close

India

IndiaReistips

Kerst vieren in het buitenland

Kerst vieren in het buitenland

Kerstmis vieren in het buitenland: dat is bij uitstek een moment voor heimwee of tenminste enige weemoedigheid. Het ligt er een beetje aan waar in het buitenland je je bevindt, maar als je in een land dichter bij de evenaar zit dan Nederland, is de kans klein dat je een witte kerst gaat beleven. Die kans is in Nederland ook klein, maar waarschijnlijk denkt je daar niet aan, als je de palmbomen aan de horizon ziet wuiven door een vriendelijk tropen briesje. Je denkt aan de snerpende koude wind en dan het behaaglijk gevoel van binnen komen in een warm huis. Liefst een huis waar de open haard al lekker brand. Je ruikt de geur van harsige dennentakken, behangen met kleurige kerstballen.

Ervaring van een blogger

“In Nederland regent het pijpenstelen, maar het verlangen naar die specifieke sfeer zal onherroepelijk bij je opkomen rondom Kerst. Een uitzondering daargelaten natuurlijk. Er zullen vast ook mensen zijn die blij zijn dat ze juist aan die sfeer ontsnapt zijn. Nu is het natuurlijk zo, dat waar je zich ook maar bevindt, kerst tegenwoordig overal gevierd wordt. Ik herinner mij zelf de keren dat ik mij tijdens kerst in India bevond en Hindoe beelden onder een nep kerstboom met nep sneeuw stond in de lobby van mijn hotel. Overal hing de tekst in flikkerende lampjes: ‘Happy Christmas’. Het leverde een vervreemdend gevoel op, niet echt een kerstgevoel.

Cadeautjes, familie en gezelligheid

Als je de Kerst in het buitenland doorbrengt, zeker als je er woont, zal het wenselijk zijn de kerstsfeer van vroeger op te roepen. Een lekkere maaltijd, een kerstboom, misschien kerstmuziek. Gezellig samen met de familie. En daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Wat fijn dat het tegenwoordig mogelijk is om online inkopen te doen. Zodat het niet nodig is om drukke “shopping malls” te bezoeken, vol met schreeuwerige en protserige ‘Happy Christmas’ uitingen. Door het gemak van online betalen met een creditcard, zijn vertrouwde en zinvolle cadeau ’s vanachter de computer te bestellen. Dit gemak brengt Nederland toch een beetje dichterbij! Of je nu in Nederland bent of in het buitenland, de online wereld is overal even ver of dichtbij als je een creditcard heeft waarmee je online kunt betalen. Fijne kerstdagen!”

lees verder
AziëBestemmingenChinaIndiaPeruTips van de redactie

Nieuwe gastblogger Sem!

Gastblogger Sem

Hieronder stelt onze nieuwe gastblogger zich zelf aan jullie voor. Alles wat je van Sem wilt weten staat in de dit artikel en ook wat je allemaal van hem kunt verwachten. Wat wij zo leuk vinden is dat hij uniek is in wat hij doet; hij maakt professionele filmdocu’s over zijn Reizen.

TIP: check onderaan dit artikel zijn laatste video over een prachtige hike in Salento, Colombia.

Wie is Sem?

Hi allemaal! Ik ben Sem, mijn grootste passie is natuurlijk… je raad het al: Reizen! Omdat ik naast reizen, ook erg veel plezier haal uit presenteren en filmen, was het beginnen van een online reisprogramma ook een logische stap.

De liefde voor reizen is er vroeger met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid met prachtige verhalen aan de eettafel over alle verre reizen van mijn ouders. Na mijn studie mediavormgeving ging ik voor het eerst 3 maanden op reis door Azië. Het was een prachtig en onvergetelijk backpack avontuur. Ik ben teruggekomen met een lege portemonnee en super veel verhalen. Het delen van die verhalen aan vrienden en familie was lastiger dan ik dacht, ze waren er immers niet bij geweest. Toen al prikkelde er veel om meer te doen met het delen van reisverhalen, maar hoe…?

Volg Sem op Instagram:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sem op Reis (@sem.op.reis) op

Een eigen reisprogramma, waarom?

Ik heb media vormgeving gestudeerd en mijn hobby’s hebben daarom ook alles te maken met het maken van mooie dingen. Of het nou schetsen, foto’s, video’s of logo’s zijn; zolang ik bezig kan zijn met het creëren van een creatief eindproduct ben ik tevreden.

Nu was het altijd al een droom om presentator te worden van een reisprogramma. Na een aantal keren net niet goed genoeg te zijn bij inzendingen voor BNN of 3 op reis besloot ik het heft in eigen handen te nemen.

