Azië

AustralieEuropaOceaniëReistipsVietnam

Een goede weerstand houden op reis

Een goede weerstand houden op reis

Als je gaat backpacken of gewoon op vakantie bent is ziek worden het laatste dat je wilt. Juist dan wil je genieten van de momenten en de omgeving en geen zorgen hoeven maken over je gezondheid en je weerstand. Wanneer je buiten Europa gaat is het zeker raadzaam om van te voren wat voorzorgmaatregelen te nemen om te voorkomen dat je ziek of zwak wordt. Toch kunnen invloeden van buitenaf zorgen voor een minder sterk immuunsysteem of bijvoorbeeld voedselvergiftiging. In dit artikel geven we je 5 tips om je weerstand te verhogen. En besteden we wat aandacht aan het voorkomen van een lage weerstand en wat je daar op reis of vakantie mee kunt doen.

Gevolgen van een lage weerstand op reis

Als je een lage weerstand hebt ben je vatbaarder voor ziektes en infecties. In Nederland kan dat al heel vervelend zijn. De bekendste infectieziekten zijn griep en verkoudheid. Maar in het buitenland kan dat nog veel ergere gevolgen hebben. We willen je niet bang maken maar er liggen altijd ergere ziektes op de loer zoals herpes of zelfs HIV. Als je op reis een lage weerstand hebt kun je je al wat minder fit voelen en niet veel kunnen ondernemen. Mocht je ook een infectie krijgen dan is eigenlijk je reis of vakantie bijna voorbij. Dit wil je dus echt voorkomen of in ieder geval er alles aan doen om je weerstand te verhogen.

Tip 1: Eet natuurlijke producten

Het lijkt vanzelfsprekend dat natuurlijke producten veel gezonder zijn dan bewerkt voedsel. Maar we eten het helaas volop. De voedingsstoffen in écht voedsel zorg voor opbouw van je lichaam en draagt positief bij aan je weerstand omdat het goede stoffen binnenkrijgt. Dus ook op vakantie is het raadzaam om even tijd vrij te maken om goed voedsel te bereiden in plaats van snel even een bewerkt pakje eten warm te maken.

Tip 2: Denk positief!

Wellicht voor sommige een beetje zweverig maar het is bewezen dat lichaam en geest goed samen werken. En, veel invloed op elkaar hebben. Als je veel lacht, plezier hebt en je niet laat leiden door negatieve gedachten kan dat alleen maat positief doorwerken op je gesteldheid. Op reis doe je natuurlijk voornamelijk leuke dingen, dus dat lijkt ons wel goed te zitten. Maar zit het even tegen, blijf positief.

Tip 3: Blijf in contact met bacteriën en virussen

Leef, ook op reis, niet te steriel. Als je geregeld in aanmerking komt met bacteriën en virussen komt bouwt je lichaam een natuurlijk afweersysteem op. Overdrijf het uiteraard niet als je bijvoorbeeld in landen als Vietnam op straat ergens een kippetje eet. Te veel kan alsnog voor ziektes. Maar de tip is dus voornamelijk dat je niet louter in een smetteloze omgeving moet leven.

Tip 4: Goede voedingsstoffen VS slechte voedingsstoffen

Eet gezond! Je lichaam heeft goede stoffen nodig om ook je slechte voedingsstoffen af te breken. Als je een tekort opbouwt zoals veel gebruik van alcohol, roken en zelfs stress dan kan je lichaam zichzelf niet goed genoeg beschermen. Dus als je lekker op een mooi strand zit op Ibiza kun je best een drankjes drinken. Maar we zien ook backpackers die op hun hele reis van soms wel enkele maanden of langer, zo veel alcohol drinken dat het niet meer gezond is en zelf het lichaam afbreekt. Daarnaast raden we altijd aan om als voorzorgsmaatregel wat extra vitamine en mineralen mee te nemen op reis. Deze kun je eenvoudig en snel via een online drogist thuis laten bezorgen. Het hoest niet veel te zijn, je kunt het zo uitgebreid mogelijk maken. We raden in ieder geval een multivitaminen aan. Dan weet je zeker dat je van het meeste genoeg extra binnenkrijgt. Zorg wel dat je niet de denkfout maakt om daarnaast geen groente en fruit te eten. Een vitamine pil is namelijk nooit een vervanging!

