close

Eropuit gaan is altijd een goed idee. Even de zinnen verzetten en genieten van de buitenlucht doet wonderen voor je humeur en gezondheid. Mensen hebben vaak het idee dat je ver weg moet gaan om nieuwe dingen te beleven, maar dat is niet helemaal niet nodig. In Nederland zijn er genoeg plekken waar je optimaal kunt ontspannen en genieten van de natuur. Ga ook eens op reis in eigen land, je zult zien dat er genoeg plaatsen in je buurt zijn waar je er echt even uit bent!

Park en bos

Bijna elke stad in Nederland heeft wel een (stads)park waar het goed toeven is. Vaak liggen deze parken in het centrum en zijn ze goed bereikbaar. Je kunt er heerlijk wandelen, joggen en skaten of gezellig naast de vijver een picknick houden. Vaak organiseren gemeentes ook activiteiten, worden er sportwedstrijden gehouden of muziekevenementen georganiseerd. Leuk is ook dat door de wisseling van de seizoenen een park er altijd anders uitziet. Ga bijvoorbeeld in de herfst met je kinderen op stap om paddenstoelen en kastanjes te zoeken of neem een fotocamera mee om de prachtig veranderende bladen vast te leggen. Voor een aangename boswandeling kan je in Nederland ook op veel plekken terecht. Kijk vooral eens op de websites van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de ANWB voor leuke wandelroutes. In een bos valt altijd wel wat te zien en beleven en het is nog gratis ook!

Nederland beleven vanaf het water

Ook een leuk idee is het om ergens een bootje te huren en zo te genieten van al het moois om je heen. Giethoorn staat bijvoorbeeld bij buitenlandse toeristen bekend als het Venetië van Nederland. En dat is niet verwonderlijk, het is een unieke ervaring om een vaartocht door het dorp te doen en de oude boerderijen te bekijken. Doordat ons land zoveel waterpartijen heeft, is er op veel plekken wel de mogelijkheid om een boot te huren. Wil je heel actief bezig zijn, op veel plaatsen kun je nu ook kano’s of paddle boards huren waar je mee kan suppen (staand op een surfplank met een peddel bewegen). Vaak is dit mogelijk middenin de grachten van een stad! Verrassend is dat vanaf het water alles er toch een beetje anders uit ziet.

Uitwaaien op het strand

Nederland beschikt ook over een zeer fraaie kuststrook met prachtige zandstranden. En zoals het bos er altijd anders uitziet, geldt dit natuurlijk ook voor het strand. De zee is nooit hetzelfde en ook op het strand valt er altijd wat te beleven. Schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, vliegeren met de kinderen of heerlijk wandelen; het kan allemaal. Lekker met de haren in de wind en je gezicht in de zon, zul je je na een dag op het strand heerlijk ontspannen voelen. En vaak is er altijd wel een strandpaviljoen of gezellig visrestaurant in de buurt om even bij te komen. Ga er vooral eens op uit in eigen land om mooie avonturen te beleven!

Tip: andere activiteiten om bezig te zijn, neem je ipad mee naar buiten en ga lekker een gokje wagen online met een spannende Book of Dead gokkast.

Tags : buitennederlandstrandwandelen

Leave a Response