close

Nieuw-Zeeland stond al lange tijd hoog op onze bucketlist, maar tijdens onze wereldreis was het dan zover. Met ons campertje reden we 6 weken lang door de meest overweldigende landschappen die dit land rijk is. Een onvergetelijke tijd! Ga je ook naar Nieuw-Zeeland? Dan mag je deze hoogtepunten echt niet missen!

Hike de Tongariro Crossing

Eén van onze eerste hikes in Nieuw-Zeeland was de Tongariro Crossing op het Noordereiland. Deze daghike is pittig én populair, nog nooit liepen we met zoveel mensen tegelijk op hetzelfde wandelpad denk ik. Maar de populariteit van deze hike is logisch, want het vulkanische landschap waar je doorheen wandelt is uniek en prachtig. Bereid je wel voor op wat steile klimstukken, maar dat is het echt waard!

Vaar door de Bay of Islands

In het noorden van het Noordereiland vind je een landschap dat je niet snel zou verwachten bij Nieuw-Zeeland: een baai met 144 beeldschone eilandjes. Het water in de baai is felblauw, de stranden zijn goudgeel en er is vrijwel geen bebouwing op de eilandjes. Een paradijs! Je verkent de Bay of Islands het beste door een dagje te gaan varen. Kies wel zorgvuldig met welke tour organisator je gaat, want bij sommige boottochten zit je op enorme boten met grote groepen mensen. Wij gingen met een zeilboot in een klein groepje en hadden een fantastische dag!

Bezoek het geothermische Rotorua

Nog zo’n onvergetelijke plek op het Noordereiland: Rotorua. In dit stadje en de omgeving is zoveel geothermische activiteit, dat je al van ver ruikt dat je in de buurt komt. 😉 In het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland en de Waimangu Volcanic Valley zul je je ogen uitkijken bij de geisers, borrelende modderpoelen en felgekleurde zwavelmeren. Een hele bijzondere plek die je zeker moet bezoeken tijdens je reis door Nieuw-Zeeland!

Rijd over Arthur’s Pass

Arthur's Pass

Eén van de mooiste routes die we reden in Nieuw-Zeeland was Arthur’s Pass. De prachtige, met sneeuw bedekte bergtoppen dwingen je om bijna elke minuut te stoppen en foto’s te maken. De weg loopt van Christchurch tot Greymouth en was voor ons een fantastisch hoogtepunt op het Zuidereiland!

Bewonder het felblauwe Lake Tekapo

In Zuid-Amerika hadden we al prachtige, blauwe meren gezien, maar Lake Tekapo is wel echt next level. Wat is het water in dit meer blauw, ongelooflijk! Tel daar de bruine bergen en het gele gras dat eromheen ligt bij op en je snapt dat dit landschap zo op een ansichtkaart kan. En ook als de avond eenmaal valt bij Lake Tekapo en alles donker wordt, is het nog de moeite om naar buiten te gaan. De sterrenhemel is hier bizar mooi!

Bezoek Mount Cook National Park

De hoogste en misschien wel mooiste berg van Nieuw-Zeeland is Mount Cook. Deze ruim 3.700 meter hoge berg zorgt samen met nog 18 andere toppen van meer dan 3.000 meter voor een imponerend landschap waar je schitterende hikes maakt. Vooral de Hooker Valley Track is een aanrader!

Het spectaculaire uitzicht op Roy’s Peak

Tja, om de beste plekken van Nieuw-Zeeland te zien, moet je vaak een flinke hike afleggen. Dat geldt ook voor de klim naar Roy’s Peak, want je moet maar liefst 1.200 meter klimmen ten opzichte van het beginpunt. Maar ik garandeer je: het uitzicht is één van de beste van heel Nieuw-Zeeland!

Een boottocht door Milford Sound

De beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland is Milford Sound. Tijdens een boottocht door de fjord vaar je langs de steile kliffen en zie je meerdere, schitterende watervallen. En plan ook zeker wat tijd in voor de bezienswaardigheden langs Milford Road, de weg die naar Milford Sound loopt. Vooral Lake Marian is waanzinnig!

Ben je ook van plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan en wil je graag meer weten over deze én andere highlights in het land? Check dan onze blogs over Nieuw-Zeeland op www.travly.nl/blogs/nieuw-zeeland. Hier lees je onze ervaringen, geven we tips en handige info per bestemming en vertellen we bijvoorbeeld ook wat een reis in Nieuw-Zeeland nou eigenlijk kost. Zien we je op Travly? J

Tags : highlightshikesmount cooknieuw-zeelandTekapo

Leave a Response