close

Kenia

AfrikaBestemmingenKeniaTanzania

Reizen naar Oost-Afrika: check de ultieme bestemmingen

Reizen naar Oost-Afrika check de ultieme bestemmingen

Ben je van plan om binnenkort een mooie reis te gaan maken? De opties zijn natuurlijk eindeloos. Als je echt op zoek bent naar iets dat indruk gaat maken en een fantastische ervaring moet zijn, is het een goed idee om een reis te maken naar Oost-Afrika. Het mooie van dit gebied is dat het erg veelzijdig is, er is dus voor iedereen iets te doen of iets leuk te vinden. We hebben hier drie verschillende bestemmingen op een rijtje gezet die werkelijk fantastisch zijn. Als je meer leuke of spannende bestemmingen wilt ontdekken, kun je eens een kijkje nemen op ExperienceTravel.

Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge

Als je een echte liefhebber bent van Gorilla’s, dan moet je hierheen. Het nationale park ligt in Oeganda, een prachtig land overigens. Veel mensen die in Oeganda zijn geweest, vinden de Gorilla toch het absolute hoogtepunt. Het is natuurlijk ook fascinerend om deze prachtige beesten in het wild te zien. Wat betreft de accommodaties is er ook meer dan genoeg keuze. Als je opzoek bent naar een simpel hotel kun je hier terecht, maar ook de meeste luxe hotels kun je hier vinden, voor ieder wat wils dus.

De Kilimanjaro

Ga je naar Tanzania reizen, en vind je het geweldig om bergen te beklimmen, dan heb je geluk. In Tanzania kun je namelijk de Kilimanjaro vinden. Deze berg wordt gevormd door drie vulkanen, en is helemaal vrijstaand. De berg is maar liefst 80 kilometer lang en 60 kilometer breed. Er zijn dus meer dan genoeg routes die je kunt afleggen. De berg is namelijk ook nog eens bijna 6 kilometer hoog, en daarmee direct het hoogste punt van Afrika. De bovenste 2 kilometer zijn helemaal bedekt door gletsjers. Als je een echte bergbeklimmer bent, dan moet je hier een keer zijn geweest.

Safari in Kenia

Als je denkt aan activiteiten in Afrika, denk je waarschijnlijk als eerst aan een Safari. Vandaar dat we dit lijstje afsluiten met een van de mooiste en meest bijzondere safari’s van Afrika. We bedoelen natuurlijk de Masai Mara safari, vanuit Nairobi is dit ongeveer een uurtje vliegen, goed te bereiken dus! Je hebt hier zelfs de mogelijkheid om op een persoonlijke safaritocht te gaan. Maar ook de safaritochten met andere mensen zijn geweldig. Je kunt ervoor kiezen om 1 of meerdere dagen op safari te gaan.

lees verder
AfrikaBestemmingenKeniaReistips

Je Kenia visum snel online aanvragen

kenia

Zoals bij andere Zuid-Afrikaanse landen is het ook verplicht in Kenia om een visum te hebben. Wil je het land in? Dan heb je een geldig visum nodig, ook als je er maar een korte tijd verblijft. En ik noem expres een geldig visum omdat ik gezien heb dat mensen niet goed omgingen met de datum die er op staat. Let hier dus goed op. En een goede tip is om de aanvraag tijdig te doen. Dan sta je nooit voor verassingen.

Visum voor Kenia aanvragen

De aanvraag voor een visum voor Kenia is eenvoudig en snel online te regelen en aan te vragen. Met een online aanvraagformulier heb je binnen vijf minuten visum aan aangevraagd. Hij hoeft dan alleen nog maar snel goedgekeurd te worden en naar je verzonden te worden. De kosten voor een visum voor Kenia is voor volwassenen beschikbaar voor € 79,95. De betaling kan via iDeal, Paypal of via een ouderwetse bankoverschrijving. Maar bedenk dat jouw aanvraag pas verwerkt kan worden als de betaling binnen is. En bij een bankoverschrijving kan dat even wat langer duren. Op de website eVisa Kenia vind je ook de nodige informatie van het land zelf. Hier staan ook regelmatig updates voor buitenlanders die Kenia binnen willen. Maar als het aankomt tot een aanvraag voor een visum raden we een Nederlandse partij aan. dan gaat je aanvraag veel gemakkelijker en stukken sneller. Mocht je het willen is het trouwens ook mogelijk om je visum aan te vragen bij de Keniaanse Ambassade. Je visum kost dan 51,52 USD.

Geldigheid visum Kenia

Als je eenmaal je visum binnen hebt gekregen gaat hij in op de datum die er op staat. Je Kenia visum is 90 dagen geldig. Houd daar echt rekening mee! Bovendien is het visum éénmalig geldig. Probeer daar geen misbruik van te maken, want dat is gewoonweg niet mogelijk, ze zijn erg streng. Heel begrijpelijk natuurlijk.

Mocht je via Kenia op doorreis gaan. Kies dan voor het transitvisum. Je kunt dan maximaal 3 dagen in Kenia blijven.

Belangrijke informatie

Zorg ervoor dat je paspoort voldoende lang geldig is, je de aanvraagformulieren naar waarheid invult en je pasfoto voldoet aan de eisen. Wacht verder niet te lang met aanvragen. Doe dit ruim van te voren en het liefst in ieder geval 1 week voordat je reis begint. Als je trouwens met kinderen gaat reizen gelden er nog wat extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders van het kind. Daarnaast voert de Marechaussee controles uit om mogelijke kinderontvoeringen te voorkomen. Gelden er bij jou wat bijzonderheden? Kijk dan op de website van de Douane wat je het beste kunt doen in specifieke situaties.

lees verder