close
ActiviteitenVakantie

De e-bike mee op vakantie? Let dan op de volgende punten!

De e-bike mee op vakantie Let dan op de volgende punten

Een heleboel mensen zijn al in het bezit van een elektrische fiets en maken hier bijna dagelijks gebruik van. Dankzij de fijne voordelen zoals de trapondersteuning is fietsen een stuk leuker geworden. Er zijn ook een heleboel Nederlanders die het leuk vinden om de fiets mee te nemen op vakantie, om de vakantiebestemming te ontdekken op de fiets. Fietsen geeft namelijk een heleboel vrijheid. Zo kun je op de fiets bijvoorbeeld nieuwe plekken ontdekken die je met de auto misschien niet kunt bereiken. Dat de e-bike de laatste tijd ook steeds vaker mee gaat op vakantie is dus niet zo vreemd. De e-bike biedt namelijk nog meer vrijheid doordat je dankzij de trapondersteuning grotere afstanden kunt afleggen. Ook heuvelachtig gebied is een stuk beter te doen op een e-bike dan op een gewone fiets.

Je zou denken dat de elektrische fiets meenemen op vakantie slechts een kwestie van op de fietsendrager bevestigen is. In principe is dit min of meer ook het geval, maar zijn er wel een paar zaken waar je voor vertrek rekening mee moet houden. Benieuwd naar wat deze zaken zijn? Je leest het in deze blog!

Laat je e-bike checken door een specialist

Als je na die lange autorit eindelijk bent aangekomen op die heerlijke camping, is er niets zo fijn als het verkennen van de omgeving nadat je helemaal bent gesetteld. Lekker fietsen met de zon op je gezicht terwijl je het landschap in je opneemt, onderweg naar het nabijgelegen dorpje, geeft pas écht een vakantiegevoel! Hoe vervelend zou het dan ook zijn als je onderweg strand omdat je e-bike het laat afweten. Een elektrische fiets beschikt namelijk over een heleboel technologische hoogstandjes, die ook wel eens kapot gaan. Om te voorkomen dat dit precies gebeurt tijdens je vakantie, is het verstandig om je e-bike voor vertrek grondig na te laten kijken door een specialist. Zeker als het al even geleden is dat je e-bike een onderhoudsbeurt heeft gehad, is het een slimme keuze om hem nog even te laten checken voor vertrek!

Hoe zit het met opladen op de camping?

Afhankelijk van de actieradius van je e-bike accu kun je een bepaald aantal kilometers fietsen. Als na een fietstocht de fiets accu bijna leeg is, is het wel zo fijn als je deze kunt opladen op de camping. Om er zeker van te zijn dat dit geen problemen zal opleveren is het verstandig om de elektriciteitsvoorzieningen van de camping te checken vóór vertrek. Zo zou het kunnen dat je een verloopstekker en een stekkerdoos van huis mee moet nemen. Daarnaast is het ook slim om na te gaan hoe het zit met de locatie van stopcontacten. Vaak bevinden deze zich in de buitenlucht op de camping. De ideale situatie is om je accu binnen op te laden, maar als dat geen optie is, is het verstandig om een waterafstotende zak mee te nemen waar je de adapter in kunt bewaren tijdens het opladen. Je wilt immers niet dat deze nat wordt.

Investeren in een vakantie e-bike

Afhankelijk van je liefde voor fietsen op vakantie kan het een interessante optie zijn om te investeren in een e-bike die speciaal is gemaakt voor het fietsen van lange afstanden in heuvelachtige gebieden. Neem bijvoorbeeld elektrische hybridefietsen. Dit zijn e-bikes met een krachtige accu, die zijn voorzien van alle gemakken die je nodig hebt als je lange afstanden in onherbergzame gebieden fietst.

Tags : ebikesfietsen

Leave a Response