close
Backpacken tijdens de zwangerschap

Dus jij bent een echte avonturier en wilt niet stoppen met backpacken, zelfs niet nu je zwanger bent? Veel mensen zullen dit afschrijven als een onverstandig idee, maar niets is minder waar. Je kunt nog steeds wereldwijd bestemmingen verkennen met niets meer dan een rugzak, ook al groeit er een kleine in je buik. Toch is het verstandig om aandacht te blijven houden voor deze bijzondere situatie. Dit zijn de dingen waar je op moet letten als je rondreist tijdens je zwangerschap.

De juiste kleding

Ten eerste moet je de juiste kleding dragen. Verkeerde kleding kan immers voor een hoop fysieke ongemakken zorgen tijdens je reis. Kies voor comfortabele en rekbare stoffen die je buik ondersteunen en je vrij laten bewegen. Een elastische tailleband is een must voor die groeiende buik! Zwangerschapsleggings en losse tops zijn geweldig om je comfortabel te voelen tijdens het backpacken. Vergeet niet om ook wat lichte en ademende kleding mee te nemen voor warme bestemmingen. Comfortabel ondergoed is een absolute must. Neem een fijne set aan comfortabele zwangerschapsslips en zwangerschaps-BH’s mee.

Waar ga je allemaal naartoe?

Helaas moet je er rekening mee houden dat niet alle reizen mogelijk zijn als je in verwachting bent. Dat komt daarna wel weer! Zorg ervoor dat je reisbestemmingen kiest waar je gemakkelijk toegang hebt tot medische voorzieningen. Plan voldoende rust en ontspanning in je reis om vermoeidheid te voorkomen.

Zwemmen

Mocht jouw reis je leiden langs een waterrijke plek, neem vooral een duik! Zwemmen is een ideale activiteit tijdens de zwangerschap.Het is niet alleen een ontspannende en verfrissende activiteit, maar het helpt ook om de druk op je gewrichten en rug te verlichten. Pak wat zwangerschapsbadkleding in, zoals de bikini zwangerschap, met ingebouwde ondersteuning voor de dagen dat jij even verkoeling zoekt in de zee of in het zwembad.

Neem vooral niet te veel mee

Wees slim met inpakken! Als je aan het backpacken bent, wil je niet te veel bagage meenemen, zeker niet wanneer je ook nog eens een extra iemand met je meedraagt. Kies voor lichte en veelzijdige items die je kunt combineren om verschillende outfits te creëren. Denk aan het inpakken van multifunctionele items zoals sjaals die als een sjaal, deken of zelfs een jurk kunnen dienen. En vergeet niet om voldoende snacks en water mee te nemen om je energie op peil te houden.

Zorgen voor jezelf

Hydrateer, hydrateer, hydrateer! Het is extra belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het backpacken, vooral als je zwanger bent. Zorg ervoor dat je altijd een fles water bij je hebt en neem regelmatig pauzes om te drinken. Een goede hydratatie voorkomt ook krampen en kan vroegtijdige vermoeidheid voorkomen. Luister naar je lichaam en pas je tempo aan. Backpacken tijdens de zwangerschap betekent niet dat je niet kunt genieten van avonturen, maar het betekent wel dat je je tempo moet aanpassen aan je behoeften. Ergens ook wel lekker: het geeft je tijd en ruimte om te genieten van de omgeving. Pauzeer wanneer je moe bent en vermijd overmatige fysieke inspanning.

Genieten!

Vergeet ook gewoon niet te genieten van je reis! Misschien gaat niet alles volgens plan en misschien moet je bepaalde activiteiten laten schieten, omdat het niet veilig is of te veel inspanning kost, maar laat dat van je afglijden. Hoe bijzonder is het dat jij samen met je kleine de wereld kan verkennen?

Leave a Response