close
Tanzania

Dit moet je doen in Tanzania

Dit moet je doen in Tanzania

Met zijn schitterende natuur en rijke cultuur behoort Tanzania tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Afrika. Er zijn ontzettend veel activiteiten die je in deze regio kunt ondernemen, maar welke zijn nou het leukst? In dit artikel vertellen we je onder andere over een Tanzania safari.

Een Tanzania safari

Een populaire manier om te genieten van de wilde natuur in Afrika is door middel van een safari. Tijdens een safari kom je namelijk oog in oog te staan met diverse wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Er zijn diverse manieren om een safari te doen, waaronder het gebruik van je eigen auto of het inschakelen van een gids.

Het beklimmen van de Kilimanjaro

In Tanzania staat de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Het beklimmen van deze berg is een zware uitdaging die meestal zo’n zeven dagen duurt. Het uitzicht dat je hebt vanaf de top van de berg is echter adembenemend en maakt de klim zeker de moeite waard. Om ervoor te zorgen dat je ook veilig weer beneden komt, is het belangrijk om begeleid te worden door een ervaren gids.

Het bezoeken van Zanzibar

Zanzibar is een eiland dat vlak voor de kust van Tanzania ligt en vooral populair is vanwege de prachtige witte stranden en het heldere turquoise water. Het eiland biedt echter ook nog een aantal historische activiteiten, zoals het bezoeken van het UNESCO-werelderfgoed Stone Town. Daarnaast kun je op Zanzibar verschillende watersporten beoefenen, waardoor er voor ieder wat wils is.

De Ngorongoro-krater

In deze krater kun je genieten van een prachtig natuurlijk landschap en zijn er veel wilde dieren te vinden. Het gebied is beschermd, waardoor de dieren hier in alle rust kunnen leven. Een game drive is bijvoorbeeld een mooie manier om dit gebied te verkennen.

Voor iedereen

Tanzania biedt een breed scala aan activiteiten, waardoor het geschikt is voor elke reiziger. Of je nu sportieve activiteiten wilt ondernemen, de natuur wilt verkennen of wilt genieten van historische gebouwen, Tanzania heeft voor ieder wat wils. Als je niet zeker weet welke activiteiten het meest geschikt voor jou zijn, kun je altijd hulp vragen aan een lokale expert.

 

 

Leave a Response