close

Wie op vakantie gaat of een verre reis gaat maken wilt dit natuurlijk op beeld vastleggen. De grote videocamera’s gaan eigenlijk al enige tijd niet meer mee. Immers is de camera op de smartphone voor de meeste van voldoende kwaliteit om daarmee de hele trip vast te leggen. Ook zijn er natuurlijk de echte liefhebbers en kenners die een echt goede camera meenemen zoals een spiegelreflex camera maar de meeste nemen genoegen met een handzamer camera. Toch zien we tegenwoordig, inmiddels al enkele jaren, dat mensen betere kwaliteit video’s wilt. En niet te vergeten nemen we niet meer genoegen met een ‘normaal’ shot van het strand of berg. Nee, vanuit de lucht krijg je de mooiste plaatsjes waarmee je de mooiste plekken kan laten zien aan anderen. Dus de volgende keer dat je gaat backpacken neem je gewoon een drone mee! Kan dat dan zomaar? En die dingen zijn toch veel te duur?

Met je drone op reis

Er zijn gelukkig betaalbare drones die prima zijn voor een beginnende reiziger die het wil proberen. Deze zijn tevens ook kleiner en voor een backpacker veel makkelijker om mee te nemen in je rugzak. Wil je toch een professionelere drone kopen (wij hebben deze gevonden bij OTTO), dan zijn er vele voordelen. Deze drones hebben vaak een langere vliegtijd, de accu gaat immers langer mee. Hij vliegt stabieler en vaak inclusief meekijk-camera en hij is vaak ook uitgerust met een kwalitatief betere camera.

Maar goed, wij begrijpen ook best wel dat een gemiddelde backpacker niet zo’n ruim budget heeft. Onze ervaring is dan ook dat de gemiddeld geprijsde drones het best geschikt zijn voor de reiziger.

Dé 5 beste bestemmingen met een drone

Op reis met een drone kan natuurlijk overal. Let wel op dat er in sommige landen (strenge) regels zijn omtrent gebruik van een drone, hierover verder in de artikel mee info. Maar in elke omgeving kun je met een drone natuurlijk prachtige opnames maken. Denk aan een prachtig strand, een mooie bergkam of een bijzondere plek midden in een stad.

Wij hebben zelf nog niet heel veel ervaring met een drone maar hieronder hebben we een top 5 gemaakt waarvan wij weten dat het met een drone fantastisch is om daar te vliegen.

#1 Nieuw Zeeland

In Nieuw Zeeland heb je qua natuurlijk natuurlijk van alles wat. Met je drone maak je prachtige beelden van zowel de ruige kust, bergen met mooie gletsjers en bosrijke gebieden.

#2 Scandinavië

Ook in de Scandinavische landen heb je veel opties om prachtige beelden te maken van de natuur. En het leuke is dat je van (ver) boven ook jezelf op de beelden kunt zetten. Wel zo leuk als je deze beelden op een later moment aan vrienden laat zien.

backpacken in noorwegen met een drone

#3 Amerika

Naast natuurlijk kun je in Amerika ook droneopnames maken van je trip in (bekende) steden. Let wel op dat je verplicht bent om je drone te registreren als je in Amerika met je drone wilt vliegen. Ook als toerist is dit verplicht.

#4 Alpen landen

Ben je vervend wandelaar of misschien wel alpinist. Dan is het erg aan te raden om je drone een keer mee te namen naar de Alpen landen. Denk aan Zwitserland en Oostenrijk bijvoorbeeld. Maak tijdens een wandeling op een bergpas een prachtig shot van jouzelf en de omgeving of breng die ene moeilijk passage op een klimwand in beeld van je partner.

met een drone naar de alpen

#5 Nederland

Als laatste toch ook ons eigen landje. Nederland kent zo veel mooie plekken. Je hoeft echt niet altijd naar het buitenland voor mooi droneshots. Voor de variatie kunt je ook een keer een gebied in beeld brengen tijdens een zonsopkomst of –ondergang. Dit geeft meteen een heel andere sfeer aan je beeldmateriaal.

vliegen met je drone

Regels en wetten over drone vliegen in het buitenland

De regels voor het vliegen met een drone verschilt per land. Via deze link kun je per land checken wat de regels zijn. Check deze goed voor je gaat want de gevolgen kunnen soms behoorlijk naar zijn als je niet aan de regels houdt. Dit zou eigenlijk altijd bij de voorbereiding van je reis horen als je van plan bent om met een drone te gaan vliegen.

Daarnaast zijn er in sommige landen of gebieden een lokaal verbod op het vliegen met een drone. In die gevallen is dat aangegeven met een duidelijk verbodsbord.

In het vliegtuig met een drone

Ben je van plan om met je drone met het vliegtuig mee te gaan, dan is het raadzaam om van te voren te checken wat de regels zijn van de vliegtuigmaatschappij. Het is namelijk zo dat sommige drones een grote accu kunnen hebben die je niet zomaar het vliegtuig in mag nemen. Als de accu te groot is moet je van te voren namelijk een aanvraag doen en mag je hem niet zomaar meenemen. Check dit van te voren zodat je niet op het laatste moment voor verassingen komt te staan.

Wil je nou meer info over het recreatief gebruik van een drone? Check dan de regels van de rijksoverheid.

Tags : dronedrones

Leave a Response