close

Oostenrijk

KamperenOostenrijk

Leuke campings voor een zomervakantie met kinderen

Leuke campings voor een zomervakantie met kinderen

Een vakantie op een camping

Wanneer je met je gezin op vakantie naar Sardinië wil gaan, dan is het voor de kinderen ideaal om een mooie en goede camping Sardinië uit te zoeken. Een vakantie op een camping geef je een gevoel van vrijheid en plezier. Kinderen maken snel vriendjes op een camping waar ze heerlijk mee kunnen spelen. Wanneer je Camping Bella Sardinia hebt uitgekozen om er je vakantie door te brengen, dan heb je één van de mooiste campings op één van de Italiaanse eilanden. De camping ligt aan de westkust van Sardinië aan de noordzijde van het schiereiland Sinis. De kinderen kunnen er heerlijk spelen in het zwembad en speeltuin. Ook kunnen ze een animatieprogramma tijdens de zomermaanden bijwonen. De kinderen zullen zich er geen moment vervelen en als de kinderen het naar hun zin hebben, dan is dat ook goed voor de ouders. Op de camping kun je gebruik maken van een stacaravan, safaritent, bungalowtent of een staanplaats huren.

Vakantie doorbrengen op een camping in Oostenrijk

Voor ouders met kinderen, die graag naar Oostenrijk gaan, is een kindercamping de beste gelegenheid om daar te vertoeven. Een camping waar de kinderen in het water kunnen spelen en er een leuke speeltuin is voldoende. Ze maken snel kennis met leeftijdsgenootjes waar ze de vakantie mee doorbrengen om te spelen. Wanneer je Camping Eurocamp Wilder Kaiser boekt, weet je zeker dat je kind of kinderen er zich goed zullen vermaken. Er is een buiten en binnenbad. Ook is een apart kinderbadje. Er zijn sportvelden en speeltuintjes. De kinderen kunnen ook worden beziggehouden bij een animatie-programma. Is het slecht weer, dan is er binnen een speelruimte en een gameroom. Voor de ouders is er een uitstekend restaurant en een Wellness. Het is mogelijk om een caravan af te huren voor maximaal 6 personen.

Een camping aan een meer in Oostenrijk

Er zijn ook ouders met kinderen die graag hun vakantie in Oostenrijk doorbrengen aan een meer. Een camping Oostenrijk aan meer is niet moeilijk te vinden. De ouders willen genieten van de natuur en de rust, maar willen wel dat hun kinderen het naar hun zin hebben. Er moet voldoende te doen zijn voor de kinderen. Wanneer je kiest voor de Camping Natterer in Tirol, dan zullen ook de kinderen er zich goed kunnen vermaken. Het is een sfeervolle, groene terrassencamping aan een meertje. Op de camping is een grote speelweide voor jong en oud. Een deel van het meer is afgezet voor de kinderen, waar een mooie waterglijbaan is aangelegd. Tijdens de zomermaanden worden er veel activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zowel de ouders, als de kinderen zullen er graag verblijven. Als verblijf, kun je er een stacaravan afhuren, maar je moet er wel ervoor zorgen dat je die tijdig boekt. Je zult na het verblijf uitgerust en met een blij gevoel weer naar huis gaan.

lees verder
EuropaKamperenOostenrijkReistipsVakantie

Verken de verschillende regio’s van Oostenrijk!

Verken de verschillende regio’s van Oostenrijk!

Bent u wel eens op vakantie geweest in Oostenrijk? Het land waar u tussen de koeien kunt wandelen. Een adembenemende natuur vol bergen en bos wacht op u! Geschikt voor zowel stellen, gezinnen met en zonder kinderen als voor backpackers.

Activiteiten voor een vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is een vakantiebestemming die in ieder seizoen geschikt is. Naast de wintersport, vinden ook steeds meer mensen Oostenrijk als zomerbestemming. Laat u met de kabelbaan hoog in de bergen brengen. Hike en wandel weer door de natuur terug. Er zijn veel meertjes waar u kunt zwemmen. En overnachten na een sportieve dag doet u fijn op deze campings.

