close
Schermafbeelding 2018-12-03 om 14.08.36

Iedereen weet, althans elke reiziger, dat je voor Australië een visum nodig hebt. Je hebt een visum nodig als je op werkbezoek gaat maar ook als je gewoon op vakantie gaat naar Down Under of een tijdje gaat backpacken. Voor dit laatste heb je trouwens ook de mogelijkheid om een visum aan te vragen voor langere periode. Namelijk een jaar. Met dit visum kun je dan ook werken in Australië. Ga je gewoon op vakantie voor een paar weken dan heb je aan een ‘normaal’ visum genoeg. We raden je wel aan om dit visum op tijd aan te vragen. Je komt dan niet voor verassingen te staan.

Visum aanvragen Australië

Je kunt je visum voor Australië online aanvragen. Als je dit tijdig doet, het liefst minimaal enkele weken van te voren, dan weet je waar je aan toe bent. Je ontvangt je visum dan digitaal via een e-mail. Nadat je wat gegevens hebt ingevuld zoals je naam, paspoortnummer en je geboortedatum, volgt de betaling. Een visum voor Australië kost online slechts 14,95 euro. Vanaf deze prijs heb je dus al een visum. De online aanbieders regelen dan gelijk jouw persoonlijke visum. Nadat je deze ontvangen hebt kun je hem direct gebruiken. Let wel op dat het een persoonsgebonden en officieel document is.

Visa, visums of Eta

Er zijn online veel termen die gebruikt worden om een visum aan te duiden. Ze slaan eigenlijk allemaal op hetzelfde. Soms enkelvoud soms meervoud en soms worden de Engelse benamingen genoemd. Ook in Nederlandse teksten of bij Nederlandse aanbieders. Twijfel je over de juiste visum voor jou? Neem dan gewoon even contact op met de aanbieder zelf. Tegenwoordig is dat heel eenvoudig en snel via bijvoorbeeld een livechat of email of je belt ze gewoon even. Net zo makkelijk.

Werken in Australië met je visum

Ben je van plan om te gaan werken in Australië? Kies dan een Working Holiday Visa. Hiermee kun je een jaar lang legaal werken in Australië. Bij je werkgever moet je dan kunnen aantonen dat je hiervoor je visum hebt. Neem deze dus altijd mee naar een sollicitatiegesprek of je eerste werkdag. Australiërs zijn hier soms, logischerwijs, heel strikt op. Ook al zijn de baantjes die je van plan bent te gaan doen in Australië nog zo simpel, eenvoudig of ‘in the middle of nowhere’ houd het netjes en houd je aan de visumregels.

Tags : australiebackpackenvisavisum

Leave a Response