close
Reisbenodigdheden

Deze 5 items mogen niet ontbreken in jouw rugzak als je gaat backpacken

Deze 5 items mogen niet ontbreken in jouw rugzak als je gaat backpacken

Wanneer je gaat backpacken is het belangrijk om goed na te denken over welke zaken er zeker mee moeten. De ruimte in je rugzak is beperkt, dus dat betekent keuzes maken. De eerste stap is natuurlijk zorgen voor een goede rugzak. Daar ga je zeker veel plezier van hebben onderweg, maar dan volgt het inpakken van je rugzak. Welke essentiële dingen mogen zeker niet ontbreken in jouw rugzak?

Ben jij voorbereid op verschillende weersomstandigheden?

Tijdens het backpacken heb je weinig kleding en andere spullen bij je. Je zit er werkelijk niet op te wachten dat je spullen nat regenen. Ook wanneer je naar warme oorden gaat, is het handig om je voor te bereiden op een regenbui. Denk bijvoorbeeld aan een regenhoes voor je rugzak. De hoes neemt ontzettend weinig ruimte in je rugzak in beslag, maar je kunt er zo blij mij zijn dat je hem bij je hebt. Dit is echt een voorbeeld van een kleine investering, die leidt tot groot plezier!

Slapen op een vies matras, hoe kun je daarop voorbereiden?

Helaas krijgt menig backpacker te maken met matrassen, die niet schoon zijn. Kleine beestjes zijn dol op de warmte en samenstelling van een matras. Je moet er gewoon niet aan denken. Natuurlijk heeft het gebied waarin je reist en de prijsklasse van je slaapgelegenheid invloed op de kans of je hiermee te maken krijgt. Toch kun je ook in Westerse landen niet geheel uitsluiten dat je te maken krijgt met beestjes. Denk bijvoorbeeld aan wantsen, deze komen zelfs in luxe Westerse hotels regelmatig voor. De vraag is natuurlijk; op welke manier kun jij je hiertegen wapenen? De beste tip hiervoor is de aanschaf van een goede lakenzak. Veel lakenzakken zijn van dun, maar stug materiaal waardoor de beestjes er niet goed doorheen komen. Dat is toch een hele geruststelling!

Ontspanning is natuurlijk een wezenlijk deel van backpacken

Tijdens het reizen doe je veel nieuwe indrukken en ervaringen op. Het is prettig om dat ook regelmatig lekker te kunnen uit rusten en ontspannen. Een goed gevulde e-reader meenemen, is zeer verstandig wanneer je van lezen houdt. Daarnaast geldt dat een reishangmat voor veel backpackers een goede vriend is. Twee sterke bomen zijn vaak snel gevonden. De houding waarin je ligt in een hangmat ontspant je spieren en laat je heerlijk even bijkomen! Wanneer je een hangmat wil meenemen, is het belangrijk om te kijken naar een echte hangmat voor op reis. Deze hangmaten zijn lichtgewicht en heel klein op te vouwen. Ideaal dus voor een backpacker!

Nagenieten bij thuiskomst

Wanneer je dan na je schitterende reis weer thuiskomt, wil je het gevoel van ontspanning natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Foto’s kunnen je daarbij helpen, maar denk ook eens aan een hangmatset voor thuis! Hiermee kom je vast direct weer in de reissferen en kun je op een ontspannen manier je beeldmateriaal terugkijken!

Leave a Response