Campings die voor een fijne overnachting zorgen

Een goede nachtrust doet wonderen. Als backpacker wilt u mogelijk veel van de omgeving zien. Na een sportieve dag in de buitenlucht is het op deze campings fijn vertoeven. De campings in Oostenrijk met VacanceSelect liggen midden in de natuur. Geniet hier van een 5-sterren camping! We lichten daarvan Bella Austria in Stiermarken extra uit. Deze gezinsvriendelijke camping ligt midden tussen de bergen. Er worden in het hoogseizoen diverse activiteiten georganiseerd, voor alle leeftijden. Luxe en rust zijn hier te vinden.

Noordoost Oostenrijk

Tirol is zeer bekend bij veel mensen. Het is leuk om eens naar andere gebieden op reis te gaan. De kans is daar groter op minder toerisme. Noordoost Oostenrijk ligt tegen de buurlanden Tsjechië en Slowakije aan. Deze regio is qua natuur heel gevarieerd. Alles van Oostenrijk bevindt zich hier. Van kabbelende beekjes met watervallen tot bossen. Maar ook bergen en grasweiden! Vergeet vooral niet een bezoek aan Wenen te brengen. Denk aan een bezoek van het paleis van Sissi. Maar ook het hart van de klassieke muziek is hier ontstaan.

Regio Karinthië

In het zuiden van Oostenrijk ligt de regio Karinthië. Een uitstapje naar de buurlanden Slovenië en Italië kan hier gemaakt worden. Voor een ieder die van natuur en rust houdt, is dit een zeer geschikte bestemming. Zwem in één van de vele natuurmeren. Adem de rust in van de bossen. En de vele fijne vissersdorpjes geven je een gevoel van rust en verbondenheid met Oostenrijk.

Lekkernijen van Oostenrijk

Men zou bijna alleen voor het heerlijke eten naar Oostenrijk afreizen. Van Wienerschnitzel tot apfelstrudel, lekker eten kunt u uitstekend hier. En dit tegen een aangename prijs. Oostenrijkers staan bekend om hun gastvrijheid en uitgebreide keuken. Combineer deze lekkernijen met een overnachting op één van de campings van VacanceSelect!

lees verder
EuropaNieuw-ZeelandOceaniëOostenrijkReistipsVerenigde Staten

Backpacken met een drone!

Backpacken met een drone!

Wie op vakantie gaat of een verre reis gaat maken wilt dit natuurlijk op beeld vastleggen. De grote videocamera’s gaan eigenlijk al enige tijd niet meer mee. Immers is de camera op de smartphone voor de meeste van voldoende kwaliteit om daarmee de hele trip vast te leggen. Ook zijn er natuurlijk de echte liefhebbers en kenners die een echt goede camera meenemen zoals een spiegelreflex camera maar de meeste nemen genoegen met een handzamer camera. Toch zien we tegenwoordig, inmiddels al enkele jaren, dat mensen betere kwaliteit video’s wilt. En niet te vergeten nemen we niet meer genoegen met een ‘normaal’ shot van het strand of berg. Nee, vanuit de lucht krijg je de mooiste plaatsjes waarmee je de mooiste plekken kan laten zien aan anderen. Dus de volgende keer dat je gaat backpacken neem je gewoon een drone mee! Kan dat dan zomaar? En die dingen zijn toch veel te duur?

Met je drone op reis

Er zijn gelukkig betaalbare drones die prima zijn voor een beginnende reiziger die het wil proberen. Deze zijn tevens ook kleiner en voor een backpacker veel makkelijker om mee te nemen in je rugzak. Wil je toch een professionelere drone kopen (wij hebben deze gevonden bij OTTO), dan zijn er vele voordelen. Deze drones hebben vaak een langere vliegtijd, de accu gaat immers langer mee. Hij vliegt stabieler en vaak inclusief meekijk-camera en hij is vaak ook uitgerust met een kwalitatief betere camera.

Maar goed, wij begrijpen ook best wel dat een gemiddelde backpacker niet zo’n ruim budget heeft. Onze ervaring is dan ook dat de gemiddeld geprijsde drones het best geschikt zijn voor de reiziger.

