close
reisapps

De smartphone is ook voor backpackers uitgegroeid tot hun favoriet elektronisch maatje. Waar er ooit nog een tijd was dat wij backpackers samenschoolden in een lokaal internetcafé, heeft de hedendaagse backpacker het een stuk eenvoudiger. Natuurlijk zal je wel nog steeds over een internetconnectie moeten beschikken of een restaurantje met wifi moeten opzoeken. Toch is dat alles een stuk eenvoudiger dan in ieder dorpje nagaan of ze al dan niet over een internetcafé beschikken. Via enkele handige reisapps kan de backpacker vervolgens snel de noodzakelijke informatie raadplegen. Wij brengen dan ook zeven reisapps die iedere backpacker eigenlijk zou moeten hebben.

# 1. Messenger-apps

Skype, Messenger en WhatsApp: jouw moeder wil je vast altijd wel even spreken. Kies je voor een verre reisbestemming? Dan wordt bellen al snel te duur. Via handige messenger-apps blijven jullie voor een prikje contact houden. Bijvoorbeeld om berichtjes en vakantiefoto’s uit te wisselen, maar ook om even te horen hoe het aan het thuisfront is. Skypen vergt veel van jouw mobiele data maar bij een verbinding met een wifi-netwerk hoeft dat geen probleem te zijn.

# 2. Google Maps

Om je weg te vinden op een verre bestemming is het belangrijk om toegang te hebben tot gedetailleerde kaarten. Vroeger hadden we de papieren (topografische) kaart, tegenwoordig hebben we Google Maps. Download wel vooraf even de noodzakelijke kaarten. Op die manier kan je ook offline navigeren. Het is overigens belangrijk om tijdig een nieuwe kaart te downloaden, zeker indien je van stad tot stad trekt. Wil je echt navigeren en een mooi overzicht krijgen met enkele points of interests onderweg? Dan is de app Maps.me een minstens even goed alternatief.

# 3. AroundMe

Ben je op zoek naar een automaat waar je kan pinnen? Wens je een arts te raadplegen? Of moet je dringend bijtanken? De app AroundMe helpt jou de dichtstbijzijndste locatie te vinden. Via de applicatie kan je eveneens lokale bezienswaardigheden en horecazaken zoeken. Zelfs het vinden van een lokale gids behoort tot de mogelijkheden.

De app is vooral handig voor gebruikers van een Smartwatch maar kan ook gewoon via de smartphone geconsulteerd worden. Ben je voornamelijk op zoek naar goedkope overnachtingsplaatsen? Dan biedt de app HostelWorld een ideaal alternatief.

# 4. XE munteenheid

Soms is het eenvoudig om snel even uit te rekenen hoeveel je nu eigenlijk moet betalen voor die maaltijd. Toch is dat lang niet altijd het geval. Zo is één euro ongeveer veertig Thaise bath: dat lukt misschien nog wel. Maar wanneer één euro gelijk staat aan 658 Kameroense frank? Dan wordt het een stuk ingewikkelder.

De app XE munteenheid vormt de ideale oplossing om de hersenen niet te pijnigen tijdens de vele rekenpogingen. Het is een ideale uitkomst voor zij die snel willen weten wat ze nu moeten betalen voor die overnachting.

# 5. Onavo

Toegang tot internet is ook tijdens het backpacken cruciaal geworden. Om die reden kies je waarschijnlijk voor een Sim Only internetbundel. Ook het mifi-apparaatje kan wonderen verrichten.

Waar de roamingkosten in Europa afgeschaft zijn, is dat buiten Europa echter niet het geval. Het monitoren van het internetverbruik blijft dan ook belangrijk zijn. De app Onavo biedt een ideale oplossing. Zo kan je via de app het dataverbruik limiteren, uitsluiten of eenvoudig nagaan hoeveel je reeds verbruikt hebt.

Bovendien biedt deze applicatie ook bescherming wanneer je een openbaar netwerk gebruikt. Zo helpt het jouw data beter te beschermen en kiest het voor een VPN-verbinding. Er zijn overigens heel wat alternatieven voor deze applicatie te vinden. Wij kozen voor Onavo omdat het zowel geschikt is voor de iPhone als voor Android-toestellen.

# 6. Google Translate

De plaatselijke taal zal je tijdens het backpacken vast niet leren. Toch is het onontbeerlijk om je alsnog uit te kunnen drukken. Zeker wanneer de lokale bevolking geen Engels kent, is dat echter niet zo eenvoudig.

Google Translate is een ideale manier om alsnog de weg te vragen of de inhoud van de menukaart na te gaan. Een ideale vertaling is het vaak niet, maar voor eenvoudige vertalingen is het zeker geschikt. Waar het grammaticaal niet altijd helemaal correct is, zal jij vast begrijpen waarover het juist gaat.

# 7. Weather Pro

Bij deze app hoeven we vast geen uitgebreide uitleg mee te geven. Het is een ideale applicatie om het weerbericht van jouw reisbestemming in al zijn details te ontleden. Denk bijvoorbeeld aan satellietbeelden, watertemperaturen en gedetailleerde verwachtingen minuut per minuut. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Tags : appsreisappssmartphone

Leave a Response