close
Zo kies je de juiste telefoon voor je backpack vakantie

Het mag weer: backpacken. Steeds meer jongeren kiezen voor deze manier van de wereld ontdekken. Maar wees ook niet verbaasd als je een stel van in de 70 tegenkomt in een zeer afgelegen gebied. Ben je een ervaren backpacker, dan weet je beslist dat een goede voorbereiding noodzakelijk is voor een geslaagde reis. Ga je voor de eerste keer op avontuur, informeer jezelf dan over wat anderen hebben geleerd van hun fouten bij de eerste reis. Tenslotte hoef je deze zelf dan niet meer te maken. In dit blog willen we je meer vertellen over de keuze van een goede smartphone op een backpack-trip.

Eenvoudig of geavanceerd?

Wat verwacht jij van je smartphone op reis? Uiteraard moet een toestel betrouwbaar zijn en een goede verbinding realiseren. De meeste bekende merken leveren op dat gebied prima kwaliteit. Wil je echter een toestel waarmee je ook nog eens de allermooiste foto’s onderweg kan maken, kies dan voor een merk dat op dit punt een reputatie hoog te houden heeft. De Samsung A53 5G heeft bijvoorbeeld een zeer goede camera waarmee je overal perfecte foto’s en filmpjes kan maken.

Hoeft het voor jou niet zo geavanceerd, dan is wellicht een Fairphone 4 eerder de juiste keuze. Deze Nederlandse smartphone wordt geproduceerd met aandacht voor duurzaamheid. Niet zo’n gek idee als je beseft hoeveel smartphones er ieder jaar weer worden gemaakt, maar ook weer worden gedumpt. De Fairphone 4 heeft minder opties dan een Samsung a53 5g en ook de camera’s zijn niet even scherp. Toch kun je ook hiermee beslist de omgeving goed vastleggen en je familie en vrienden verbazen.

Tips op het gebied van smartphones voor de backpacker

Overleg met je provider

Uiteraard wil je niet na een prachtige reis ineens worden geconfronteerd met een enorme rekening van je provider. Hoewel in Europa er veel verbeterd is wat betreft extreme tarieven voor gebruik van je smartphone in het buitenland, zijn er diverse plaatsen op de wereld waar je nog risico loopt. Als je weet hoe je route zal lopen en welke landen je gaat aandoen, neem dan gewoon contact op met je provider en regel een goede bundel waarmee je geen problemen krijgt.

Hou rekening met je batterijduur

Een smartphone is ook een hulpmiddel als er iets fout loopt en jij contact moet maken met een hulpdienst. Het kan zomaar gebeuren dat je zo enthousiast foto’s aan het maken bent dat je vergeet dat je batterij ineens leeg is. Ga je ergens naartoe waar geen mogelijkheid is om je smartphone op te laden, let dan goed op je batterijduur. Een gevulde powerbank kan ook een oplossing zijn.

Goede bescherming, ook voor je smartphone

Een krasje of een barst in het scherm van je smartphone kan zomaar gebeuren op reis. Het vervangen van je screen is vaak erg kostbaar. Een goed hoesje is een eerste bescherming. Er zijn echter ook speciale hoesjes met screen-bescherming te koop. Dat is een beperkte investering die ook elders van pas kan komen.

Leave a Response