close
EuropaReistips

Backpacken met de bus binnen Europa? Zo doe je het!

Backpacken met de bus binnen Europa Zo doe je het!

Wil je graag Europa ontdekken en wil je niet te veel geld uitgeven aan dure vliegtickets? Dan is backpacken met de bus een ideale optie. Backpacken biedt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe vrienden te maken. En het mooie is: het hoeft helemaal niet duur te zijn! Hoe backpack je met de bus? En waar ga je heen? In dit artikel vertellen we het je.

Wat zijn de leukste backpack bestemmingen met de bus in Europa?

Er zijn ontzettend veel leuke bestemmingen te ontdekken. Zo kun je met de busreizen van Solmar naar diverse bestemmingen reizen. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige stranden in Portugal, de mooie steden in Spanje of de bergen in de Franse Alpen. Andere populaire bestemmingen zijn Italië, Duitsland en Oostenrijk.

Backpacken met de bus: zo doe je het!

Het voordeel van backpacken met de bus is dat je je eigen reis kunt plannen en geen last hebt van de beperkingen van vliegtuigen. Maar hoe pak je dat aan? Hier volgen enkele tips:

  1. Maak een reisplan: Bedenk van tevoren welke landen en steden je wilt bezoeken. Maak een globale planning van je reisroute en de duur van je verblijf per locatie. Houd hierbij rekening met de reistijd tussen de verschillende bestemmingen.
  2. Boek busreizen vooraf: Busreizen kunnen in het hoogseizoen snel volgeboekt zijn. Boek daarom vooraf je busreizen, zodat je zeker weet dat je op tijd op de gewenste bestemming aankomt.
  3. Kies voor een backpacker hostel: Hostels zijn niet alleen voordelig, maar ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en tips te krijgen over de lokale cultuur en bezienswaardigheden.
  4. Neem niet te veel mee: Een van de grootste voordelen van backpacken is dat je weinig bagage hoeft mee te nemen. Zorg dat je alleen het hoognodige inpakt, zodat je geen last hebt van zware rugzakken.
  5. Bereid je voor op vertragingen: Houd er rekening mee dat er onderweg vertragingen kunnen optreden. Plan je reis daarom ruim en neem voldoende entertainment mee voor onderweg. Zo voorkom je verveling! Denk aan een e-reader, bijvoorbeeld.

Kortom, backpacken met de bus binnen Europa is een geweldige manier om de wereld te ontdekken. Met een goed reisplan, vooraf geboekte busreizen, een backpacker hostel en niet te veel bagage, ben je klaar voor een geweldige en avontuurlijke reis. En met leuke vakanties van Solmar ben je ook nog eens voordeliger uit. Waar wacht je nog op? Pak je rugzak en ga op ontdekkingsreis!

Leave a Response