Dé 5 beste bestemmingen met een drone

Op reis met een drone kan natuurlijk overal. Let wel op dat er in sommige landen (strenge) regels zijn omtrent gebruik van een drone, hierover verder in de artikel mee info. Maar in elke omgeving kun je met een drone natuurlijk prachtige opnames maken. Denk aan een prachtig strand, een mooie bergkam of een bijzondere plek midden in een stad.

Wij hebben zelf nog niet heel veel ervaring met een drone maar hieronder hebben we een top 5 gemaakt waarvan wij weten dat het met een drone fantastisch is om daar te vliegen.

#1 Nieuw Zeeland

In Nieuw Zeeland heb je qua natuurlijk natuurlijk van alles wat. Met je drone maak je prachtige beelden van zowel de ruige kust, bergen met mooie gletsjers en bosrijke gebieden.

#2 Scandinavië

Ook in de Scandinavische landen heb je veel opties om prachtige beelden te maken van de natuur. En het leuke is dat je van (ver) boven ook jezelf op de beelden kunt zetten. Wel zo leuk als je deze beelden op een later moment aan vrienden laat zien.

backpacken in noorwegen met een drone

#3 Amerika

Naast natuurlijk kun je in Amerika ook droneopnames maken van je trip in (bekende) steden. Let wel op dat je verplicht bent om je drone te registreren als je in Amerika met je drone wilt vliegen. Ook als toerist is dit verplicht.

#4 Alpen landen

Ben je vervend wandelaar of misschien wel alpinist. Dan is het erg aan te raden om je drone een keer mee te namen naar de Alpen landen. Denk aan Zwitserland en Oostenrijk bijvoorbeeld. Maak tijdens een wandeling op een bergpas een prachtig shot van jouzelf en de omgeving of breng die ene moeilijk passage op een klimwand in beeld van je partner.

met een drone naar de alpen

#5 Nederland

Als laatste toch ook ons eigen landje. Nederland kent zo veel mooie plekken. Je hoeft echt niet altijd naar het buitenland voor mooi droneshots. Voor de variatie kunt je ook een keer een gebied in beeld brengen tijdens een zonsopkomst of –ondergang. Dit geeft meteen een heel andere sfeer aan je beeldmateriaal.

vliegen met je drone

Regels en wetten over drone vliegen in het buitenland

De regels voor het vliegen met een drone verschilt per land. Via deze link kun je per land checken wat de regels zijn. Check deze goed voor je gaat want de gevolgen kunnen soms behoorlijk naar zijn als je niet aan de regels houdt. Dit zou eigenlijk altijd bij de voorbereiding van je reis horen als je van plan bent om met een drone te gaan vliegen.

Daarnaast zijn er in sommige landen of gebieden een lokaal verbod op het vliegen met een drone. In die gevallen is dat aangegeven met een duidelijk verbodsbord.

In het vliegtuig met een drone

Ben je van plan om met je drone met het vliegtuig mee te gaan, dan is het raadzaam om van te voren te checken wat de regels zijn van de vliegtuigmaatschappij. Het is namelijk zo dat sommige drones een grote accu kunnen hebben die je niet zomaar het vliegtuig in mag nemen. Als de accu te groot is moet je van te voren namelijk een aanvraag doen en mag je hem niet zomaar meenemen. Check dit van te voren zodat je niet op het laatste moment voor verassingen komt te staan.

Wil je nou meer info over het recreatief gebruik van een drone? Check dan de regels van de rijksoverheid.

lees verder
BelgiëDuitslandFrankrijkOostenrijkReistipsVakantie

Met de auto op vakantie naar het zuiden

met de auto op vakantie

De tijd van het jaar is er weer dat we met zijn allen met de auto naar onze zuiderburen rijden. En verder! Naast België zijn natuurlijk Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland populaire vakantiebestemmingen. Het meest gekozen vervoermiddel voor een vakantie in deze landen is toch wel de auto. Maar dat is geen nieuwe informatie. Wat wel nieuw is; er komen steeds meer regels bij en die zijn per land verschillend. Denk aan verplichte artikelen in je auto als, blaastest, hesje, gevaren driehoek, verbandtrommel. Maar ook is het per land verschillende omtrent vignetten en milieustickers.

