close

Ben jij van plan om te gaan backpacken? Dan mogen deze apps zeker niet ontbreken op je telefoon. Een aantal apps zijn ook zonder internetverbinding te gebruiken. Deze apps komen goed van pas bij het reizen in het buitenland, lees dus snel verder!

Het inpakken van je backpack

In dit lijstje een aantal handige apps die je helpen met het inpakken van je backpack, zo vergeet je niks belangrijk.

1. Backpacking Checklists

Natuurlijk moet je wel voorbereid op reis gaan en daar is het inpakken van je backpack onderdeel van. De grote vraag is natuurlijk; wat neem je mee? De Backpacking Checklists app is speciaal ontwikkeld voor reizigers. Super handig als je niet weet wat je nodig gaat hebben. In de app staat een lijst met meer dan 250 items speciaal voor backpackers opgesteld. De app kost €0,99 en is alleen geschikt voor IOS.

2. Packing

Maak zelf een checklist met de app van Packing. Helaas niet gratis, maar de downloadkosten zijn nog te overzien. Voor €0,89 kan je deze app downloaden in de App Store. Iets wat je zeker niet moet vergeten is een hoesje voor je telefoon. Bijvoorbeeld één van de leuke Samsung Galaxy S20 Plus hoesjes van Casimoda. Dat voorkomt dat je telefoon beschadigt raakt op reis en bij Casimoda verkopen ze tal van leuke telefoonhoesjes met het thema reizen. Zo ga jij én je smartphone in stijl op reis. Win-win!

Informatie over het land waar je naartoe gaat

Als je naar een land gaat waar je nog niet eerder geweest bent, is het handig om wat informatie over het land te hebben. Denk aan de taal die ze er spreken of de munteenheid die er gebruikt wordt.

3. ISpeech

Moeite met de taal? In het Engels gaat het ons Nederlands nog vaak goed af, maar deze wereldtaal wordt niet overal gesproken. Met deze app kan je een ingesproken of geschreven tekst laten vertalen. Dat voorkomt een ongemakkelijke situatie als je bij de taxichauffeur instapt en de bestemming wilt doorgeven. Bijkomend voordeel is ook nog dat de app gratis te downloaden is.

4. Oanda Currency

Ook al kun je een wonder zijn in rekenen, op reis ben je vooral met andere dingen bezig. Een andere munteenheid is vaak erg wennen, maar met deze app kan je euro’s omrekenen naar de valuta in het land waar je bent. Handig wanneer je wilt dubbelchecken of die souvenirdeal écht zo goedkoop is of dat je niet teveel hebt betaald voor een maaltijd.

Andere handige apps voor op reis

Nu volgen er een paar apps die ook erg handig zijn voor op reis.

5. First Aid American Red Cross

Als er een ongeluk gebeurt kan je deze app goed gebruiken, je vind er veel informatie en er is een noodknop. Deze app is gratis te downloaden.

6. Trip Viewer

Last but not least: de nuttige app Trip Viewer. Met deze app leg je alle reizen vast met routes, foto’s en meer.

Tags : appsinpakken

Leave a Response