close
Verrassende kampeerbestemmingen in Nederland

Ons mooie Nederland heeft vele uiteenlopende kampeergebieden. Sommige gebieden hebben een bepaald (negatief) imago of is relatief onbekend. In dit artikel laten we de andere kant van deze gebieden zien. Wie weet, blijkt het toch een geschikte vakantiebestemming.

Het “nieuwe” Renesse

De Zeeuwse badplaats Renesse is al vele jaren een populaire bestemming onder toeristen. De badplaats staat vooral bekend als feestoord. Het Chersonissos van Nederland. Maar tegenwoordig wordt Renesse steeds meer omgebogen tot familiebestemming. Nachthoreca is gedeeltelijk verdwenen en accommodaties zoals campings gaan zich meer richten op kwaliteit. De verschuiving van de doelgroep is ook te zien aan de voorzieningen. Bijvoorbeeld aan de soorten winkels en andere voorzieningen.
Dankzij de mooie stranden en andere natuur, het gezellige centrum en de diverse recreatiemogelijkheden, kan dit een leuke kampeerbestemming zijn. Ook steeds meer voor gezinnen.  Ondanks het imago dat de badplaats de afgelopen jaren heeft gehad.

Een handig overzicht van campings rond de badplaats, kan je vinden via de volgende link: campings in Renesse

Flevoland

Onze jongste provincie staat niet bekend om het toerisme. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo zijn er bijvoorbeeld vrij weinig historische bezienswaardigheden door de relatief jonge leeftijd van de provincie. Ook de natuur is wat minder geliefd. De provincie bestaat namelijk grotendeels uit landerijen.
Maar Flevoland heeft ook een andere kant. Met name dankzij de ligging aan de diverse meren waarmee de provincie omringd is. Hier zijn vele watersportmogelijkheden, stranden en mooie wandel- en fietsgebieden. Langs de randen van Flevoland is dan ook het meeste toerisme te vinden. Hier liggen de meeste campings, vakantieparken en recreatiemogelijkheden. Maar uiteraard zijn er meer bezienswaardigheden. Zoals Almere, twee kleine dierentuinen, pretpark Walibi Holland, speelparken, de Marker Wadden, musea en allerlei andere bezienswaardigheden.

Groningen

Ook de provincie Groningen staat niet bekend om het vele toerisme. Mede doordat er weinig grote attracties en bezienswaardigheden zijn zoals pretparken en dierentuinen. Ook heeft de provincie geen populaire natuurgebieden zoals stranden en bossen.
Echter kan Groningen voor liefhebbers van rust, weidse uitzichten en landelijk gebied, een mooie vakantiebestemming zijn. Ook de Waddenzee, vestingdorp Bourtange, Duits Waddeneiland Borkum, de studentenstad Groningen, Nationaal Park Lauwersoog en de kustgebieden kunnen de provincie interessant maken voor je kampeervakantie. Ook voor liefhebbers van fietsen kan het een mooie provincie zijn. De rustige landwegen en fietspaden leiden je door kleine dorpjes op terpen, langs borgen, slingerende kanalen en langs weilanden met allerlei gewassen.
Net als de provincie, zijn ook de meeste campings vrij rustig. Voor liefhebbers van een rustige en natuurlijke vakantie, kan Groningen een verrassend leuke provincie zijn.

De Utrechtse Heuvelrug

Bij de provincie Utrecht zullen veel mensen al snel denken aan drukte, snelwegen en de gezellige hoofdstad. Maar de provincie heeft ook een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kan komen; Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Je kan er genieten van uitgestrekte dennenbossen, heidevelden en gezellige plaatsen zoals Doorn, Maarn, Woudenberg en Zeist. Maar ook van bezienswaardigheden zoals landgoederen, Ouwehands Dierenpark, klimparken en de Piramide van Austerlitz.

Campings zijn hier in allerlei soorten en maten. Extra voordeel van dit Nationaal park; dankzij de centrale ligging in Nederland, zal je reisafstand ook vaak relatief kort zijn.

Leave a Response