In september 2016 vertrok ik weer naar het prachtige Azië om mij voor een half jaar te dompelen in het heerlijke leventje als backpacker. Dit keer met als doel zoveel mogelijk vast te leggen, vertellen en delen met de buiten wereld. Een eigen reisprogramma, dat zag ik wel zitten! Nog niet samen met Floortje voor 3 op reis, maar in mijn eentje met de hele set in mijn backpack. Een one man roadshow die mensen mee laat kijken in het dagelijkse leven van de backpacker en de lokale bevolking.

Toen ik merkte dat de video’s ook werden bekeken door veel andere backpackers, ben ik er een website met blogs bij gaan maken. Uiteindelijk met als doel een video platform voor backpackers worden. Inmiddels hebben de video’s veel meer een informerend karakter, omdat ik ervan overtuigd ben dat video de beste manier is om een boodschap over te brengen!

Waar onderscheid jij jezelf in?

Nu ik inmiddels al meer dan 3 jaar reisvideo’s maak, probeer ik mij altijd te altijd te onderscheiden in de kwaliteit van mijn video’s. Waar ik vroeger ‘gewoon’ met de camera op pad ging, maak ik nu echt een plan per video wat ik aan de kijker wil vertellen.

Naast het maken van video’s schrijf ik uiteraard ook veel blogs, de blogs op mijn site hebben ook altijd een informerend karakter. Het zijn alleen echt de video’s waar ik mij als reis-blogger/vlogger in wil onderscheiden! Hier ligt namelijk ook mijn grootste passie.

Omdat ik alles zelf doe komt er aardig veel bij kijken! Het leuke is dat ik voor elke aflevering al snel 4 tot 5 dagen bezig ben. En omdat je bij elke aflevering weer andere dingen mee maakt, gaat dit nooit vervelen!

Volg Sem op Youtube:

Mooiste reiservaring?

Mijn ervaringen tijdens het reizen lopen erg uiteen en zijn eigenlijk niet in zinnen te omschrijven (vandaar dat ik ook graag video’s maak). Over het algemeen beschouw ik de lange reizen waarbij je maanden van huis bent als de beste ervaringen.

Het mooie aan reizen is natuurlijk de landschappen en interessante culturen. Maar als ik toch één ding zou moeten bestempelen als ‘mooiste ervaring’ zijn het alle vriendschappen die je over de hele wereld legt.

We zijn van kinds af aan gewend in een relatief kleine community op te groeien. Naast het ontmoeten van vrienden op school, studie en werk kan het soms lastig zijn om spraakmakende personen tegen te komen. Elke reis weer merk ik met hoeveel prachtige connecties ik weer terugkom, sommige vrienden van reizen ken ik al 4 jaar lang en zie ik elk jaar weer. Dat maakt reizen tijdloos! 

Wat kunnen we verwachten van Sem op reis in de toekomst?

De rest van het jaar staat in het teken van afleveringen over Colombia, Peru, China en India. Eerder dit jaar ben ik 3 maanden naar Colombia geweest, daar heb ik uiteraard ontzettend veel materiaal geschoten voor maar liefst 8 afleveringen. Wanneer al mijn reizen van dit jaar gemonteerd en online zijn ga ik verder kijken naar andere onderwerpen. Voor de toekomst ga ik bezig met het maken van meer diepgaandere content. Naast het maken van top 3 bezienswaardigheden video’s is het ook erg mooi om video’s met een verhaal te maken. Zoals ik al zei gaat reizen niet alleen over de landschappen en leukste plekjes, maar vooral over ontmoetingen.

Ontmoetingen tijdens het reizen, zowel backpackers als lokaal, vormen de basis van een mooie ervaring. Het maken van video’s over deze interessante ontmoetingen en het vertellen van bijzondere reisverhalen staat dus hoog op de lijst!

Video: Tips voor de Valle de Cocora Hike in Salento, Colombia

lees verder
AustralieCanadaEgypteIndiaOceaniëReisbenodigdhedenTurkije

visum aanvragen voor het buitenland is een eitje

visum voor het buitenland

Wie 20 jaar geleden naar het buitenland ging en daar een visum voor nodig had, kreeg te maken met een behoorlijk wat papierwerk. Of je nou naar de ambassade of een consulaat van een bepaald land moest, het was altijd een hoop gedoe. En natuurlijk duurde de aanvraag zelf ook nog eens weken of maanden. Kortom, je moest er op tijd bij zijn als je naar het buitenland wilde. Het maakte dan niet uit of je vakantie ging of zakenreis of een lange reis wilde maken als je er niet op tijd bij was kon je niet gaan omdat je geen geldig visum had. Gelukkig is het tegenwoordig allemaal anders. Een geldig visum aanvragen voor bijvoorbeeld Turkije, Canada, India, Egypte of Australië is erg eenvoudig, gaat razendsnel en is spotgoedkoop. Je hoeft gelukkig niet meer ergens naartoe je kunt je je visum voor korte of lange tijd gewoon aanvragen thuis op de bank met je laptop. Je kunt je visum ver vooruit regelen of kort voor vertrek en je bestelt het online alsof je kleding aan te kopen bent. Bovendien zijn er tegenwoordig Nederlandstalige sites waar je je visum kan aanvragen en hoeft dus niet meer naar een buitenlandse site met de taal die niet ze spreekt of kan lezen. Op deze manier is het allemaal heel eenvoudig geworden en heel toegankelijk voor iedereen. De prijs van het werkelijke visum blijft altijd onder wel hetzelfde en gelukkig zijn de kosten voor de aanvraag erg laag.