Tip 5: Vermijd stress

Toch nog even over stress. Stress is namelijk een enorme aanslag op je immuunsysteem. Een bij de bijwerken is dat je lichaam de voedingsstoffen die je eet veel sneller verbruikt. Maar je krijgt er ook negatieve gevoelens van en daardoor ga je sneller ongezond eten. Je komt dus in een negatieve spiraal terecht en zeker op reis wil je dit voorkomen. Dat zou immers erg zonde zijn van je trip.

lees verder
ReistipsSpanjeThailandTurkije

Tips voor een actieve rondreis door Thailand

Tips voor een actieve rondreis door Thailand

Thailand staat vooral bekend als vakantieland voor zonaanbidders. De meeste mensen die naar Thailand op vakantie gaan doen dat voor een zonvakantie. En dan is er nog een groep mensen die gaat duiken aan de kust van Thailand. Het land heeft ook veel mooie eilanden die populair zijn bij toeristen. Het land leent zich dan ook uitstekend voor een mooie rondreis om alle mooie plekken te bezoeken.

Redenen voor een rondreis door Thailand

Je huwelijk kan een goede aanleiding zijn voor een bijzondere rondreis door Thailand. Veel mensen willen voor hun huwelijksreis iets bijzonders. Als ze normaal gesproken ieder jaar al naar Spanje of Turkije op vakantie gaan dan willen ze voor de huwelijksreis een verre en speciale bestemming. Thailand is dan natuurlijk een prima keuze. Het is een land waar het in alle seizoenen lekker weer is, al is het aan te raden om het regenseizoen te vermijden omdat er dan veel neerslag valt.

Waar moet je op letten als je een rondreis door Thailand maakt?

Als je een rondreis door Thailand gaat maken dan is het belangrijk om de regels die in dit land gelden goed in je op te nemen. Dingen die in Nederland gebruikelijk zijn en die je zonder problemen kunt doen, kunnen er in Thailand voor zorgen dat je in de gevangenis belandt. En hoewel je natuurlijk kunt rekenen op bijstand vanuit de ambassade is het geen pretje om in een ver land waarvan je de taal niet spreekt in de problemen te komen. Bereid je dus altijd goed voor. Ga ook na of je vaccinaties nodig hebt om te voorkomen dat je op vakantie een vervelende of zelfs levensbedreigende ziekte oploopt. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op hun website informatie voor toeristen van alle buitenlandse bestemmingen. Zorg er in ieder geval voor dat je paspoort nog lang genoeg geldig is als je op reis gaat naar Thailand.

Wat kost een rondreis door Thailand?

Een rondreis door Thailand kun je boeken voor een zeer aantrekkelijke prijs. Ondanks dat het een verre bestemming is, kun je online vaak goedkope rondreizen vinden naar verre bestemmingen zoals Thailand. Je kunt rondreizen met de auto maar je kunt ook kiezen voor het openbaar vervoer. Houd er wel rekening mee dat het openbaar vervoer in landen als Thailand niet zo goed en punctueel georganiseerd is als in Nederland en andere Europese landen. Je kunt vaak ook redelijk goedkoop van plaats naar plaats reizen door een taxi te huren.

Houd wel rekening met lange reistijden vanwege de slechte wegen. En dan zijn er natuurlijk nog de georganiseerde rondreizen die door touroperators worden aangeboden. Het vervoer is dan bij de reis inbegrepen. Als je het niet ziet zitten om zelf te rijden in een onbekend land is dit een heel goede optie. Jaarlijks worden er tientallen georganiseerde rondreizen door Thailand online aangeboden. Als je hier interesse in hebt is het wel aan te raden om tijdig te boeken omdat de meeste groepsrondreizen naar Thailand een maximum aantal deelnemers hebben.

lees verder
1 2 3 4
Page 1 of 4