close
ArubaBestemmingenIndiaStedentrips

Een rondreis door Suriname: ontdek dit tropische paradijs

suriname

De reis naar Suriname begint op Schiphol waar men met KLM na een ruim negen uur durende vlucht aankomt op de Surinaamse luchthaven Zanderij. En met gereedstaande bussen en taxi’s zal men binnen een uur naar hartje Paramaribo gebracht worden, alwaar zich de beste internationale hotels bevinden. Ontdek Suriname met een rondreis, een land dat door de geschiedenis verweven is met Nederland. Maak kennis met de verschillende etniciteiten, historische plantages en de overweldigende natuur in het binnenland.

De hoofdstad Paramaribo

Alvorens het land verder te verkennen maakt u kennis met Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, waar de meeste inwoners van het land leven. Het centrum staat op de UNESO werelderfgoedlijst, vanwege de vele houten gebouwen die opgetrokken zijn in typisch koloniale stijl en tot op heden bewaard zijn gebleven en gebruikt worden. Het meest markante gebouw in de binnenstad is de volledig uit hout opgetrokken St. Petrus en Paulus kathedraal, waar de Nederlandse pater Peerke Donders begraven ligt. Het wereldberoemde symbool van verdraagzaamheid is te vinden in de Keizerstraat waar een moskee pal naast een synagoge gebouwd is.

Het culinaire aanbod van Suriname

Suriname is een smeltkroes van diverse nationaliteiten en culturen die door de eeuwen heen in Suriname terecht zijn gekomen. Waardoor dit resulteerde in een zeer gevarieerde keuken. Van de Creoolse pom tot de Indiase (Hindoestaanse) roti en de Javaanse bami, de tongstrelende gerechten zullen ervoor zorgen dat uw culinaire wensen rijkelijk vervuld zullen worden.

De rijke historie van de plantages

Trips naar de verschillende plantages buiten Paramaribo geven u een indruk van een donker stuk Nederlands erfgoed. Dus plantages waar onder het toeziend oog van de plantagehouders slaven onder erbarmelijke omstandigheden moesten werken om de wereldmarkt te voorzien van koffie, suiker en cacao. Een ervaren gids zal u terugvoeren naar de tijd van de slavernij en de geschiedenis voor uw ogen laten herrijzen.

Verkenning van het binnenland

Met een binnenlandse vlucht arriveert u diep in het ongerepte binnenland. Waar u in aanraking komt met de oorspronkelijke bewoners van Suriname, de Indianen. De diverse stammen die op afgelegen plekken wonen leven veelal volgens eeuwenlange tradities. Dus een gastvrij ontvangst en deelname aan verschillende rituelen behoren tot de mogelijkheden. Het is eveneens mogelijk onder begeleiding van een gids het tropische regenwoud in te trekken. Dus de verkoeling vindt u in het koude water, waar watervallen en sula’s (waterstromingen) voor een weldadige massage zullen zorgen. Ontdek samen met flying blue van American Express deze tropische bestemming.

Leave a Response