Met een paar klikken heb je jouw visum online besteld

Hieronder vind je een instructiefilmpje van het aanvragen van een visum. In dit specifieke filmpje gaat het over het aanvragen van een visum voor Turkije. Maar geloof ons: het gaat voor elk land zo eenvoudig. Het filmpje duurt 1 minuut en 19 seconden, de aanvraag van je visum duurt niet veel langer! Waarom nog naar de ambassade gaan? Bestel je visum online en voorkom onnodig wachten.

Visum aanvragen in het kort

Zoals aangegeven is het aanvragen van een visum erg makkelijk en gaat het erg snel tegenwoordig. Kort heb je de volgende dingen nodig: een geldig paspoort, geld, en géén crimineel verleden :-). Let er trouwens wel op dat je paspoort geldig is tot en met het moment dat je het land weer verlaat. Ga naar een site die aanvragen van een visum regelt. En vul simpelweg al je gegevens in voor het visum voor jouw land waar je heen gaat. Je controleert de gegevens goed en je checkt bij de bijzonderheden of dat eventueel voor jou ook van toepassing is. Het kan zijn dat je soms een scan van je paspoort moet inleveren dit is niet ongebruikelijk voor sommige landen. Vervolgens klik je gewoon een paar keer op verder en voor het weet kom je bij de betaalpagina. Je betaalt de kosten voor het verzenden en de servicekosten en drukt op voltooien. Nou komt het mooie, je splinternieuwe visum heb je vaak al binnen een uur in je e-mail box. Je hoeft hem officieel niet uit te printen maar wij raden dit altijd wel aan. Als er problemen zijn kun je altijd de uitgeprinte versie laten zien. Sowieso altijd wel handig om belangrijke documenten uit te printen op reis. Je wilt immers niet als er een storing is op je smartphone of computer dat je niks kunt doen.

visum aanvragen online
Visum, eTA of ESTA aanvragen

 

We hebben trouwens nog meer artikels over het aanvragen van een visum. Mocht je interesse hebben kun je in de zoekbalk even zoeken op visum.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Er zijn mensen die voor de zekerheid toch naar een ambassade of consulaat willen gaan voor het aanvragen van een visum. Dit kunnen we ons voorstellen maar je bent dan heel veel tijd kwijt. Het kan online zoveel sneller en goedkoper. Je moet online gewoon even kijken en goed zoeken naar een partij die de aanvraag van het visum regelt voor jou die ook betrouwbaar is. Mocht je daar hulp bij nodig hebben, wij hebben er al enige tijd ervaring mee. Stuur ons even een mailtje met je vraag en zet er even bij om welk land het gaat dan helpen we graag verder. We brengen je dan in contact met de aanbieder die voor jou van toepassing zijn.

lees verder
IndiaReisbenodigdheden

Visum India aanvragen

Visum India

Laten we dit artikel even heel duidelijk beginnen: zonder visum kom je India niet binnen! Daarnaast is het bij het aanvragen van een visum voor India aan te raden er niet te lang voor vertrek mee te wachten. Meeste gaat er namelijk wel wat tijd overheen voordat je je aanvraag überhaupt in behandeling wordt genomen. De periode tussen de aanvraag en het daadwerkelijk ontvangen van het visum verschilt per type visum. Het is daarom ook handig om goed uit te zoeken welke jij nodig hebt voor jouw type reis. Je wilt immers wel de goede ontvangen!

Met een visum op vakantie in India

India is een prachtig land met veel mooie natuur, mensen, culturen en ook is het een land van extremen. Hoe jouw backpackreis of vakantie er ook uitziet, de kans is groot dat je niet langer dan 60 dagen in het land zal verblijven. Dit is althans in de meeste gevallen zo en de meest voorkomende visum is het e-Tourist visa. Een visum is uiteraard persoonsgebonden en het meest bekende van alle visa. Het aanvragen van het visum India doe je eenvoudig online. Binnen een paar klikken en het opgeven van je correcte gegevens ontvang je, nadat je aanvraag in behandeling is genomen en is goedgekeurd, jouw visum. Je ontvangt hem via e-mail mét de benodigde informatie om hem juist te gebruiken.

