close
Reistips

Het avontuur van het huren van een camper

Het avontuur van het huren van een camper

Het huren van een camper is een geweldige manier de wereld te ontdekken. Of je nou naar Australië of Canada wilt, of dichterbij huis in Groot Brittannië of Scandinavië, een camper biedt reizigers de vrijheid om op hun eigen tempo te reizen, afgelegen plekken te ontdekken en te genieten van adembenemende landschappen. Wie wil er nou niet wakker worden op unieke plekken met alleen maar natuur om je heen?

Vrijheid en flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van het reizen met een gehuurde camper is de vrijheid en flexibiliteit die het biedt. Reizigers kunnen hun eigen reisschema bepalen, stoppen wanneer ze willen en van de gebaande paden afwijken om minder bekende plekken te ontdekken. Met een camper ben je niet gebonden aan vaste accommodaties en kun je elke nacht op een andere locatie overnachten. En vaak zijn deze plekken weg van de steden, waardoor je prachtige sterrenhemels kunt zien.

Door een camper te huren in plaats van te kopen geef je jezelf ook vrijheid, je hebt niet de hoge (vaste) lasten van een camper, maar via een verhuur partij heb je enkel eenmalige kosten, alleen voor je vakantie en de rest van het jaar ben je vrij om te doen wat je wilt. Dat kan financieel rust geven, want maar weinig mensen weten dat het hebben van een camper inclusief onderhoud vaak al rond de 300,- per maand is.

Adembenemende landschappen

Groot Brittannië en Scandinavië zijn gezegend met adembenemende landschappen, van de majestueuze Noorse fjorden en de uitgestrekte Zweedse bossen tot de schilderachtige kustlijnen, groene heuvels, oude kastelen en gezellige dorpjes in Ierland, je kunt overal naar toe. Met je eigen (gehuurde) camper heb je de mogelijkheid om deze natuurlijke schoonheid van dichtbij te ervaren en te genieten van panoramische uitzichten.

Populaire camperbestemmingen in Europa en Scandinavië

Er zijn talloze prachtige camperbestemmingen in Europa en Scandinavië die je kunt verkennen. Enkele van de populaire bestemmingen zijn:

Noorwegen

Verken de adembenemende Noorse fjorden, de charmante steden zoals Bergen en Oslo, en ervaar de middernachtzon in de zomer.

Zweden

Kampeer in de uitgestrekte Zweedse bossen, bezoek de bruisende stad Stockholm en ontdek de bijzondere archipels aan de kust. Met een camper huren Zweden verkennen is een hele bijzondere ervaring.

Frankrijk

Rijd door de glooiende heuvels van de Provence, bezoek pittoreske dorpjes in de Elzas en geniet van de wereldberoemde Franse keuken.

Italië

Verken de Italiaanse meren, bewonder de historische kunststeden zoals Florence en Venetië, en ontspan aan de prachtige Amalfikust.

Schotland en Ierland

Ontdek de ruige Schotse hooglanden, bezoek kastelen en dompel je onder in de gastvrijheid van de lokale bevolking. Ierland heeft zoveel te bieden en wordt een steeds populairder vakantieland. Zeker ook met de camper. Een camper huren Ierland is de perfecte manier om dit prachtige land te verkennen. Via een verhuurder is het heel eenvoudig om ter plekke een camper te huren voor een aantal dagen.

Praktische tips voor het huren van een camper

Voordat je op avontuur gaat met een gehuurde camper, zijn hier enkele praktische tips:

  • Plan je route van tevoren, maar houd ruimte voor spontaniteit en zijwegen.
  • Controleer de regels en beperkingen voor campers in elk land dat je wilt bezoeken, zoals de toegestane routes, parkeerregels en overnachtingsplaatsen en de milieuzones. Je mag tegenwoordig met sommige emissieklassen bepaalde gebieden niet meer in.
  • Wees voorbereid op verschillende weersomstandigheden, vooral als je naar de bergen gaat, want het weer kan daar heel snel omslaan. Neem dus altijd kleren mee voor diverse soorten weer.
  • Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voor je reis en je camper en dat je de juiste documenten en rijbewijzen bij je hebt.

Duurzaam kamperen

Tijdens je camperreis kun je ook rekening houden met duurzaamheid. Probeer afval te minimaliseren, gebruik milieuvriendelijke producten en respecteer de natuurlijke omgeving waar je verblijft. ‘Camperen’ biedt een geweldige kans om in contact te komen met de natuur, dus laten we er allemaal voor zorgen dat deze plekken ook voor toekomstige generaties behouden blijven.

Leave a Response