Milieusticker in Duitsland

Blijf je op de snelweg dan heb je eigenlijk geen milieusticker nodig. In de steden wel. Deze zones heten in Duitsland: ‘Umweltzones’. Ben je toch van plan om een stad in te rijden dan is de kans groot dat daar een milieuzone van kracht is. Overigens is dit niet in alle Duitse steden het geval. De verschillende milieuzones in Duitsland kun je online vinden. Een milieuzone herken je aan de Umweltzone verkeersbord.

milieusticker duitsland

Ook als gewone auto heb je een milieusticker Duitsland nodig en deze bestel je snel en eenvoudig online. Met een paar klikken heb je jouw milieusticker besteld en kun je zonder zorgen op vakantie. Ook riskeer je geen boetes!

Vignetten

Elk land heeft zijn eigen regels en wetten omtrent vignetten. Zo heb je voor Zwitserland een vignet nodig. Deze kost omgerekend ca. €40,00. Dit Zwitsers vignet kun je vervolgens het hele jaar gebruiken: tot 31 december. Het gaat dus per kalenderjaar. Dit is overigens een vignet in de vorm van een sticker. Voor Oostenrijk zijn er meerdere opties. Naast de sticker, die je kunt aanvragen voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar, heb je ook een digitaal vignet. Ook voor het digitale Oostenrijkse vignet kun je kiezen tussen de 3 termijnen. Let op dat de kosten per type voertuig en met of zonder caravan kunnen verschillen.

Zonder zorgen op vakantie met de auto

Wat wij altijd doen is toch wel ruim van te voren bekijken wat we voor verplichte zaken moeten regelen. Naast het checken van bijvoorbeeld de geldigheid van je paspoort, checken we ook welke vignetten en andere stickers we nodig hebben. Ook gaan we globaal na of we nog andere tolwegen passeren zodat we niet voor verassingen komen te staan. Ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk dan heb je geen vignet nodig. In sommige grote steden wel een milieusticker. Ook heb je een grote kans dat je enkele tolwegen tegenkomt. Wij hebben dan altijd een creditcard bij ons. Hiermee kun je eenvoudig en vooral snel door de poortjes. Dit is prettig voor jezelf maar ook voor de rij auto’s achter je!

lees verder
DuitslandFrankrijkOostenrijkReisbenodigdhedenSpanjeVakantie

Goed voorbereid met de auto op wintersport!

Met auto op wintersport

Het is weer bijna zover… de wintersportvakantie staat voor vlak voor de deur! Ga jij net zoals vele andere wintersporters met de auto afgeladen vol naar je wintersportbestemming?  Dan ben je meestal toch wel zo’n 9 á 10 uur onderweg en kun je natuurlijk allerlei soorten weer tegenkomen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je op alle denkbare situaties voorbereid bent en veilig de weg op gaat!

# 1 Winterbanden

Zonder winterbanden op wintersportvakantie is natuurlijk een no-go. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar rijden zonder winterbanden in winterse weerscondities is in de meeste vakantielanden verboden. Winterbanden zijn in veel Europese landen (o.a. Duitsland, Oostenrijk en Zweden) altijd tijdens winterse condities verplicht, maar in landen als Frankrijk, Italië, Zwitserland en Spanje zijn winterbanden alleen verplicht als er een bord langs de weg staat met aanduiding van verplichting. Eigenlijk doe je er dus altijd wel goed aan om winterbanden onder je auto te laten zetten als je op wintersport gaat. Om ervoor te zorgen dat je banden in alle Europese landen voldoen aan de eisen moet je letten op de volgende 2 punten:

  • Een minimale profieldiepte van 4 mm
  • Je bandenmoeten voorzien zijn van een sneeuwvlok symbool ( per 1 januari 2018 is dit in Duitsland verplicht)

# 2 Skibox

Goed voorbereid op wintersportvakantie gaan betekend ook alle bagage die mee moet veilig vervoeren. En laten we eerlijk zijn… als je met een hele vriendengroep op wintersport gaat en de complete skiuitrusting ook nog eens mee moet. Ja, dan heb je opeens veel en veel te weinig plek. Om nu meteen een nieuwe auto te kopen is nogal een drastische oplossing. Een skibox kopen is natuurlijk een betere en vooral goedkopere optie. Een skibox zorgt namelijk voor veel extra ruimte en is speciaal ontworpen om wintersportbenodigdheden, zoals ski’s, mee te kunnen nemen. Skiboxen zijn er in veel verschillende afmetingen. Zo kun je al een kleine skibox kopen met een inhoud van 320 liter kopen, waarin je 4 tot 6 paar ski’s kunt vervoeren. Wil je het groots aanpakken? Dan kies je voor een ruime skibox met een inhoud van maar liefst 600 liter. Hier kun je tot wel 10 paar ski’s in vervoeren plus nog wat extra wintersport items.

