close

Tanzania

AfrikaBestemmingenKeniaTanzania

Reizen naar Oost-Afrika: check de ultieme bestemmingen

Reizen naar Oost-Afrika check de ultieme bestemmingen

Ben je van plan om binnenkort een mooie reis te gaan maken? De opties zijn natuurlijk eindeloos. Als je echt op zoek bent naar iets dat indruk gaat maken en een fantastische ervaring moet zijn, is het een goed idee om een reis te maken naar Oost-Afrika. Het mooie van dit gebied is dat het erg veelzijdig is, er is dus voor iedereen iets te doen of iets leuk te vinden. We hebben hier drie verschillende bestemmingen op een rijtje gezet die werkelijk fantastisch zijn. Als je meer leuke of spannende bestemmingen wilt ontdekken, kun je eens een kijkje nemen op ExperienceTravel.

Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge

Als je een echte liefhebber bent van Gorilla’s, dan moet je hierheen. Het nationale park ligt in Oeganda, een prachtig land overigens. Veel mensen die in Oeganda zijn geweest, vinden de Gorilla toch het absolute hoogtepunt. Het is natuurlijk ook fascinerend om deze prachtige beesten in het wild te zien. Wat betreft de accommodaties is er ook meer dan genoeg keuze. Als je opzoek bent naar een simpel hotel kun je hier terecht, maar ook de meeste luxe hotels kun je hier vinden, voor ieder wat wils dus.

De Kilimanjaro

Ga je naar Tanzania reizen, en vind je het geweldig om bergen te beklimmen, dan heb je geluk. In Tanzania kun je namelijk de Kilimanjaro vinden. Deze berg wordt gevormd door drie vulkanen, en is helemaal vrijstaand. De berg is maar liefst 80 kilometer lang en 60 kilometer breed. Er zijn dus meer dan genoeg routes die je kunt afleggen. De berg is namelijk ook nog eens bijna 6 kilometer hoog, en daarmee direct het hoogste punt van Afrika. De bovenste 2 kilometer zijn helemaal bedekt door gletsjers. Als je een echte bergbeklimmer bent, dan moet je hier een keer zijn geweest.

Safari in Kenia

Als je denkt aan activiteiten in Afrika, denk je waarschijnlijk als eerst aan een Safari. Vandaar dat we dit lijstje afsluiten met een van de mooiste en meest bijzondere safari’s van Afrika. We bedoelen natuurlijk de Masai Mara safari, vanuit Nairobi is dit ongeveer een uurtje vliegen, goed te bereiken dus! Je hebt hier zelfs de mogelijkheid om op een persoonlijke safaritocht te gaan. Maar ook de safaritochten met andere mensen zijn geweldig. Je kunt ervoor kiezen om 1 of meerdere dagen op safari te gaan.

lees verder
ArgentiniëCanadaReistipsTanzaniaTips van de redactie

Mindfulness op reis, de ideale manier voor ontspanning!

Mindfulness op reis

Reizen is een feestje! Het mooie eraan is dat je dat altijd doet voor je plezier. En of dat nu een vakantie is naar de Provence, een tripje naar Berlijn, een backpackreis naar Argentinië of een wandelvakantie in Tanzania. Het is al een feestje om er over te schrijven en je kunt al veel voorpret hebben met de voorbereidingen. Je zou kunnen zeggen dat reizen ontspant. Daar zijn wij het althans helemaal mee eens. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer mensen die nog een stapje verder gaan en nog meer ‘Zen’ willen zijn op vakantie. Ofwel Mindfulness op reis. Het gaat er in grote lijnen om dat je nog meer bewust op reis gaat, met aandacht in het moment.

Letterlijk vertaald betekent Mindfulness “opmerkzaamheid”, ofwel: “bewust zijn van je eigen ervaring”. Alles wat je bewust opmerkt komt tot leven, wordt helder en sprankelend. En wat heel belangrijk is: het reduceert spanning, stress en pijn. Mindfulness betekent dat je, zonder oordeel, al je aandacht aan dit moment geeft en dit moment neemt zoals het zich voordoet. Dit moment is het enige moment wat echt belangrijk is. Het moment van gisteren is al geweest en het moment van morgen moet nog komen. Voornamelijk dit laatste is heerlijk als je dat kunt toepassen op je reizen. Waarom niet 100% de reis ervaren op de dag zelf, in het moment zelf? De ervaringen van gister en de plannen voor morgen zijn bij lange na niet zo belangrijk als de ervaring die je op dit moment hebt.

Veel oefenen, veel reizen!

Mindfulness is niet iets waar je meteen ‘goed’ in bent. Het goede nieuws is wel dat je er altijd mee bezig kunt zijn. Op je werk, tijdens een lunch of als je auto rijdt. Het is lastig om in het moment te leven als er veel afleiding is. Ook met reizen is dat zo. Stel je gaat 3 weken door Argentinië reizen met veel verschillende indrukken. Als die sensaties kunnen een afleiding zijn en wellicht overweldigend. Maar zie het ook als een kans om dat te gebruiken om er met volle 100% aandacht bij te zijn. Naar Argentinië reizen heeft ook het voordeel dat je veel in de natuur bent. Van de met sneeuw bedekte bergketens tot aan de prachtige stranden. Allemaal plekken waar je geen afleiding hebt van de hedendaagse ‘sleur’.

Mindfulness, de natuur helpt je een handje

Om nog even in de natuur te blijven, zijn we ook van mening dat de natuur bijdraagt aan een onvergetelijke vakantie. Zeker als dit natuur is die je in Nederland niet snel zou zien. Denk aan woestijngebieden, tropische locaties of bijvoorbeeld een plek met veel bergen. Op een reis naar dergelijk, unieke gebieden leer je wat er nodig is om blijvend te ontspannen, ongeacht met wie je bent. Na veel training wordt je er steeds beter in. We raden je aan om een keer naar zo’n gebied te gaan met veel mooie natuur. Er zijnonline verschillende aanbieders die je helpen zoeken naar onvergetelijke reizen. Denk aan Canada, Frans Polynesië of misschien wil je wel een keer door Tanzania reizen.

buy a ticket
catch a wave
make new friends
take a break
pack a bag
fall in love
discover what matters
have a great time
ride a mountain
never look back

Tips voor mindfulness op je volgende reis

Het fundament van Mindfulness bestaat uit een aantal belangrijke bouwstenen. Hieronder sommen we deze even op. Laat op je reis de volgende termen op je inwerken:

  • Acceptatie
  • zonder oordeel
  • Leren concentreren
  • Zonder verlangen
  • Gelijkmoedigheid
  • Geduld
  • Loslaten
  • Overgave

Dat is de eerste stap. Met het bezig zijn met het bovenstaande wordt je er tot verplicht in het moment te leven. Succes!

lees verder