close

Ben je van plan om binnenkort een mooie reis te gaan maken? De opties zijn natuurlijk eindeloos. Als je echt op zoek bent naar iets dat indruk gaat maken en een fantastische ervaring moet zijn, is het een goed idee om een reis te maken naar Oost-Afrika. Het mooie van dit gebied is dat het erg veelzijdig is, er is dus voor iedereen iets te doen of iets leuk te vinden. We hebben hier drie verschillende bestemmingen op een rijtje gezet die werkelijk fantastisch zijn. Als je meer leuke of spannende bestemmingen wilt ontdekken, kun je eens een kijkje nemen op ExperienceTravel.

Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge

Als je een echte liefhebber bent van Gorilla’s, dan moet je hierheen. Het nationale park ligt in Oeganda, een prachtig land overigens. Veel mensen die in Oeganda zijn geweest, vinden de Gorilla toch het absolute hoogtepunt. Het is natuurlijk ook fascinerend om deze prachtige beesten in het wild te zien. Wat betreft de accommodaties is er ook meer dan genoeg keuze. Als je opzoek bent naar een simpel hotel kun je hier terecht, maar ook de meeste luxe hotels kun je hier vinden, voor ieder wat wils dus.

De Kilimanjaro

Ga je naar Tanzania reizen, en vind je het geweldig om bergen te beklimmen, dan heb je geluk. In Tanzania kun je namelijk de Kilimanjaro vinden. Deze berg wordt gevormd door drie vulkanen, en is helemaal vrijstaand. De berg is maar liefst 80 kilometer lang en 60 kilometer breed. Er zijn dus meer dan genoeg routes die je kunt afleggen. De berg is namelijk ook nog eens bijna 6 kilometer hoog, en daarmee direct het hoogste punt van Afrika. De bovenste 2 kilometer zijn helemaal bedekt door gletsjers. Als je een echte bergbeklimmer bent, dan moet je hier een keer zijn geweest.

Safari in Kenia

Als je denkt aan activiteiten in Afrika, denk je waarschijnlijk als eerst aan een Safari. Vandaar dat we dit lijstje afsluiten met een van de mooiste en meest bijzondere safari’s van Afrika. We bedoelen natuurlijk de Masai Mara safari, vanuit Nairobi is dit ongeveer een uurtje vliegen, goed te bereiken dus! Je hebt hier zelfs de mogelijkheid om op een persoonlijke safaritocht te gaan. Maar ook de safaritochten met andere mensen zijn geweldig. Je kunt ervoor kiezen om 1 of meerdere dagen op safari te gaan.

Tags : Keniakilimanjarooost afrikatanzania

Leave a Response