# 3 Sneeuwkettingen

In de meeste populaire wintersportlanden zoals Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland is het verplicht om sneeuwkettingen om te leggen, wanneer dit aangegeven wordt op verkeersborden. Zorg er dus voor dat je de sneeuwkettingen op tijd aanschaft en niet dat je ze ter plekke nog moet aanschaffen tegen een woekerprijs. Verder is het handig om voor vertrek ook even te oefenen met het omleggen ervan. Dit kan namelijk nogal lastig zijn, vooral wanneer je bijvoorbeeld in een sneeuwbui terecht komt. Vergeet hierbij ook niet om een paar oude ski-handschoenen aan te doen. De kans is namelijk groot dat je wel even bezig bent en je kunt ook snel vies worden. Een hoofdlampje of zaklamp is overigens ook geen overbodige luxe, vooral in de nacht. Bij het aanschaffen van sneeuwkettingen moet je vooral letten op de maat van de ketting. Om de juiste maat te achterhalen kijk je naar de maat die staat aangegeven op de zijkant van je band.

O ja, ook niet onbelangrijk: leg de sneeuwkettingen altijd op een plek in de auto waar je er snel bij kunt! Je zult er versteld van staan hoeveel mensen ze namelijk onder de complete skiuitrusting leggen…

lees verder
OostenrijkReistips

Vergeet niet op tijd je skihelm te vervangen

Skihelmen

Op de piste dragen steeds meer mensen een skihelm. En dat is logisch, want met een goede skihelm verlaag je de kans op ernstig letsel enorm. De kans op hersenletsel na een val met je ski’s of snowboard neemt ongeveer één derde af. In sommige landen is het dragen van een skihelm daarom ook verplicht. Kinderen die op skiles gaan moeten vaak ook verplicht een helm dragen tijdens de les.

Vergeet niet je skihelm te vervangen!

Wat veel mensen niet weten is dat je je skihelm regelmatig moet vervangen. De helm is voor een groot deel gemaakt van kunststof en dat materiaal wordt na verloop van tijd poreus. Of je de helm nou op zolder (of in de kast) of dat je hem dagelijks gebruikt maakt eigenlijk niet uit, na ongeveer zeven jaar moet je voor je eigen veiligheid de helm vervangen. Je moet je ski- of snowboardhelm overigens ook vervangen na een flinke val op je hoofd. Er namelijk een breuk in de helm zitten die je met het blote oog niet kunt zien, hierdoor is de skihelm ook niet meer veilig.

Bijkomend voordeel – moderne techniek

Het vervangen van je helm levert je ook voordeel op. De snowboard- en skihelmen zijn de laatste jaren namelijk enorm geïnnoveerd. Ze zijn tegenwoordig lichter, ademen beter en zijn comfortabeler in het gebruik. De nieuwste trend is de vizierhelm. Deze trend is afkomstig uit de motorsport en bestaat uit een helm met een geïntegreerd vizier. De voordelen hiervan zijn evident. Je hebt een beter zicht, het glas beslaat minder snel. En het ziet er ook nog eens stoer uit.

Waar moet je ook al weer op letten als je een helm gaat kopen?

