close
Tips van de redactie

Een tijdje backpacken? Zorg dat je huis goed verzekerd is als je vertrekt

backpacken en een goede verzekering

Er zijn verschillende manieren om op een ontspannende vakantie te gaan en is backpacken nog altijd een populaire optie. Zo in jouw eentje of juist met een gezellige groep alle bezienswaardigheden bezichtigen en dat ook nog op een (financieel) voordelige manier. Tijdens de vakantie staat het huis er in de meeste gevallen dan wel “leeg”. Erbij en is dat nou juist het moment dat er veel mis kan gaan. Zo ver van huis, is er dan weinig dat je kunt doen. En is het wel een heel geruststellende gedachte wanneer je voor het vertrek een verzekering hebt afgesloten.

De voordelen van zo een verzekering zijn talrijk

De dienstverlening die er geboden wordt door de verzekeraars is ruim en omvat veel meer dan alleen het uitkeren van het schadebedrag. Zo is bij een opstalverzekering het mogelijk om in noodgevallen alvast een herstelbedrijf in te schakelen zonder dat je daarvoor contant geld op zak dient te hebben. Deze regeling komt aardig van te pas wanneer tijdens jouw afwezigheid er zich een voorval voordoet. En de persoon aan wie je het beheer hebt overgelaten (een kennis of gewoon de buren) dan zo een hersteller kan inschakelen.

Daarvoor hoeft men dus niet eerst te wachten tot jij eerst toestemming hebt gegeven of geld beschikbaar hebt gesteld. Elke verzekeraar heeft een aantal bedrijven waar ze afspraken mee hebben en worden de kosten dus gewoon verrekend. Met deze regeling wordt er voorkomen dat de schade groter wordt en het herstel dus meer zal kosten.

Alle onvoorziene situaties zijn er opgenomen

Bij het verzekeren van het huis denkt men vaak gelijk aan brandschade. Maar omvat de verzekering veel meer dan dat. Blikseminslag of waterschade als gevolg van een weggerukt dak komen ook vaak voor en zijn huizen van vakantiegangers statistisch gezien het gevoeligst voor inbraak. Men weet immers dat er niemand thuis is en kan er ongestoord te werk worden gegaan. Zelfs indien er niets van waarde aanwezig wordt meegenomen. Dan wordt er meestal veel schade aangericht wanneer de ramen en deuren worden geforceerd. Ook is er vaak ook nog sprake van vandalisme en loopt de schade aan het pand dus flink op. Naast de emotionele schade veroorzaakt door inbraak/vandalisme. Is het wel een geruststellende gedachte dat de materiële schade wel vergoedt zal worden. Sluit daarom ook gelijk een inboedelverzekering af.

Ga dus rustig backpacken met de gedachte dat alles thuis wel goed verzekerd is. Omdat de dekking altijd ruim is. Dan zal voor elk gangbaar geval waar er sprake kan zijn van schade zoals bij brand of binnenkomend water.

Tags : backpackenverzekeringvoorbereiding

Leave a Response