Kosten visum India

Als je gaat reizen of backpacken wil je vanzelfsprekend niet te veel geld uitgeven aan officiële documenten. Los van dat het helaas wel nodig is, wil je liever je geld uitgeven aan leuke tripjes en uitstapjes. Gelukkig hebben we dan goed nieuws voor je: per persoon betaal je voor een toeristenvisum maar €84,95 euro. En dan te bedenken dat je met dit visum tot wel 60 dagen in India mag blijven! Let trouwens wel op dat je bij aankomst al wel een retourticket geboekt hebt. Dit is verplicht omdat de autoriteit dan weet dat je wel weer de intentie hebt het land te verlaten.



Overige aandachtspunten aanvraag visum India

Zoals al eerder in dit artikel aangegeven is een visum verplicht als je India binnenkomt. Dit geld ook voor baby’s. Dus check van te voren goed welke voorwaarden e.d. er gelden op de visa van India. Zo is het ook mogelijk dat India je verzoekt om het visum op te halen bij de ambassade van India in Den Haag. Ook hierbij is het dan handig dat je op tijd je aanvraag indient.

Laatste tip: print alles uit! Op die manier kun je te allen tijde de juiste documenten tonen zodra daar om gevraagd wordt, ook als er geen internet is.

lees verder
ArubaBestemmingenIndiaStedentrips

Een rondreis door Suriname: ontdek dit tropische paradijs

suriname

De reis naar Suriname begint op Schiphol waar men met KLM na een ruim negen uur durende vlucht aankomt op de Surinaamse luchthaven Zanderij. En met gereedstaande bussen en taxi’s zal men binnen een uur naar hartje Paramaribo gebracht worden, alwaar zich de beste internationale hotels bevinden. Ontdek Suriname met een rondreis, een land dat door de geschiedenis verweven is met Nederland. Maak kennis met de verschillende etniciteiten, historische plantages en de overweldigende natuur in het binnenland.

De hoofdstad Paramaribo

Alvorens het land verder te verkennen maakt u kennis met Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, waar de meeste inwoners van het land leven. Het centrum staat op de UNESO werelderfgoedlijst, vanwege de vele houten gebouwen die opgetrokken zijn in typisch koloniale stijl en tot op heden bewaard zijn gebleven en gebruikt worden. Het meest markante gebouw in de binnenstad is de volledig uit hout opgetrokken St. Petrus en Paulus kathedraal, waar de Nederlandse pater Peerke Donders begraven ligt. Het wereldberoemde symbool van verdraagzaamheid is te vinden in de Keizerstraat waar een moskee pal naast een synagoge gebouwd is.

Het culinaire aanbod van Suriname

Suriname is een smeltkroes van diverse nationaliteiten en culturen die door de eeuwen heen in Suriname terecht zijn gekomen. Waardoor dit resulteerde in een zeer gevarieerde keuken. Van de Creoolse pom tot de Indiase (Hindoestaanse) roti en de Javaanse bami, de tongstrelende gerechten zullen ervoor zorgen dat uw culinaire wensen rijkelijk vervuld zullen worden.

De rijke historie van de plantages

Trips naar de verschillende plantages buiten Paramaribo geven u een indruk van een donker stuk Nederlands erfgoed. Dus plantages waar onder het toeziend oog van de plantagehouders slaven onder erbarmelijke omstandigheden moesten werken om de wereldmarkt te voorzien van koffie, suiker en cacao. Een ervaren gids zal u terugvoeren naar de tijd van de slavernij en de geschiedenis voor uw ogen laten herrijzen.

Verkenning van het binnenland

Met een binnenlandse vlucht arriveert u diep in het ongerepte binnenland. Waar u in aanraking komt met de oorspronkelijke bewoners van Suriname, de Indianen. De diverse stammen die op afgelegen plekken wonen leven veelal volgens eeuwenlange tradities. Dus een gastvrij ontvangst en deelname aan verschillende rituelen behoren tot de mogelijkheden. Het is eveneens mogelijk onder begeleiding van een gids het tropische regenwoud in te trekken. Dus de verkoeling vindt u in het koude water, waar watervallen en sula’s (waterstromingen) voor een weldadige massage zullen zorgen. Ontdek samen met flying blue van American Express deze tropische bestemming.

lees verder
AfrikaAziëBestemmingenIndiaReistips

Tips om reizigersdiarree te voorkomen in risicolanden

Reizigersdiarree

Het overkomt jaarlijks vele reizigers die voor het eerst een verre vlucht maken: reizigersdiarree. Niet alleen een heel erg vervelend begin of intermezzo van de vakantie. Maar het maakt u ook suf en maakt u tevens ontvankelijker voor andere aandoeningen. Zaak dus om het risico op deze vervelende bijkomstigheid van verre reizen in te dammen. Wij zullen u eerst de voornaamste oorzaken voorschotelen om vervolgens enkele tips te doen over het aanpakken van diarree in zogenaamde ‘risicolanden’.

