close
Reisbenodigdheden

Waarom powerbanks handig zijn om mee te nemen op reis

Waarom powerbanks handig zijn om mee te nemen op reis

Je bent in een land buiten Europa en je blijkt de verkeerde stekker bij je te hebben? Je bent op een mega mooie hike in the middle of nowhere in Nieuw Zeeland en je telefoon is leeg? Je gaat een huttentocht doen in Canada en je wilt een foto maken van die prachtige eland voor je neus maar je camera begint te piepen omdat zijn accu leeg is? Een powerbank is onmisbaar als je op reis gaat!

Wereldstekkers

In heel veel landen buiten Europa hebben ze andere stekkers en stopcontacten dan bij ons in Nederland. Mocht je naar zo’n land gaan, is het sowieso slim om een universele wereldstekker mee te nemen. Deze kan je in heel veel landen ter wereld gebruiken. Het is vaak een klik en duw systeem, waardoor je stekker in bijna ieder stopcontact ter wereld past.

Alle handzame apparaten laad je op met een powerbank

Maar weet ook dat je vaak meer dan één wereldstekker bij je moet hebben, want tegenwoordig hebben we erg veel elektrische apparaten bij ons. Zeker als je met meerderen aan het reizen bent. Allereerst je telefoon en een camera, soms nog een drone of een Ipad of Chromebook. In veel accommodaties, zeker in hotels, zijn maar weinig stopcontacten om al deze apparaten tegelijk op te laden. Een powerbank hoef je niet dagelijks te gebruiken, maar als je hem nodig hebt, heb je stroom bij je op welke afgelegen locatie je ook bent. Dus als het opladen van alle apparaten in het hotel niet gelukt is, kan je gelukkig toch je telefoon nog gebruiken door hem aan te sluiten op je powerbank.

Powerbanks voor elk type reis

Er zijn veel verschillende soorten powerbanks. Veel hebben een USB poort waardoor je ze makkelijk op kan laden in andere apparaten of rechtstreeks in een (universele) USB charger. Als ze vol zijn kan je ze dan met een USB kabel aan je telefoon of camera bevestigen, zodat het laden kan beginnen.  Maar de technologische ontwikkeling staat hier ook niet stil, dus er zijn nu ook steeds meer powerbanks die je draadloos kan gebruiken zoals de powerbanks met Magsafe. Je legt hier gewoon je Iphone op en hij begint met opladen, je hebt dus geen snoertjes meer nodig, hoe ideaal is dat!

De wereld in zonder lege apparaten

Met een powerbank op zak kan je echt een stuk makkelijker en veiliger de wereld in, dus ga snel een powerbank kopen! Je hoeft dan niet bang te zijn dat, als je in een prachtig stuk natuur staat, je telefoon uitvalt en je de weg niet meer terug kan vinden, want je hebt je powerbank bij je. En als je die ene mooie foto wilt maken van die prachtige olifant in Zuid Afrika, hoef je ook niet bang dat zijn dat je camera leeg gaat, want ook die kan je gemakkelijk opladen met je powerbank!

Leave a Response