Als je een nieuwe skihelm gaat kopen, let dan natuurlijk op het CE keurmerk ook bekend in Oostenrijk. De helm moet immers veilig zijn. Daarnaast is de pasvorm erg belangrijk. De helm moet niet te groot, maar ook niet te klein zijn. Tenslotte is het belangrijk dat het goed aansluit op je skibril. Als je kieren hebt tussen je bril en je helm is dat niet alleen onprettig vanwege de wind in je ogen, maar er komt ook extra vocht tussen wat er voor kan zorgen dat je sneeuwbril de hele tijd beslaat.

lees verder
BestemmingenDuitslandEuropaOostenrijkVakantie

Vakantiehuis in Oostenrijk huren

a2

De veelzijdigheid van Oostenrijk is geprezen door veel Nederlanders. Zomers is het lekker wandelen en fietsen. En in de winter kunt u meerdere fantastische skigebieden bezoeken. Op deze website kunt u op een makkelijke manier een chalet of vakantiehuis oostenrijk uitzoeken. Wanneer u voor het thema wintersport kiest kunt u bijvoorbeeld vervolgens uit een gevarieerd aanbod aan skigebieden kiezen.

Oostenrijk info

Voor de Nederlanders is Oostenrijk het meest populaire wintersportland. Dit land is ook bijzonder geschikt voor de zomervakantie, en heeft dan ook veel te bieden. Liefhebbers van een heerlijke vakantie in de bergen zijn hier zeker op hun plaats. Een wandeling of fietstocht door de mooie schone natuur is zeker niet de enige mogelijkheid. Ook tennissen, golfen, vissen, zeilen, raften, canyoning behoren in veel van de vakantiedorpen tot de mogelijkheden. Oostenrijk ligt in Midden-Europa, het is een klein land en heeft schitterende natuur en een grote culturele rijkdom. Het landschap omvat gebieden met hoog- en middelgebergte, heuvellandschap en vlakte. Oostenrijk grenst aan Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakijke, Hongarije, Slovenië en Italië. Bij Oostenrijk denkt u gelijk aan Wenen, de hoofdstad, zeer aantrekkelijk met haar toeristische attracties maar ook de plaatsnamen Innsbruck en Salzburg zullen u bekend voorkomen. De Oostenrijkse cultuur omvat niet alleen de beroemde bouwwerken en een eeuwenoude geschiedenis maar is ook nu nog actief in de beeldende kunst, in concerten, theaters, festivals en folklore. De bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid en de voertaal is Duits. Voor alle Oostenrijkse snelwegen dient u in het bezit te zijn van een Autobahnvignet, dat u aan de binnenkant van uw voorruit plakt. U kunt dit vignet voor vertrek aanschaffen bij de ANWB, maar ook bij de grensovergang naar Oostenrijk.

Oostenrijk is een populair vakantieland

Het mooie Oostenrijk is een populair vakantieland. Er is dan ook veel te zien en te beleven in dit land. Dat Oostenrijk volop afwisseling biedt, blijkt onder andere uit het feit dat iedereen die er geweest is zijn eigen verhaal vertelt: over een trektocht in de bergen, over de fraaie meren van Karinthië, over skiën, over winkelen in Wenen, over de Festspiele in Salzburg. Eigenlijk zijn het juist de grote tegenstellingen, de afwisselende landschappen en de grote culturele rijkdom die een reis door Oostenrijk tot bijzondere belevenis maken. We zijn kriskras door het land gereisd om onze indrukken in woord en beeld vast te leggen. Wat u waarschijnlijk het eerst opvalt in Oostenrijk, is de zo gevarieerde natuur. Weliswaar heeft op tal van plaatsen landschappelijk schoon moeten wijken voor de vooruitgang, er is nog genoeg over: ongerepte wouden, weiden vol bloemen, vrolijk ruisende bergbeekjes en wijnranken op nietige löss-terrassen. De reis voert door bedrijvige steden, maar u komt ook in plaatsjes waar u kunt genieten van de rust. We gaan verder over geweldige bergen, langs betoverende meren en mysterieuze moerasgebieden, en door bossen waar de geur van hars hangt. We maken ook kennis met de Oostenrijkse kunst en cultuur: in dorpskerken en kloosters, in deftige woonhuizen en kastelen. Hoe verschillend de Oostenrijkers ook mogen zijn, boeiend zijn ze allemaal: door hun kijk op het leven, hun doen en laten. Aan de ene kant zijn er de tamelijk stugge boeren in de bergen met hun onbuigzame vitaliteit en gehardheid, aan de andere kant zijn er bijvoorbeeld de inwoners van Wenen, soepel en meegaand, in alle opzichten inwoners van een miljoenenstad. Maar in het algemeen gesproken zijn de Oostenrijkers gastvrij, vriendelijk en beminnelijk. Opmerkelijk is in ieder geval de manier waarop ze omgaan met het verleden. Oostenrijk is allang geen monarchie meer en zijn bewoners voelen zich in hart en nieren republikein. Nog altijd denken ze met weemoed terug aan de tijd van Frans Josef I (1830-1916). Heimelijk regeert deze strenge en plichtsgetrouwe keizer nog. Oostenrijk is, met al zijn contrasten, een prachtig land. Deze site wil daarvan het bewijs zijn.

