close
Hier moet je aan denken bij het kiezen van de juiste wandelschoenen

Als je regelmatig een flinke wandeltocht maakt zijn de juiste wandelschoenen onmisbaar. Er zijn meer dan genoeg redenen te noemen waarom je deze nodig hebt. Zo zorgen wandelschoenen ervoor dat je voet goed ondersteund wordt, maar ook dat je meer grip hebt. Daarnaast zijn ze ook nog eens een stuk veiliger, vooral als je een bergwandeling maakt. Maar waar moet je precies op letten als je wandelschoenen gaat kopen? Ook dat zijn een hoop dingen, daarom hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

De categorie

Als je op zoek gaat naar een wandelschoen, zul je al snel verschillende categorieën tegen komen. Dit is eigenlijk het eerste waar je naar moet kijken en een van de belangrijkste dingen tijdens het kiezen voor de juiste wandelschoen. Er zijn wandelschoenen te krijgen in de categorie A, B, C en D. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Natuurlijk kun je ook kiezen voor goede sandalen als je dat liever hebt, kijk dan eens bij Teva.

  • Categorie A: Hier kun je redelijk basic wandelschoenen vinden. Deze zijn vooral bedoeld voor wandelpaden en in het bos.
  • Categorie B: Als je van plan bent om op een ongelijk of bergachtig terrein te wandelen kun je kiezen voor deze categorie. Je voet is erg goed ondersteund!
  • Categorie C: Wanneer je echt een stevige wandeling wilt gaan maken in gebieden met rotsachtige gebergtes heb je deze schoenen nodig.
  • Categorie D: Voor de zwaarste activiteiten, bijvoorbeeld een wandeling door gletsjers heb je wandelschoenen uit categorie D nodig.

De pasvorm

Bij een wandelschoen is het ontzettend belangrijk dat deze goed om je voet zit. Let daarom altijd goed op de pasvorm. Bij Lowa bijvoorbeeld, kun je wandelschoenen krijgen in verschillende pasvormen. Je kunt langs gaan in de winkel of je kunt ze bestellen. Zorg dat je de schoenen altijd goed past en kies bij twijfel voor andere schoenen of een andere maat.

De maat van de schoen

Net als de pasvorm is de maat ontzettend belangrijk. Helaas vergissen mensen zich hier nog wel eens in. Dit kan komen doordat je de schoenen past met normale sokken, terwijl je tijdens een wandeling vaak dikke sokken draagt. Houd hier dus altijd rekening mee. Te kleine wandelschoenen zijn erg vervelend. Hierdoor krijg je veel pijn aan je voeten, vooral als je een lange wandeling gaat maken.

Tags : schoenenwandelenwandelvakantie

Leave a Response