Oorzaken van reizigersdiarree

Reizigersdiarree wordt vaak door een samenspel van meerdere factoren veroorzaakt. Soms is moeilijk te zeggen wat nu precies de aanleiding heeft gegeven voor al die viezigheid. Experts geloven in ieder geval dat er een verband is tussen een jetlag en ontvankelijkheid voor diarree. Het immuunsysteem kan door deze tijd-ruimte switch tijdelijk een flinke optater krijgen. Verder worden (sanitaire) hygiëne, andere kruiden in het eten en slechte kwaliteit van eten genoemd als risicofactoren. Mijd derhalve smoezelige tentjes, vooral aan het begin van uw reis.

Oplossingen

Een middel als Norit werkt vaak wel maar is niet altijd sterk genoeg om echt hardnekkig reizigersdiarree het hoofd te bieden. Daarom heeft dezelfde firma een goedje op de markt gebracht die je in water moet oplossen. Dit is veel geconcentreerder, stopt of neutraliseert de darmgang en zorgt er bovendien voor dat je niet uitdroogt. Een van de risico’s bij een dergelijke mate van diarree. Daags na de ergste uitbarstingen is het slim om voedsel als rijst en bananen te eten, deze zijn goed voor de stoelgang.

Risicolanden

De risicolanden waar mensen vaak diarree oplopen liggen voor een groot deel in Afrika en Azië. In die laatste gevallen spelen naast hygiëne en kwaliteit van het voedsel ook de vaak pittige kruiden mee. Dit geldt overigens ook voor Noord-Afrikaanse landen en in mindere mate voor India. In Afrika zijn in veel landen een combinatie van de jetlag, de warmte en erbarmelijke hygiëne bronnen voor diarree. Zeker in rurale gebieden doet u er verstandig aan om goede eigen medicatie te hebben.

lees verder
ChinaIndiaLaosThailand

Wat kunt u zoal doen en bekijken in Thailand

564897354

Op vakantie naar Thailand is tegenwoordig veelvoorkomend. Het is immers erg toegankelijk geworden om er te gaan reizen of een heerlijke vakantie te houden. Tegen zeer scherpe prijzen vlieg je naar Thailand, vaak direct en kun je beginnen met je welverdiende vrijetijd in dit speciale land met veel geschiedenis, activiteiten en prachtige steden om te bezoeken. Denk ook eens aan de cultuur van Thailand. Dompel je onder in de prachtige stranden, geniet van het heerlijk eten en laat je verwonderen door de vele tempels die je over heel het uitgestrekte land vindt.

Op deze pagina van Backpackers Online vind je alle informatie over Thailand. Denk aan onze tips voor je vakantie of backpackreis in Thailand of de bekende ‘to-do-lijst’! Wat is er allemaal te zien in dit prachtige Aziatisch land met zeer vriendelijke bevolking? Je vindt hier informatie over de bekendste steden zoals Bangkok en overnachtingen in hotels en hostels in de stede maar ook ver daarbuiten in de binnenlanden en aan de geweldige kustlijn van Thailand.

Ben je van plan om te gaan backpacken in Thailand? Dan is ons item over dit land ook te adviseren voor jou. Wat heb je nodig als je gaat backpacken in Thailand? Waar moet je aan denken? Wat zijn de gebruiken in Thailand? En laat je informeren door ons over hoe je budget kunt reizen. Hoe vind je een goedkope hostel op de plaats van bestemming?

CHIANG RAI

Noord-Thailand Weelderige jungle van Noord Thailand Maar er is meer! Vele toeristen komen naar Noord Thailand voor het jaarlijkse Songkran festival (Thais Nieuwjaar) wat uitbundig gevierd wordt met veel feesten. En ga naar Sukhothai voor het jaarlijkse Loi Kratong festival waarbij de meest indrukwekkende verlichte boten over de rivier varen.

Dit feest wordt gevierd ter ere van Lord Boeddha, en gaat gepaard met spectaculair (Aziatisch!) vuurwerk en geweldige feesten. De belangrijke steden in Noord-Thailand zijn Chiang Mai en Chiang Rai.
In het uiterste noorden van Thailand vindt u het drielandenpunt (Thailand, Myanmar en Laos) dat ook wel bekend staat als “The Golden Triangle”.
In deze ongerepte natuurlijke schoonheid van de in mist gehulde bergen en weelderige natuur kunt u de unieke schoonheid van Noord Thailand ontdekken. Kortom, Noord Thailand leent zich uitstekend voor culturele ontdekkingen, trekking, wildwaterraften, en het ontdekken van Nationale Parken en schitterende wandelgebieden waar u dieren in het wild kunt spotten. Lees meer hierover bij bezienswaardigheden. Chiang Rai ligt in een bergachtig gebied in Noord Thailand aan de Mekong rivier. Chiang Rai is gesticht in 1262 door koning Meng Rai en was de eerste hoofdstad van Lana Thai (het koninkrijk van een miljoen rijstvelden). Het meest noordelijke punt van Thailand, Mae Sai, ligt in deze provincie in de regio die bekend staat als de Golden Triangle (het gebied waar Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar grenzen). Mae Sai staat bekend om haar berglandschap, bergstammen en watervallen. De afgelegen ligging van Chiang Rai heeft ervoor gezorgd dat er nog veel bergstammen in de omgeving leven.