Vakantiehuis in Karinthie huren

Heerlijk zonnig gelegen vakantiehuizen in Karinthië in een prachtig afwisselend landschap. Actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen. Wandelen rondom en watersport op de fantastisch blauw gekleurde meren en tussen de heuvels is een ware beleving.

Karinthie

Karinthië is het zuidelijkste deel van Oostenrijk en staat bekend om haar vele meren. Deze hebben een temperatuur tot 28 graden en staan bekend om hun drinkwaterkwaliteit. Maar er is meer, zoals kastelen, burchten, steden met een mediterrane sfeer en natuurlijk bergen, met in het noorden de bekende Großglockner, met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Een vakantiehuis Karinthie is ideaal. Alles is aanwezig voor een actieve vakantie of genieten van ongerepte natuur. In de zomer kunt u hier wandelen en mountainbiken over bergweggetjes.

Vakantiehuis in Salzburgerland huren

Heerlijk zonnig gelegen vakantiehuizen in Salzburgerland in een prachtig landschap. U kunt een vakantiehuis huren, in de lente, zomer, herfst, en winter, het hele jaar door.

Salzburgerland

Salzburgerland grenst aan Duitsland en de deelstaten Opper-Oostenrijk, Stiermarken, Karinthië en Tirol. Het Salzburgerland bestaat uit een aantal verspreid liggende bergketens, gescheiden door brede dalen. Eigenlijk is er geen lijn te trekken in het landschap, glooiend heuvelland, bekkens, dalen, en boerderijen. De Salzach stroomt door een breed dal, net als de Wagrainer Bach en de Enns. Kenmerken voor het landschap zijn de boerderijen. Wanneer de bel geluid werd in een van de klokkentorens op de dakkapellen was het tijd om te eten voor de arbeiders in het veld. Vanaf de Pinzgauer Höhenweg heeft u een schitterend uitzicht over de gletsjers van de Hohe Tauern. In het Salzburgerland zijn veel beroemde bezienswaardigheden, waaronder het woonhuis van Mozart en de burcht van Kaprun. Ook kunt u genieten van openluchtbaden met warm water en genezend bronwater of van de watervallen in Krimmi. Deze behoren tot de hoogste van Europa. Veel van de Oostenrijkse gebieden worden ook ’s zomers geëxploiteerd als skigebied, maar een klein deel maakt deel uit van het nationale park Hohe Tauern. Met de Salzburgerland Card is de entree bij veel bezienswaardigheden in de stad en de provincie gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief te bezoeken. Met de Salzburgerland Card beleeft u onder andere: meren, zwembaden, thermen, natuur, liften, burchten en kastelen.

Een vakantiehuis in Tirol geeft een gevoel van vrijheid

Heerlijk zonnig gelegen vakantiehuizen in Tirol in een prachtig landschap. U kunt een vakantiehuis huren, in de lente, zomer, herfst, en winter, het hele jaar door.

