close

Een wereldreis maken staat bij veel mensen op de bucketlist. Jaren sparen, lage rente. Dat kan dus nog wel even duren. Anders wordt het als je je geld weet te verdienen als digital nomad. Dan combineer je je baan met het reizen over de wereld. Het is een stap, maar dan ben je wel in de gelegenheid eerder die ultieme vrijheid te ervaren.

Online je werk doen vanaf een willekeurige locatie waar ook maar ter wereld, is voor veel mensen de manier om zich vrij te voelen. De backpack wordt dan al snel verruild voor de  . Waarom zou je thuis blijven als je je werk ook vanaf een zonnig terras aan het strand kunt doen? Of vanuit een blokhut in de sneeuw? Afhankelijk van welk werk je doet, kun je prima vanuit het buitenland werken. Schrijvers, bloggers, marketing medewerkers. Deze beroepen bieden je de mogelijkheid een ware digital nomad te zijn. De meeste mensen starten als zzp’er. Werken eerst thuis in een eigen kantoor, kiezen dan eens voor een flexplek verderop in een stad en als ze voelen hoe het is om te kunnen werken waar ze maar willen, lonkt het buitenland.

Opdrachtgevers vanuit het buitenland bedienen

Om de stap te zetten echt naar het buitenland te vertrekken, is wel wat nodig. Allereerst is er de keuze of je je huis aanhoudt. Een echte digital nomad verbrandt al zijn schepen achter zich en trekt de wereld in. Maar er is niets mis met een huis aanhouden waar je te allen tijde kunt terugkomen.

Natuurlijk moeten je je opdrachtgevers ook vanuit het buitenland kunt bedienen. Heb je die nog niet, dan ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt en organiseer je je opdrachten vanuit de plek waar je op een gegeven moment bent beland. Dat kan een stuk lastiger zijn.

Reizend bestaan moet je opbouwen

Veel digital nomads starten met reizen en zetten hun spaargeld daarvoor in, maar dat slinkt snel. Het is dan ook belangrijk om een inkomstenbron te organiseren. Digital nomads tref je in alle mogelijke branches. We noemen hier een aantal beroepen die zich er voor lenen zoals content marketeer, online docent, vertaler, video editor, online trainer, schrijver en dropshipper (je verkoopt producten aan klanten (hoeven niet je eigen producten te zijn) zonder zelf de distributie te hoeven verzorgen).

Dit zijn alle mogelijke manieren waarop je geld kunt verdienen om een reizend bestaan op te bouwen. Het voordeel is dat het in de meeste landen goedkoper leven is dan in Nederland. Nederland staat op de zestiende plaats als het gaat om duurste landen ter wereld. Dus met een klein inkomen, kun je in sommige landen al heel goed in je onderhoud voorzien en verder reizen.

Jouw manier van leven

Ligt er natuurlijk wel aan of jij iemand bent die op een luxe manier wil leven of voor minimale uitgaven gaat? Een Ted Baker tas is prachtig om te hebben, maar je kunt mogelijk ook nog even gebruik maken van je vertrouwde laptoptas 17 inch die je al jaren met je meesjouwt. Wil je regelmatig eten in restaurantjes of is een eigen gebrouwen maaltijd je ook goed? Wil je op hippe plekken overnachten of is een hostel of misschien zelfs een tent wel voor jou de plek? Jouw manier van leven bepaalt hoeveel je wilt en moet werken om de vrijheid te blijven ervaren.

Tags : bucketlistdigital nomadnomaden

Leave a Response