close
eten & drinken in Barcelona

Nog geen week geleden was ik in Barcelona aan het genieten van het lekkere eten en drinken daar. In deze blog deel ik mijn tips voor de leukste restaurantjes en café’s.

Ontbijten bij Bliss Barcelona

In Mediterrane landen is het gebruikelijk om ‘s ochtends buiten de deur even snel een kopje koffie te drinken of broodje te eten. And when in Rome… Dus in Barcelona heb ik dit eens uitgeprobeerd en vond ik het eigenlijk wel wat hebben. Een aanrader om te gaan ontbijten is café Bliss in de wijk El Gotic. Je hebt er lekkere koffies, sapjes, broodjes en zelfs yoghurt. Je moet ervoor een straatje in waar je zelf misschien niet zo snel zou komen (Placa Sant Just 4), maar het tentje is zeker de moeite waard.

Koffie met een taartje bij ARTiSA

Bij veel toeristen is het Placa Reial een geliefde hotspot. Maar je moet het straatje vanaf de Ramblas daar naartoe (Carrer Colom 2) daarbij niet vergeten. Je vindt er namelijk ARTiSA: een schattig tentje met een overdosis keuze aan sapjes, zoetigheden en koffies. De cheesecake is een echte aanrader en dat geldt ongetwijfeld ook voor de andere cakes en taarten in de vitrine.

Veganistisch en vegetarisch eten bij Bar Celoneta

De naam van dit restaurantje verklapt ook meteen waar je het kan vinden: in de wijk Barceloneta aan de Carrer de Sevilla 70. Het is in de buurt van het strand maar net even buiten de gebaande paden. Bar Celoneta staat bekend als place to be voor zowel veganisten en vegetariërs als voor sangria-liefhebbers. Ik heb er genoten van een heerlijke spinazie-sojaburger met een pittige chutney.

Bijzondere tapas bij Belmonte

In het reisgidsje van Barcelona stond het restaurant Belmonte vermeld (Carrer de la Mercè 29). Ik dacht dat het dan wel een grote, toeristische zaak zou zijn, maar niets bleek minder waar. Het is juist een kleinschalige en gezellige eet- en drinkgelegenheid voor als je weer eens wat anders wil dan de bekende tapas. Ik at er onder andere fijngesneden Manchego-kaas en stokbrood met zalm en aardbeien. De porties zijn klein, maar de smaken des te meer bijzonder.

Echte tapas eten bij Bar Celta Pulperia

Tapasrestaurants zijn er in Barcelona genoeg, maar het is juist de kunst om de tentjes te vinden waar de lokale bevolking zelf eet. En in Zuid-Europa geldt eigenlijk vaak; hoe ongezelliger een restaurant eruit ziet (lees: tl-licht), hoe beter het eten. En dat geldt ook voor Bar Celta Pulperia (Carrer de Simó Oller 3). Ze hebben geen kaart, dus je kunt gewoon aan de bar aanwijzen wat je wil hebben. ‘s Avonds is het ontzettend druk, maar in de middag heb je voor een late lunch wat meer kans op een plekje.

Italiaanse sferen bij Pizza Paco

Op een gezellig pleintje in de hippe wijk El Born vind je Pizza Paco (Carrer d’Allada Vermell 11). Je kunt er vanaf het middaguur terecht voor – surprise surprise – pizza’s en pasta’s. Er is flink wat keuze, dus voor ieder wat wils. Ik bestelde een vegetarische lasagna, die echt heerlijk was. Toch lekker als je even iets anders dan tapas of paella wil eten en ook nog eens zeer betaalbaar.

IJsje op maat bij Topping Circus

Bij de meeste restaurants ontbreekt de dessertkaart niet, maar toch valt het aan te raden om voor een ijsje langs te gaan bij Topping Circus (Avinyó 27). Je kiest één of meerdere ijssmaken en kiest daar dan een topping bij. De keuze is eindeloos: van een Twix tot aan jellybeans en van kokos tot Oreo’s. Daarna hakken ze dat fijn met een spatel en boetseren ze dat als het ware door het ijs heen. Weer eens wat anders dan het vertrouwde ijsje met spikkels of slagroom!

En voor de afwisseling: een pedicure

Als je van al dat geslenter, geshop en eten even genoeg hebt, kan ik je van harte een pedicurebehandeling aanraden. Je bent tenslotte ook op vakantie om jezelf te verwennen en de voetjes hebben het bij een stedentrip al zwaar genoeg. Ik ben naar Aqua Bliss in het centrum van de stad geweest (Carrer Comtal 33). Ze hebben er zelfs de inmiddels bekende behandeling met visjes die het eelt en de dode huidcellen van je voeten af eten. Maar ook een klassieke pedicurebehandeling is er de moeite waard.

Tags : barcelonaeten en drinkentips

Leave a Response