Tirol

Tirol grenst aan de deelstaten Voralberg, Salzburg en Karinthië, en aan de landen Duitsland, Zwitserland en Italië. De hoofdstad is Innsbruck, dit is ook de grootste stad van de deelstaat. Tirol heeft een schone berglucht, prachtige bergen, idyllische houten huisjes met bloembakken, schuimend bier en tirolermuziek, alle ingrediënten voor een actieve vakantie. Het gehele jaar door kunt u genieten van de vele plaatselijke tradities, de volksfeesten, een behandeling in een kuuroord, golfen, een museum, waterland of een van de vele bezienswaardigheden bezoeken. In Tirol vindt u gezellige dorpjes, vakantieoorden, wellnesscentra, romantische dalen en het nationale park Grossglockner. In de steden van Tirol vindt u vele musea, kunst, streekgeschiedenis, landbouw, geologie en kristallen. Achensee is het grootste meer van Tirol. Op de westerlijke oever van het meer ligt slechts één plaatsje, Peritsau. Ook de oostelijke oever kent geen dorpjes. In en op het meer kunt u zwemmen, surfen, zeilen en roeien. Grote salonboten onderhouden de diensten op de Achensee. Het plaatsje Kitzbühel aan de voet van de Hahnenkamm is uitgegroeid tot een mondaine vakantieplaats. Toch bleef een groot gedeelte van de sfeer en charme van het oude Tiroler stadje bewaart. Ook de plaatsen Kirchberg en Brixen profiteerden van de groeiende stroom toeristen. In de bosrijke omgeving vindt u verder de mooie Schwarzsee, het warmste meer van Tirol. De bewoners van het Zillertal zijn trots op hun dal. De dalbodem is bedekt met weidegrond. Het donkergroen van de smalle bosstroken wordt afgewisseld door het lichtere groen van de almen. Bovenuit de beboste toppen steken de pieken van de alpenreuzen met hun eeuwige sneeuw en ijzige gletsjers.

Goed verzorgd vakantiehuis in Montafon huren

In regio Vorarlberg ligt een prachtig dal genaamd Montafon. Dit dal is geliefd bij zowel zomervakantiegangers als liefhebbers van wintersport. Het dal is 39km lang en loopt door verschillende dorpen. De belangrijkste stad van het dal is Schruns. ( TIP: Selecteer skigebied! )

Montafon

Nadat u een rit door de magische bossen van Alma heeft gereden waarbij u rijd langs de Tränabächle, dat “Beek van trannen” betekent, komt u uit in de valei dat begint met het prachtige “St. Anton”, of zoals het daar genoemd wordt “Santatöni”. Dit bevind zich aan de linkerkant en aan de rechterkant treft u “Vens en Vandans” aan.

Het Montafon is bekend en een gewild gebied waar men een vakantiehuis ofwel chalet huurt om te skiën, wandelen en mountainbiken. Verder zijn er 2 golfbanen, één in Tschagguns en één in Partenen. Het wandelparadijs van Montafon biedt meer dan 500km prachtige pistes welke zich bevinden op verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden. Verder kan er deelgenomen worden aan (panorama)wandelroutes met een gids waarbij bijvoorbeeld een ontbijt bij is inbegrepen. Een aantal beroemdheden, waaronder Al Dassler, zijn gebleven in de vallei. De oudere mensen uit Montafon praten nog steeds over de lange nachten in Schruns waar Ernest Hemingway en John dos Passos veel gekaart hebben met de nodige bijbehorende drankjes. Wat ook noemenswaardig is, is dat “De sneeuw van de Kilimanjaro” en diverse andere romans en korte verhalen zijn geschreven in, of bevatten materiaal van, het Montafon en de Silvretta gletsjers. Later, bracht de beroemde Duitse schrijver en dichter Erich Kästner herhaaldelijk een bezoek aan de vallei, net als de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl. Velen Nederlanders hebben een vakantiehuis montafon betrokken onder andere vanwege bovenstaande redenen maar vooral de magie dat dit dal uitstraalt.

lees verder
BestemmingenCanadaDuitslandEuropaFrankrijkGriekenlandNieuw-ZeelandOceaniëOostenrijkPortugalSpanjeSri lankaThailandVakantie

Op reis gaan als single

singlereis

Als je als single een leuke vakantie wilt boeken en van avontuur houdt, zou je kunnen overwegen te gaan backpacken. Als je alleen op reis gaat, bepaal je lekker zelf wat je bestemming is, hoe lang je ergens blijft en wat je gaat doen.  Je kunt kiezen voor een verre en avontuurlijke bestemming zoals Australië, Canada of Nieuw Zeeland maar ook binnen Europa een fantastische tijd beleven.  Backpacken is ideaal voor de single die van optimale vrijheid en avontuur houdt. Maar alleen op reis gaan, kent ook zijn nadelen zoals eventuele eenzaamheid. Veel singles gaan daarom mee met een georganiseerde single reis.

lees verder