close
de beste backpack routes

Backpacken kan je in theorie overal, maar het is natuurlijk wel een stuk aantrekkelijker wanneer je dit op de beste plekken van de wereld doet. Er zijn nu eenmaal een aantal paradijzen op aarde waar je eigenlijk wel geweest moet zijn. Die plekken bezoek je dan ook het best als backpacker. Om je alvast een beetje in de stemming te brengen, is het goed om eens te kijken wat de beste plekken dan eigenlijk zijn. En vooral, waarom dit de beste plekken zijn. Je krijgt direct zin om te boeken en op pad te gaan.

De beste backpack routes in Thailand

Het is natuurlijk allang geen geheim meer dat de backpackroutes in Thailand tot de allermooiste van de wereld behoren. Het zijn misschien zelfs wel de allermooiste plekjes van de wereld. Als je ooit een voorstelling hebt gemaakt van een groene oase, dan zal het er ongeveer zo uitgezien hebben. Dit land bezoek je dan ook voornamelijk voor de natuur en veel minder voor de steden. Al zijn er daar natuurlijk ook wel een aantal van die meer dan de moeite van het bezoeken waard zijn. De natuur is vooral zo prachtig vanwege de grote verscheidenheid. Welke kant je ook op kijkt, je komt iedere keer iets nieuws tegen.

Veel opties

Een belangrijk voordeel van een reis door Thailand maken is dat het je zeer veel opties geeft. Dat komt omdat het ontdekken van het land op zeer veel manieren kan. Dit hangt ook van je insteek af. Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van welk budget je eigenlijk beschikbaar hebt hiervoor. Op die manier kan je dus geheel naar je eigen plan een reis door dit bijzondere land maken. Vergeet daarbij vooral ook niet aan de wereld onder water en de vele vogels in de lucht te denken als je een reis in gedachte hebt.

De beste backpack routes in Nieuw-Zeeland

Een stukje verder, maar wel in dezelfde lijn, is Nieuw-Zeeland te vinden. Ook hier zijn stukjes paradijs op aarde te vinden. Het is niet voor niets dat dit land vaak als locatie voor bijzondere filmopnames wordt gekozen. Ook hier geldt natuurlijk weer dat het je vooral om de natuur zal gaan en minder om de steden. Al moet gezegd worden dat met name aan de kust voldoende te beleven is in de grotere steden van het land. Dus dit zou een goed eindpunt kunnen zijn van een lange en indrukwekkende reis. Backpacken bij een rondreis Nieuw-Zeeland is dan echt een aanrader.

Wandelen

Nieuw-Zeeland is erg geschikt om te voet te verkennen. Dit maakt het dan ook zo’n geliefde plek om als backpacker te verkennen. Dit komt onder andere door de vorm van het land, het is er glooiend en wie meer aan de kustlijn blijft, zal vooral onder de indruk raken van de fjorden. Daarbij is het ook nog eens zo dat het klimaat in dit land zeer geschikt is voor activiteiten. Het is er aangenaam warm, maar zelden echt broeierig. Dit maakt het een flink stuk gemakkelijker om een lange reis met succes te ondernemen. Dit zijn natuurlijk allemaal voordelen.

Meerdere keren

Wat vooral ook belangrijk is om te beseffen, zowel wanneer het om Thailand als wanneer het om Nieuw-Zeeland gaat, is dat je het niet snel gezien zal hebben. Je kunt er dus een hele lange reis van maken. Ook kan je er meerdere keren terug naartoe trekken om een ander deel van beide landen te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld elke backpacktrip van een bepaald thema voorzien waarvan de reis in het teken zal staan. Zo zorg je in ieder geval dat je er optimaal van geniet en alles goed in je opneemt.

Samenvattend

Voor wie nieuw is in de wereld van het backpacken, maar ook voor liefhebbers die al meerdere keren een reis hebben ondernomen, zullen zowel Thailand als Nieuw-Zeeland zeer geschikte en veelzijdige bestemmingen zijn. Omdat backpacken in belangrijke mate om de beleving draait, zijn deze landen dan ook bij uitstek geschikt om bovenaan je lijstje te zetten. Wat er verder ook komen gaat in je leven, dit zal je in ieder geval altijd bij blijven. Dat maakt het zeer aantrekkelijk om direct een reis die bij je past uit te zoeken en direct aan de slag te gaan met de voorbereiding. Om meer inspiratie op te doen kun je kijken bij de honderden rondreizen uit het programma van www.goedkoperondreis.com

Tags : nieuw-zeelandrondreisthailand

Leave a Response