close
AfrikaBestemmingen

Bookatrekking.com’s 5 mooiste bestemmingen in Afrika voor een trekkingstocht

mount kilimanjaro backpackers-online

Als je denkt aan trekking in Afrika dan denk je natuurlijk aan de Kilimanjaro beklimmen. Maar er is nog meer, veel meer! Wij van Bookatrekking.com hebben onze favorieten op een rijtje gezet in deze top vijf. Laat je inspireren.

1. Ethiopië

Dit land is misschien niet het eerste dat je in gedachten hebt als je aan een trekkingsvakantie denkt, maar geloof ons. Ethiopië is een onontdekte parel als het gaat om hiken en trektochten. De Ethiopische Hooglanden zijn de grootste aaneengesloten bergketens in Afrika en het land is de thuisbasis van de Bale Mountains, de Simien Mountains, en de Danakil Depressie, ook wel bekend als de Afar Triangle. Deze drie hoogtepunten van het land maken geweldige wandel- en trekkingstochten mogelijk.

2. Mount Kenya

Mount Kenia is het andere dak van Afrika. Pakweg drie miljoen jaar geleden werd het massief gevormd door de opening van het Oost-Afrikaanse rift. Je kun hier duizenden soorten flora en fauna vinden dankzij de vruchtbare vulkanische grond. In de directe omgeving van de berg vind je vier verschillende volkeren: de Kikuyu, de Embu, de Ameru en de Maasai. Samen met het wildlife wat je in de regio vindt, is Mount Kenya je droombestemming voor je trektocht.

3. Kilimanjaro

Het dak van Afrika. Aan de voet vind je giraffes, leeuwen en olifanten en op de top vind je sneeuw. De Kilimanjaro, de bekendste berg van de wereld. Als kind zag je hem in de achtergrond van de Leeuwenkoning en sindsdien wil je de Kilimanjaro beklimmen.

De populairste route is de Machame, beter bekend als de Whisky Route. Deze trek duurt 6 of 7 dagen en is bekend voor de bijzondere uitzichten. Zowel de Marangu, de Machame, de Rongai, de Shira, de Lemosho en de Umbwe route richting Uhuru Peak trekken door verschillende klimaatzones naar de sneeuw. Alle routes boek je natuurlijk bij Bookatrekking.com. Kitabu haraka! Boek snel!

4. Mount Toubkal

Mount Toubkal is met 4.167 meter de hoogste berg van Noordelijk Afrika. Het mooie aan deze top is dat die relatief eenvoudig per voet te bereiken is. Je hebt hier geen klim ervaring voor nodig.  Dit maakt “Jbel Toubkal” perfect voor trekking expedities. Omdat de berg relatief dicht bij de stad Marrakech ligt, is de toegang eenvoudig en kunnen trekkingstochten in één weekend worden gedaan.

5. Mount Meru

Mount Meru is ook wel bekend als “Kilimanjaro’s kleine broertje”, is slechts 70 kilometer van de Kilimanjaro verwijderd en ligt in het Arusha Nationaal Park. Deze slapende vulkaan wordt vaak gecombineerd met het beklimmen van de Kilimanjaro. Een goede warming-up die acclimatisatie op de Kili vereenvoudigd.

Tags : afrikatrekkingwandelen

Leave a Response