close

Azië

AziëIndonesiëReistips

Backpacken In Tana Toraja, Bekijk bijzondere begrafenisrituelen In Zuid-Sulawesi

Backpacken In Tana Toraja, Bekijk bijzondere begrafenisrituelen In Zuid-Sulawesi

Tana Toraja is één van de mooiste plekken in Indonesië, het is gelegen op het eiland Sulawesi. Tana Toraja is ongeveer 250 kilometer in het noorden van Makassar. Vanwege de unieke cultuur en de adembenemende omgeving is Tana Toraja een trekpleister in Sulawesi. Echter is het niet heel erg toeristisch hier, het is zelfs nog heel erg onontwikkeld en achter.

De grote en verscheiden gebied biedt veel bezienswaardigheden voor eenieder die naar daar gaat. Tana Torejo is aan bijna alle kanten omringd door heuvels en rijstterrassen. Maar het zijn de ceremonies en tradities van hier die aantrekkelijk zijn. Je bereikt Tana Torejo via Rantepao, dit is de toegangspoort tot deze regio. Je kan er met een bus vanuit Makassar naar toe, de rit duurt ongeveer acht uren en is in de meeste gevallen ‘s nachts.

Toraja-mensen

Aangenomen wordt dat de rijken van Toraja afstammelingen zijn van hemelse wezens die via een hemelse trap naar beneden kwamen om hier op aarde te leven in het prachtige landschap. Om de energie van het land en de mensen op peil te houden, geloven de Toraja-mensen dat deze moeten worden gehandhaafd door middel van rituelen, die zowel leven als dood vieren, die verbonden zijn met de landbouwseizoenen. Toeristen naar Toraja worden daarom ofwel aangetrokken door de unieke cultuur en rituelen, waarvan de meeste voornamelijk gericht zijn op graven en doodsceremonies. In Toraja wordt de dood namelijk gevierd, er wordt feestelijk afscheid genomen van degene die is overleden. Er worden feestmaaltijden bestaande uit schappen en geitenvlees bereid, mensen worden uitgenodigd om deel te nemen. Vaak worden de schapen en geiten gewoon op straat geslacht. De rijken worden begraven in de veel voorkomende grotten of gewoon “opgehangen” in de kliffen die op afstanden zijn gelegen. Op backpackers-online krijg je meer informatie over deze bestemming.

Voor de Toraja is het leven een feest en de dood ook

Na het lezen van dit denk je zeker bij jezelf, waarom zo omgaan met de dood? Voor de Toraja is het leven een feest en de dood ook, daarom wordt de dood gevierd. De dood wordt niet als iets belastend gezien. Ook jij kan ervoor zorgen dat jou heengaan geen last wordt voor je nabestaanden, hiervoor kan je zorgen door een uitvaartverzekering te nemen. Uitvaart verzekeren kan je bij verschillende verzekeraars doen. Vergelijk echter altijd eerst om een goede deal te krijgen, door te vergelijken krijg je de meeste uit je geld. Je kan namelijk nagaan wat het best voor jou werkt en je keuze maken.

lees verder
IndiaReistips

Kerst vieren in het buitenland

Kerst vieren in het buitenland

Kerstmis vieren in het buitenland: dat is bij uitstek een moment voor heimwee of tenminste enige weemoedigheid. Het ligt er een beetje aan waar in het buitenland je je bevindt, maar als je in een land dichter bij de evenaar zit dan Nederland, is de kans klein dat je een witte kerst gaat beleven. Die kans is in Nederland ook klein, maar waarschijnlijk denkt je daar niet aan, als je de palmbomen aan de horizon ziet wuiven door een vriendelijk tropen briesje. Je denkt aan de snerpende koude wind en dan het behaaglijk gevoel van binnen komen in een warm huis. Liefst een huis waar de open haard al lekker brand. Je ruikt de geur van harsige dennentakken, behangen met kleurige kerstballen.

Ervaring van een blogger

“In Nederland regent het pijpenstelen, maar het verlangen naar die specifieke sfeer zal onherroepelijk bij je opkomen rondom Kerst. Een uitzondering daargelaten natuurlijk. Er zullen vast ook mensen zijn die blij zijn dat ze juist aan die sfeer ontsnapt zijn. Nu is het natuurlijk zo, dat waar je zich ook maar bevindt, kerst tegenwoordig overal gevierd wordt. Ik herinner mij zelf de keren dat ik mij tijdens kerst in India bevond en Hindoe beelden onder een nep kerstboom met nep sneeuw stond in de lobby van mijn hotel. Overal hing de tekst in flikkerende lampjes: ‘Happy Christmas’. Het leverde een vervreemdend gevoel op, niet echt een kerstgevoel.

Cadeautjes, familie en gezelligheid

Als je de Kerst in het buitenland doorbrengt, zeker als je er woont, zal het wenselijk zijn de kerstsfeer van vroeger op te roepen. Een lekkere maaltijd, een kerstboom, misschien kerstmuziek. Gezellig samen met de familie. En daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Wat fijn dat het tegenwoordig mogelijk is om online inkopen te doen. Zodat het niet nodig is om drukke “shopping malls” te bezoeken, vol met schreeuwerige en protserige ‘Happy Christmas’ uitingen. Door het gemak van online betalen met een creditcard, zijn vertrouwde en zinvolle cadeau ’s vanachter de computer te bestellen. Dit gemak brengt Nederland toch een beetje dichterbij! Of je nu in Nederland bent of in het buitenland, de online wereld is overal even ver of dichtbij als je een creditcard heeft waarmee je online kunt betalen. Fijne kerstdagen!”

lees verder
1 2 3 5
Page 1 of 5