close
Reisbenodigdheden

Welke medicijnen mogen niet ontbreken in je backpack

Wanneer je in ver land bent, is ziek worden zeker geen pretje. Zeker als het een land is waar je de taal niet spreekt, hygiëne slecht is en je alleen op reis bent. Het is dus handig om bepaalde medicijnen bij je te hebben voor het geval dat je ziek wordt of last krijgt van bepaalde dingen zoals hoofdpijn of wonden. Hieronder vind je een lijstje met medicijnen die handig zijn om op reis mee te nemen.

Diarreeremmers

Er zijn verschillende medicijnen die helpen met de verbetering en ondersteuning van de spijsvertering. Je kan bijvoorbeeld door verkeerd eten of zelfs door het water last krijgen van diarree. Bij acute diarree is meestal geen behandeling nodig, het virus die de diarree veroorzaakt, verlaat de darm via de ontlasting. Het is dus niet aan te raden om dan een diarreeremmer te gebruiken omdat dit het proces kan verhinderen. Toch kan het vervelend en onhandig zijn, vooral wanneer je op reis bent en er niet altijd een toilet in de buurt is. Het is vooral ook belangrijk om voldoende te blijven drinken.

Laxeermiddel

Het tegenovergestelde van diarree kan je ook overkomen, namelijk verstopping van de darmen, ook wel obstipatie genoemd. Het is normaal dat je last kan krijgen van obstipatie. Je bent in een ander klimaat, andere tijdzone en misschien geeft de reis je wel wat stress. Een laxeermiddel kan dan verlichtend werken. Het is wel belangrijk dat je eerst goed de bijsluiter leest. Zorg ook dat je meer vezels consumeert, dat zit vooral in fruit en groente. Vergeet ook niet net zoals bij diarree, voldoende water te drinken.

Pijnstillers

Een pijnstiller kan ook handig zijn op reis. Het werkt namelijk ook koorts remmend. Paracetamol is het meest veilige om te nemen, dit omdat je het veilig kan combineren met de meeste medicijnen. Het is wel handig om dit vanuit Nederland mee te nemen. Niet in elk land heet dit medicijn paracetamol.

ORS

Wanneer je last hebt diarree is het aan te raden om ORS te nemen om zo uitdroging te voorkomen. ORS helpt namelijk om vocht vast te houden door middel van een samenstelling van suiker en zout. Probeer ook kleine dingen te eten gevarieerd van hartig en zoet.

Betadine

Betadine is een middel dat allerlei wondjes op de ontsmet. Het verlaagt zo de kans op infecties, maar helpt ook beginnende infectie tegen te gaan. Bij een ernstige wond of heftige infectie is het beter om een dokter op te zoeken.

DEET

DEET is een middel die jou beschermt tegen verschillende insecten. Vooral in landen waar insecten rondvliegen en -kruipen die ziektes zoals Malaria verspreiden is het verstandig om DEET te gebruiken. Neem vooral genoeg mee, je zal namelijk vaak moeten smeren.

Zonnebrand voor lichaam én lippen

Niet echt een medicijn maar het is, afhankelijk van je bestemming, verstandig om zonnebrand mee te nemen. In warme landen zal dit wel te koop zijn, maar het is toch handig om wat paraat te hebben. Vergeet ook niet om een lippenbalsem mee te nemen met SPF. De huid op je lip is heel dun en kun je makkelijk verbranden.

Tags : medicijnenORS

Leave a Response