close

Myanmar

AfrikaAmerikaAustralieBestemmingenMyanmarReistipsThailandTips van de redactieVerenigde StatenVietnam

Top beste backpacklanden

backpacklanden

Backpacken in Australië

Het is niet vreemd dat Australië op nummer één staat van deze toplijst. Het is een bekend land met ontzettend veel mogelijkheden. Er zijn ook een groot aantal medebackpackers het hele jaar door aanwezig in de verschillende hotspots. Australië is ook een erg toegankelijk land. Een magisch land met meerdere klimaten, verschillende gebieden met reisopties voor elke type reiziger of backpacker. Reis liftend langs de oostkust, met de bus of huur een camper tegen scherpe prijzen. Auto kopen? Ook dat kan heel eenvoudig in Australië.

Ontdek Vietnam

Op nummer twee staat Vietnam. Een land met veel geschiedenis en ontzettend mooie kustgebieden. Ook ideaal als vakantieland voor als je langer op een plek wilt blijven. Het leven is er goedkoop en het aanbod aan activiteiten is ruim en divers. Maak een mooie roadtrip langs de kust vanuit Hanoi in het Noorden naar het zuiden via Hoi An. Halong Bay in het Noorden is ook zeker aan te raden, maak hier mooie boottochten. In het Zuiden is Ho Chi Min zeker aan te raden en de Chi Chu Tunnels.

Het mooie natuur van Bolivia

Bolivia mag zeker niet missen op deze lijst. Bolivia is een prachtig land waar je zeker aan je trekken komt als je van natuur houdt en van kleurrijke gebouwen en vriendelijke mensen. Gastvrij zijn ze hier ook zeker. Ga je backpacken in Zuid Amerika bezoek dan zeker Bolivia en ontdek de geheimen van dit zeer diverse land.

Goedkope hostels in Thailand

Tja, het is echt waar, je hoort het vaak. De hostels in Thailand zijn erg goedkoop. Het is hét vakantieland voor Australiërs. Een plek waar je helemaal tot rust komt en weinig kosten maakt. Je kunt allerlei activiteiten doen zoals duiken, surfen en paardrijden. En je kunt tegen schappelijke prijzen cursussen volgen. Check voordat je gaat naar het reisadvies van de overheid en welke plekken je het beste kunt vermijden.

gallery/44

Onbekende Myanmar

Myanmar is nog niet zo lang open voor toeristen. Maar als je er eenmaal bent is het niet te vergelijken met elk ander land. Het westerse leven is hier zeker niet terug te vinden. Pinnen kan bijvoorbeeld nog lang niet overal. Handig om wat Dollars mee te nemen, niet te veel in een keer, maar zeker ook niet te weinig.

gallery/5

Zuid Afrika

Plekken die we aanraden in Zuid Afrika zijn Kaapstad en Johannesburg. Het bijzondere van dit land is de ligging, prachtig in het zuiden van Afrika met geweldige kusten. Ook vind je hier de big 5 en, zoals favoriet van vele, vind je hier pinguïns op het strand!

gallery/6
lees verder