close
kenia

Zoals bij andere Zuid-Afrikaanse landen is het ook verplicht in Kenia om een visum te hebben. Wil je het land in? Dan heb je een geldig visum nodig, ook als je er maar een korte tijd verblijft. En ik noem expres een geldig visum omdat ik gezien heb dat mensen niet goed omgingen met de datum die er op staat. Let hier dus goed op. En een goede tip is om de aanvraag tijdig te doen. Dan sta je nooit voor verassingen.

Visum voor Kenia aanvragen

De aanvraag voor een visum voor Kenia is eenvoudig en snel online te regelen en aan te vragen. Met een online aanvraagformulier heb je binnen vijf minuten visum aan aangevraagd. Hij hoeft dan alleen nog maar snel goedgekeurd te worden en naar je verzonden te worden. De kosten voor een visum voor Kenia is voor volwassenen beschikbaar voor € 79,95. De betaling kan via iDeal, Paypal of via een ouderwetse bankoverschrijving. Maar bedenk dat jouw aanvraag pas verwerkt kan worden als de betaling binnen is. En bij een bankoverschrijving kan dat even wat langer duren. Op de website eVisa Kenia vind je ook de nodige informatie van het land zelf. Hier staan ook regelmatig updates voor buitenlanders die Kenia binnen willen. Maar als het aankomt tot een aanvraag voor een visum raden we een Nederlandse partij aan. dan gaat je aanvraag veel gemakkelijker en stukken sneller. Mocht je het willen is het trouwens ook mogelijk om je visum aan te vragen bij de Keniaanse Ambassade. Je visum kost dan 51,52 USD.

Geldigheid visum Kenia

Als je eenmaal je visum binnen hebt gekregen gaat hij in op de datum die er op staat. Je Kenia visum is 90 dagen geldig. Houd daar echt rekening mee! Bovendien is het visum éénmalig geldig. Probeer daar geen misbruik van te maken, want dat is gewoonweg niet mogelijk, ze zijn erg streng. Heel begrijpelijk natuurlijk.

Mocht je via Kenia op doorreis gaan. Kies dan voor het transitvisum. Je kunt dan maximaal 3 dagen in Kenia blijven.

Belangrijke informatie

Zorg ervoor dat je paspoort voldoende lang geldig is, je de aanvraagformulieren naar waarheid invult en je pasfoto voldoet aan de eisen. Wacht verder niet te lang met aanvragen. Doe dit ruim van te voren en het liefst in ieder geval 1 week voordat je reis begint. Als je trouwens met kinderen gaat reizen gelden er nog wat extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders van het kind. Daarnaast voert de Marechaussee controles uit om mogelijke kinderontvoeringen te voorkomen. Gelden er bij jou wat bijzonderheden? Kijk dan op de website van de Douane wat je het beste kunt doen in specifieke situaties.

Tags : Keniavisum

Leave a Response