Wat Rong Khun

Tempel in Chiang Rai’s Pah Oud On Chai district. De nog steeds aan de gang zijnde constructie begon in 1998 en wordt overzien door Chalermchai Kohsitphiphat, een vermaard kunstenaar verbonden aan de Silpakorn Universiteit in Bangkok. De tempel heeft een bot gemaakt van overwegend lichte en witgekleurde bouwmaterialen versierd met kleine stukjes glas wat het gebouw een overweldingende en kristalachtige indruk geeft.
Tempel Wat Phra Kaeo; deze tempel is omgeven door een spannende legende die vertelt dat de tempel in 1434 door een bliksemschicht geraakt is, waardoor een Boeddha tevoorschijn kwam. Het beeld is heilig, en daarom komt de koning drie keer per jaar, speciaal voor dit beeld, naar Chiang Rai om de Boeddha het seizoenskleed om te doen (een voor de zomertijd, een voor de regentijd, en een voor de wintertijd).

King Meng Rai

King Meng The Great Monument; Dit monument vereert de stichter van Chiang Rai, koning Meng Rai. Het monument is te vinden aan de buitenrand van de stad naast de noordelijke weg naar Mae Chan.
King Meng Rai Festival; Dit festival wordt gevierd op 26 februari. Er worden parades, culturele uitvoeringen en wedstrijden gehouden om te vieren dat Chiang Rai gesticht werd door koning Meng Rai.
Ku Phra Chao Meng Rai; Deze stupa is gelegen in Wat Ngam Muang op de Ngam Muang bergrug. Hier bevinden zich de as en overblijfselen van koning Meng Rai.

Wat Phra Sing

Deze tempel gelegen aan de Singhakhlai Road, is een mooi voorbeeld van de religieuze architectuur van Lana Tai. Hier staat het beeld van de buddha Phra Buddha Sihing.
Amphoe Wiang Kaen (Doi Pa Tang); Deze berg ligt in een landelijke omgeving op ongeveer 32km van Amphoe Wiang Kaen (127 km van de provinciale hoofdstad Chiang Rai). Deze omgeving is de woonplaats van etnische minderheden als Hmong en Yao. In december en januari is dit gebied op zijn mooist door bloesems en bergmist.

Wat Phra That; (Doi Chom Thong

Wat Phra That; (Doi Chom Thong): Deze oude bergtop pagode kijkt uit over de Mae Kok rivier en was de vroegere hoofdstad Chiang Rai van Lana Thai. Mae Kok rivier; In het Thais staat deze rivier bekend als Maenam Kok.
De rivier is 130 km lang en stroomt door het hart van Chiang Rai. De rivier is een van de belangrijkste transport routes voor de provincie Chiang Mai.
Vooral vanuit de stad Tha Thon (180 km ten noorden van de provinciale hoofdstad Chiang Mai) maken lange boten iedere dag de 3 tot 4 uur durende reis naar Chiang Mai. Gemiddeld komen deze boten rond 12.30 PM aan. De rivier passeert verschillende bergstammen en olifanten kampen.
Mekong River trips; In Chiang Saen kunnen boten worden gehuurd om stroomopwaarts te varen naar de Golden Triangle. Deze tocht duurt ongeveer 30 minuten. Ook kan er vanuit Chiang Saen gevaren worden naar Chiang Khong. Deze tocht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten, afhankelijk van de waterhoogte en stromingen.

Khun Kon Waterfall forest park

Khun Kon Waterfall forest park; Op 30 km afstand ten zuiden van de provinciale hoofdstad Chiang Rai ligt het Khun Kon Waterfall Forest park. Dit park is te bereiken via de routes 121 en 1208.
De 70 meter hoge Khun Kon waterval is de hoogste waterval van de provincie.

Doi Mae Salong

Hilltribe development and welfare centre; Dit centrum helpt en beheert de locale bergstam nederzettingen en ligt 15 km langs de route naar Doi Mae Salong. Hier worden o.a. geweven kleding en handgemaakt zilverwerk van de bergstammen verkocht.

