close
3578647644

Vermijd een dubbele verzekering

Om te beginnen: check bij uw ziektekostenverzekeraar of u tijdens uw vakantie in Thailand verzekerd bent tegen medische kosten via uw lopende verzekering; vaak is dat zo.
Veel mensen weten dit niet en sluiten een reisverzekering met medische kosten af (of hebben een doorlopende reisverzekering met dekking van medische kosten), zodat ze dubbel betalen! Neem wèl het pasje (of polisblad) van uw ziektekostenverzekering mee!

Vaccinaties

Voor Thailand wordt een DTP-vaccinatie (Dyfterie, Tetanus, Polio) aanbevolen, evenals een vaccinatie tegen Hepatitis A.
Ze zijn niet verplicht. Raadpleeg tenminste zes weken voordat u naar Thailand gaat de dichtsbijzijnde GG&GD, of uw huisarts.

Bagage

Niet vergeten! reisdocumenten, inentingspapieren, geld of pin/visacard, kleding kunt U de volgende artikelen meenemen:
reisgids, taalgids, zaklantaarn, fototoestel videocamera, zonnebril, zonnehoed of petje, een paar goede wandelschoenen, zwemkleding, EHBO-set, antimuggen-olie, zonnecrème, aftersun.
In Thailand is de netspanning 220 volt en u hoeft geen andere stekker/verloop te gebruiken.Welke kleding

Luchtige kleding katoen is aan te raden.
Regenkleding is niet noodzakelijk. Neem niet je mooiste spullen mee, pak, matelpakje of zo iets want dit trekt u toch niet aan. Neem niet al te veel kleding mee!! U kunt in Thailand heel goedkoop kleding kopen, op één van de vele markten wel afdingen!

Reisdocumenten en visum

Voor Thailand is een geldig Nederlands paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Denk bijvoorbeeld als je Vrijwilligerswerk in Thailand gaat doen. Als u een visum nodig heeft kunt u deze aanvragen via het visumburo of bij de Thaise ambassade in Den Haag, het Thaise consulaat in Amsterdam of bij elke andere Thaise ambassade ter wereld. Indien u geen Nederlandse nationaliteit / paspoort heeft, dan dient u bij de Thaise ambassade of het Thaise consulaat te informeren welke visa voor u van toepassing zijn voor een reis naar Thailand.

Thaise ambassade

Geopend: maandag t/m vrijdag van 09:30-12:00 uur
Laan Copes van Cattenburgh 123, 2585 EZ Den Haag, Tel 070-3450632

Thaise consulaat in Den Haag

Geopend: maandag t/m vrijdag van 09:30 – 12:00
Buitenrustweg 1, 2517 KD Den Haag, Tel 070-3452088

Thaise consulaat in Amsterdam

Geopend: maandag t/m vrijdag van 10:00-13:00
De Lairessestraat 127, 1075 HJ Amsterdam, Tel 020-4651532
U dient het visum uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 60 dagen. Voor verlenging van het visum kunt u contact opnemen met het Immigration Department.

Voor de aanvraag van een visum heeft u het volgende nodig

Een ingevuld visumformulier verkrijgbaar bij het Thaise consulaat of de ambassade.

BELANGRIJK: Een paspoort wat nog 6 maanden geldig is na terugkomst uit Thailand.
Twee identieke recente pasfoto’s (voor sommige visa heeft U wel 6 pasfoto’s nodig)

Reizen vanuit Thailand naar Nederland

Voor degene die geen Nederlandse nationaliteit / paspoort heeft en vanuit Thailand naar Nederland wilt reizen, dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort met visum. Deze dient aangevraagd te worden bij de Nederlandse ambassade in Bangkok.
Zonder geldig paspoort / visum kunt u niet afreizen naar Nederland. Het aanvragen van een visum kan soms lang duren. In sommige gevallen zelfs wel tot 1 jaar.

Tags : thailandtips

Leave a Response