close
Activiteiten tip: high tea op de mooiste plekken!

High Tea staat doorgaans voor beleving, een sfeervolle ambiance, warme inrichting, vriendelijke service, heerlijke dranken, lekkernijen, lunches én specialiteiten van het huis. Dit zijn de ingrediënten voor een ontspannen middag! Las tijdens het winkelen een relaxmoment in met bijvoorbeeld versgemalen cappuccino en oma’s appeltaart of geniet samen met familie, vrienden of collega’s van een uitgebreidere high tea! En alvast een tip: het genieten van je high tea kan tegenwoordig ook op een eigen locatie, neem je bestelling mee of laat High Tea bezorgen. Onze ervaring is wel dat het verschilt per high tea locatie.

Prachtige High Tea locaties in onze hoofdstad

In Amsterdam heb je veel gemoedelijke plekken waar je terecht kunt voor een high tea. Vaak met een warm huiskamergevoel waar je heerlijk ontspannen kunt genieten van allerlei lekkernijen.
Als je eenmaal een leuk restaurantje of tentje hebt gevonden waar je een high tea verzorgen kan het genieten beginnen. We raden je vooral aan om lekker veel tijd uit te trekken voor de high tea. Soms worden de hapjes, zoet of hartig, in een keer geserveerd. Maar je kunt er ook voor kiezen om de hapje in verschillende rondes op de tafel te laten zetten. Op die manier is er meer tijd om te genieten, kletsen en thee te proeven! Want laten we ook de thee zelf niet vergeten! Het draait vaak om de lekkere zoetje hapjes maar je hebt ook keuze ook zo veel verschillende soorten theeën.

Wat kost een high tea nou eigenlijk?

De prijs van een high tea hangt af van verschillende factoren. Globaal gaat het dan over met hoeveel personen je bent uiteraard, de locatie en de omvang van het arrangement. De locatie vinden wij persoonlijk erg belangrijk. Het eten en de thee kan dan erg lekker zijn, maar als de locatie niet prettig en ontspannen is dan is het geen geslaagde high tea. Voor zowel Amsterdam als andere steden kun je online een selectie maken van high tea locaties waar jij je prettig bij voelt. We raden je aan om ter plekke ook even na te gaan of het is wat je er van verwacht had. Als je een reservering plaatst is dat wel even lastig trouwens. Verder kun je de high tea zo gek maken als je wilt.

De prijzen liggen vaak tussen € 18,50 en € 29,50 euro per persoon.

Zelf je handen uit de mouwen

In plaats van alleen maar heerlijk zitten, babbelen en eten tijdens een reguliere high tea, kan je ook zelf aan de slag met thee en veel lekkers! Vele high tea locaties bieden high tea’s aan met een meer educatief en interactief accent in de vorm van workshops. Tijdens de workshop ‘Theebelevenis’ bijvoorbeeld, ga je thee proeven zoals thee bedoelt is, in combinatie met uitleg over de geschiedenis en productie van thee, zettijden en theezetgerij. Dit alles gaat vergezeld van de nodige lekkernijen.

Ook worden er vaak workshops aangeboden als: ‘Cupcakes’: leer je zelf icings, toppings, decoraties, rolfondant en marsepein maken. En denk bijvoorbeeld aan een workshop ‘Taart’: leer hoe je een succesvolle 8 of 12-persoons taart maakt met technieken in het werken met rolfondant en decoratiemateriaal. En als je klaar bent is er altijd genoeg tijd om het zelf op te eten.

Tags : amsterdamhigh teataartthee

Leave a Response