Khun Nam Nang Non

Khun Nam Nang Non; 12 Km voor Mae Sai Community Centre, aan een 2 km lange onverharde weg liggen door verwering vervormde rotsen. Deze rotsen hebben in de loop van de jaren de vormen van een vrouw gekregen, vandaar de naam Khun Nam Nang Non wat letterlijk ‘Lagune van de slapende vrouw’ betekent.

Mae Chan

Amphoe Mae Chan; Deze warmwater bronnen liggen op 8 km buiten Mae Chan, langs de Mae Chan-Mai Ai Road. Het is een groot complex met warmwater baden. Accommodatie is ook aanwezig.

Chiang Mai

Het noorden van Thailand, het vroegere Lanna koninkrijk, bestaat uit prachtige hoge bergen en wouden.
De belangrijkste plaats is Chiang Mai, qua grootte de tweede stad van Thailand, maar wel 40 keer zo klein als Bangkok! In Chiang Mai (de roos van het noorden) bevinden zich prachtige tempels waaronder de Doi Suthep-tempel, ten noorden van de stad.

Deze tempel staat op de top van een 1601 meter hoge berg. Een bezoek is zeer de moeite waard, een echte aanrader. Als je in het noorden van Thailand reist, ervaar en beleef je veel meer de cultuur van het land dan in het zuiden. De stad is veel authentieker en kleinschaliger dan Bangkok.

Noord Thailand – Gouden Driehoek

In het hoge noorden bevindt zich de Gouden Driehoek. De naam heeft in feite twee betekenissen. Het is het gebied, waar drie landen samenkomen (Thailand, Laos en Birma). Het is ook de regio, waar opium werd (wordt?) verbouwd, wat de nodige munten opleverde (hoewel men officieel ontkent dat dit gebeurt).
De regio is met name interessant vanwege het prachtige berglandschap. Het noordelijkste plaatsje is Mae Sa, met een leuke, kleurrijke markt. In de noordelijke hoge bergen leven nog veel bergstammen. De meeste van deze hilltribes zijn migranten, die zo’n 200 jaar geleden vanuit Tibet, Birma, China en Laos zijn gekomen. Van oorsprong zijn vooral de vrouwen, die in kleurrijke kleding zijn gehuld, bijzonder fotogeniek. Er zijn vele dorpen te bezoeken rond Chiang Mai en Chiang Rai. De verder van de steden en grotere wegen gelegen dorpen zijn authentieker. De bekendste bergstammen zijn de Akha, Lisu en Lahu (oorspronkelijk afkomstig uit Tibet), de Mien en de Hmong (afkomstig uit China) en de Karen (uit Birma).
Chiang Rai, gesticht in 1262, is de hoofdstad van de noordelijke provincie van Thailand. Dankzij de centrale ligging in het noorden en de prima hotels is Chiang Rai een geliefde uitvalsbasis om de Gouden Driehoek te verkennen, of om een trekking te beginnen. n, waarin u de mooiste plekken van de gouden driehoek en omgeving, onder begeleiding van een gids, kunt ontdekken.

Lamphun

Na Chiang Mai is Lamphun de grootste stad van Noord Thailand. De stad is in 1663 opgericht en werd geregeerd door Koningin Chammathewi. Deze charmante en rustige stad wordt omgeven door vele boerderijen en dorpjes.
Tempelcomplex Wat Phra That Lumphang Luang; hier hangt ’s werelds grootste gong, en hier is een vijftig meter hoge vergulde pagode te zien. Wat Phra That Hariphunchai; is een tempel gebouwd op het complex van Koningin Chama, Koningin van de Mon. Hier kunt u onder meer post-Dvaravati architectuur en twee chedi’s in de Hariphunchai-stijl zien. Het tempelcomplex ligt ten westen van de hoofdweg Chiang Mai naar Lamphun.
Lam Yai Festival: in de tweede week van augustus is hier het Lam Yai Festival: veel fruit, veel bloemen, en natuurlijk een missverkiezing!

Tak Pha Buddha Footprints; op een kleine heuvel bij Tabon Makop, Amphoe Pa Sang, op 16 kilometer van het dorp, zijn de voetsporen van Boeddha te zien. De legende vertelt dat Lord Boeddha hier zijn voetstappen heeft achtergelaten tijdens een bezoek aan de locale Lawa-stam. Ook zou hij zijn saffraankleurige kleding te drogen hebben gelegd op een rots. U kunt nog een stukje van zijn kleed en zijn voetstappen gaan bekijken.
Ku Kut Pagoda of Wat Chamma Thewi (Swan Changkot Chedi); Dit klooster is gebouwd in 755 na Christus door Khmer-ambachtslieden. De Chedi is vierkant, zoals ook in India veel chedi’s gebouwd zijn. De chedi is versierd met in totaal 60 Boeddha’s. Relikwieen van Koningin Chammathewi, de eerste Koningin van Lamphun (vroeger Hariphunchai genoemd). De top van de chedi was in eerste instantie bedekt met goud, maar brak later af en verdween spoorloos. Toen heeft de chedi de naam Ku Kut gekregen, wat ‘chedi zonder top’ betekent.
Doi Khun Tan National Park; hier groeien heel veel bijzondere bloemen en orchideeën. In dit heerlijk rustige park kunt u overnachten in een bungalow, maar ook kamperen is hier mogelijk. Het park ligt op een bergrug grenzend aan de Lampang en Lamphun provincie.

