close
AziëIndonesiëReistips

Backpacken In Tana Toraja, Bekijk bijzondere begrafenisrituelen In Zuid-Sulawesi

Tana Toraja is één van de mooiste plekken in Indonesië, het is gelegen op het eiland Sulawesi. Tana Toraja is ongeveer 250 kilometer in het noorden van Makassar. Vanwege de unieke cultuur en de adembenemende omgeving is Tana Toraja een trekpleister in Sulawesi. Echter is het niet heel erg toeristisch hier, het is zelfs nog heel erg onontwikkeld en achter.

De grote en verscheiden gebied biedt veel bezienswaardigheden voor eenieder die naar daar gaat. Tana Torejo is aan bijna alle kanten omringd door heuvels en rijstterrassen. Maar het zijn de ceremonies en tradities van hier die aantrekkelijk zijn. Je bereikt Tana Torejo via Rantepao, dit is de toegangspoort tot deze regio. Je kan er met een bus vanuit Makassar naar toe, de rit duurt ongeveer acht uren en is in de meeste gevallen ‘s nachts.

Toraja-mensen

Aangenomen wordt dat de rijken van Toraja afstammelingen zijn van hemelse wezens die via een hemelse trap naar beneden kwamen om hier op aarde te leven in het prachtige landschap. Om de energie van het land en de mensen op peil te houden, geloven de Toraja-mensen dat deze moeten worden gehandhaafd door middel van rituelen, die zowel leven als dood vieren, die verbonden zijn met de landbouwseizoenen. Toeristen naar Toraja worden daarom ofwel aangetrokken door de unieke cultuur en rituelen, waarvan de meeste voornamelijk gericht zijn op graven en doodsceremonies. In Toraja wordt de dood namelijk gevierd, er wordt feestelijk afscheid genomen van degene die is overleden. Er worden feestmaaltijden bestaande uit schappen en geitenvlees bereid, mensen worden uitgenodigd om deel te nemen. Vaak worden de schapen en geiten gewoon op straat geslacht. De rijken worden begraven in de veel voorkomende grotten of gewoon “opgehangen” in de kliffen die op afstanden zijn gelegen. Op backpackers-online krijg je meer informatie over deze bestemming.

Voor de Toraja is het leven een feest en de dood ook

Na het lezen van dit denk je zeker bij jezelf, waarom zo omgaan met de dood? Voor de Toraja is het leven een feest en de dood ook, daarom wordt de dood gevierd. De dood wordt niet als iets belastend gezien. Ook jij kan ervoor zorgen dat jou heengaan geen last wordt voor je nabestaanden, hiervoor kan je zorgen door een uitvaartverzekering te nemen. Uitvaart verzekeren kan je bij verschillende verzekeraars doen. Vergelijk echter altijd eerst om een goede deal te krijgen, door te vergelijken krijg je de meeste uit je geld. Je kan namelijk nagaan wat het best voor jou werkt en je keuze maken.

Tags : IndonesiëSulawesiTana Toraja

Leave a Response