close
1

Wie op vakantie gaat of een langere reis gaat maken wilt graag weten wat er in de omgeving van je bestemming te doen is. Je wilt bijvoorbeeld weten welke activiteiten er zijn om te doen, wat er te zien is, waar je lekker kunt eten en denk ook aan de lokale informatie. Wie zijn de locals en wat doet het weer als je er bent? Dit zijn vragen die je terug kunt vinden in de bekende reisgidsen. Ook de meer onbekende gidsen kunnen je de nodige info geven als je gaat reizen.

Wat staat er in een reisgids?

De meeste reisgidsze zijn gekeurd op relevantie en toepassing. Je vindt er ontzettend veel praktische reisinformatie over de betreffende reisbestemming. De gidsen geven ook een beeld van de verschillende streken en dergelijke op je bestemming. Lieve wat info over insidertips over het food and drinks op locatie? Geen probleem, ook deze reisinformatie vind je terug in de reisgidsen die je koopt bij de plaatselijke boekhandel of online. Vaak vind je in de meeste reisgidsen ook kaarten zodat je wegwijs kunt maken tijdens je reis of vakantie.

Lonely Planet

Wie kent ze niet, de bekende Lonely Planet reisgidsen en reisboeken. Deze zijn met veel zorg samengesteld en voor jou beschikbaar gemaakt met algemene info, maar zeker ook informatie van de reizigers die je al voor gingen. Bekende Lonely Planet gidsen zijn die van, The World, Indonesia, Australia, Vietnam en Thailand. Ook voor backpackers zijn deze gidsen van belang. Een rui aanbod aan backpackers en hostels zijn te vinden in alle Lonely Plants. Van goedkoop naar luxe en meer. Ook lokale hotspots vind je hier.

Een reisgids op zak

Met een reisgids op zak sta je nooit met lege handen op je reisbestemming. Je kunt er altijd op terugvallen als je op zoek bent naar een slaapplek of bijvoorbeeld een leuk restaurant. Je hebt tegenwoordig keuze uit een zeer ruim aanbod aan reisgidsen en relevante boeken. Selecteer ze op prijs en kwaliteit. Denk aan Lonely Planet, Rough Guide en Globetrotter.

Tags : reisboek

Leave a Response