Lampang

Lampang is na Chiang Mai de grootste stad van Noord Thailand. De stad heeft bijna net zo veel historische bezienswaardigheden als Chiang Mai. Het is alleen een stuk minder toeristisch.
In Lampang rijden nog steeds felgekleurde, door paarden, voortgetrokken wagens. Dit is een traditie die hier nog bewaard is gebleven. Een ritje met deze ‘taxi’ moet dan ook wel een keer gemaakt worden. Buiten de stad ligt het tempelcomplex Wat Phra That Lampang Luang. Deze tempel is één van de aantrekkelijkste van Thailand.

Chiang Saen

Chiang Saen is één van de oudste steden van Thailand. Het ligt aan de oever van de Mekong rivier. Chiang Saen is een relatief rustig stadje, waar veel bezienswaardigheden zijn. Het stadje is eeuwen lang in handen van de Birmezen geweest. Deze bezetting heeft haar sporen in Chiang Saen achtergelaten. Chiang Saen ligt in het hoogste noorden van Thailand, vlakbij het drielandenpunt.
U kunt Chiang Saen goed aandoen als u een tocht door de Gouden Driehoek maakt.

Mae Hong Son

Mae Hong Son is omgeven door hoge bergen en is daardoor een mysterieuze regio met een zeer goed bewaard gebleven eigen cultuur; in deze provincie wonen talloze stammen en etnische minderheden zoals Birmese immigranten. Door de ligging heeft deze regio een zeer aangenaam klimaat.

Het leefgebied van de langnekvrouwen

Een absoluut hoogtepunt in Noord-Thailand. U kunt er naar toe vanuit Chiang Mai. Er zijn twee manieren om naar Mae Hong Son reizen. Als u de tijd heeft, laat u zich dan per minibus of 4×4 Landrover rijden. Door de schitterende bergen naar het hooggelegen Mae Hong Son, een tocht van ongeveer 1 ½ a 2 dagen. U logeert onderweg in Pai. U kunt terug het vliegtuig nemen. Mae Hong Son ligt ten noordwesten van Chiang Mai.
De andere wijze is eenvoudig en goed betaalbaar: met het vliegtuig. Het is een fantastische vlucht. Bij helder weer heeft u uitzicht op het pure berggebied. De plaats Mae Hong Son is net een groot dorp, erg leuk en gezellig.

U gaat naar deze afgelegen plaats met name om de ruige natuur in te trekken. Dit gebeurt meestal met een 4×4 Landrover of open truck. U kunt er boottochten maken, of op de rug van een olifant de jungle in, dwars door de rivieren badend. Als u van plan bent een olifantentocht te maken, doe dat dan hier.
In dit gebied leven ook de langnekvrouwen, ook wel giraffevrouwen genoemd. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit Birma (Myanmar). De vrouwen en meisjes dragen koperen ringen om hun nek, polsen en enkels. Het lijkt er op, alsof zij heel lange nekken hebben. In feite drukken de zware ringen de schouders naar beneden. Er zijn verschillende versies van de oorsprong van dit fenomeen.
Mae Hong Son; is vooral bekend om de oorspronkelijke bewoners met de traditionele Thai Yai kleding, de schitterende – in Birmaanse stijl gebouwde – houten tempel en de beroemde langnek stammen. Hier krijgt elk meisje dat wordt geboren tijdens volle maan een koperen ring om haar hals. Het gevolg is dat haar nek tot onvoorstelbare lengte uitgroeit. Of is het gezichtsbedrog en zakken in werkelijkheid haar schouders naar beneden? U kunt dit het beste zelf gaan bekijken!

Bergstammen; veel van de stammen wonen in het district van Khun Yuam, Mae La Noi en Mae Sariang, wat goede uitgangspunten zijn voor trekkings naar de Hmong, Karen en Shan stammen. Mae Sariang is het grootste dorp en biedt ook de beste faciliteiten voor overnachtingen. Nam Hu Hai Chai; De Nam Hu Hai Chai grotten zijn gelegen bij Tambon Phabong aan snelweg nr. 108.
In de grot is een meertje waarvan het water elke 45 minuten wegstroomt. Voordat het water wegstroomt maakt de grot geluiden alsof het ademhaalt. Hier is ook de naam van de grot van afgeleidt. Dit bijzondere verschijnsel kunt u zien na een wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur vanaaf Ban Hua Nam.

lees verder