close
Reistips

6 backpacktips voor absolute beginners

6 backpacktips voor absolute beginners

Leuk als je voor het eerst gaat backpacken. Een nieuw avontuur wacht op je en de kans is groot dat de hele trip een aaneenschakeling wordt van interessante momenten. Om je allereerste backpack avontuur goed te laten verlopen doe je er verstandig aan om je goed voor te bereiden. Dan bedoelen we niet alleen dat je moet denken aan die zaken die logisch zijn. Ook andere punten hebben je aandacht nodig. Hieronder 6 backpacktips op en rijtje!

Je paspoort

Het paspoort is na je reisdocumenten van onschatbare waarde. Raak je het kwijt dan heb je al snel een probleem. Zorg ervoor dat je beschikt over een kopie van je paspoort en eventueel van je rijbewijs en sla het op in je mail. Mocht je een van deze documenten toch kwijtraken, dan zul je veel minder problemen hebben om een nieuw exemplaar aan te vragen.

Vreemde valuta

Het klinkt logisch, maar zorg ervoor dat je weet welke valuta er wordt gehanteerd in het land van bestemming. Een app om de waarde snel te kunnen checken is in feite onmisbaar, maar zelf een tabel maken met de meest logische bedragen is zeker geen overbodige luxe.

Ga niet alles plannen

Leuk om allerlei plannen te maken voor je goed en wel bent begonnen aan je avontuur als backpacker. Nog leuker is het om niet al te veel te plannen. Op die manier blijft er ruimte over voor spontane ideeën en ontdekkingen. Door wat meer aan het toeval over te laten ontstaat ook ruimte voor leuke ontmoetingen en wordt je verblijf in een onbekend land of streek extra interessant.

Auto huren

Mocht je denken dat je wel ‘even’ een auto of scooter kunt huren omdat je toch een rijbewijs hebt, denk dan nog maar eens goed na. In veel gevallen wordt er juist gevraagd om een internationaal rijbewijs. Zorg er dus voor dat je voor je vertrek zo’n internationaal rijbewijs hebt geregeld bij de ANWB. Dat geldt overigens niet alleen voor het huren van een auto, ook voor het huren van een scooter heb je dat nodig.

Onmisbaar: de reisverzekering

Het is iets wat maar al te vaak wordt vergeten als je voor het eerst op vakantie gaat: de reisverzekering. Het idee dat jou niks kan overkomen is misschien leuk, maar je kunt het beter maar wel hebben. Check goed wat wel en niet verzekerd is zodat je met een gerust gevoel op pad kunt gaan. Denk hierbij ook aan spannende activiteiten zoals duiken. In veel gevallen valt dat laatste onder de categorie ‘extreme sporten’.

Nog belangrijker: inentingen

Natuurlijk ga je gezond van lijf en leden van huis, maar of je ook gezond terug komt is nog maar de vraag. Ook al hoop je natuurlijk niet dat jou iets overkomt, da kans is aanwezig dat er wel iets gebeurd. Vooral als je een verre reis gaat maken naar bijvoorbeeld Afrika of Azië, kun je te maken krijgen met tal van exotische situaties die je liever niet ervaart. Haal dus op tijd je inentingen, ook degenen die enkel worden geadviseerd, maar niet verplicht zijn.

Tags : backpackentips

Leave a Response