close

Israël is een land waar de geschiedenisboeken al jarenlang over worden volgeschreven. Het is gelegen in het Midden-Oosten en de Levant. Voor liefhebbers van een zon, zee en strand vakantie is Israël een prima bestemming. Het land heeft namelijk de Aziatische kust van de Middellandse Zee aan de ene kant liggen, en een haven aan de Rode Zee aan de andere kant.

Het schitterende landschap en de rijke geschiedenis maken dat een vakantie naar Israël erg divers is, met voor ieder wat wils. Van trektochten door de woestijn, wandelen in de bergen en gestrekt gaan op de mooie zandstranden, tot het bezoeken van de vele culturele, historische en religieuze attracties.

De geschiedenis herbeleven in Israël

Het gebied waar het land Israël tegenwoordig uit bestaat is al eeuwenlang een belangrijk platform in de geschiedenis. Zeker op religieus gebied vormt het land voor drie verschillende religies een middelpunt: het Jodendom, het Christendom en de Islam. Bezoek diverse Bijbelse plaatsen en waan u even in de tijd dat Jezus nog op de aardbodem rondliep.

Zo is in de stad Nazareth het Nazareth Village opgebouwd. Hier waant u zich 2000 jaar terug in de tijd. Op 15 minuten lopen staat de Basiliek van de Aankondiging. Op de plek waar deze grootste kerk van het Midden-Oosten gebouwd is zou de geboorte van Jezus zijn aangekondigd door de engel Gabriël.

Jeruzalem, de heilige stad

De hoofdstad van Israël, Jeruzalem, staat onder zowel Joden, Christenen als Moslims bekend als de Heilige Stad. De stad staat bol van het culturele erfgoed. Zo zal de Klaagmuur bij veel mensen een belletje doen ringelen. Deze muur staat in het oude gedeelte van de stad. Hoewel veel mensen onder de indruk zijn dat de muur een plek is waar mensen kunnen klagen, is dat niet het geval. Het is simpelweg een gekscherende bijnaam die de muur in de jaren 70 kreeg.

Nabij de Klaagmuur vind je de Tempelberg, een heuvel met een belangrijke religieuze waarde. Op deze heuvel staat de Rotskoepel, het gebouw met die bekende gouden koepel. Deze gedenkplaats is tegenwoordig ook voor niet-moslims toegankelijk.

Het bruisende Tel Aviv

Waar in Jeruzalem religie een grote rol speelt, is Tel Aviv een heel ander soort stad. Deze stad staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Je vindt hier vele loungeclubs, bars, restaurants, kunstzaken en marktjes. Tel Aviv is tevens aan de Middellandse Zee gelegen. Het klimaat is dus ook mediterraan. Dat betekent heerlijk in de zon op het strand liggen en ’s avonds op het terras uiteten terwijl je nageniet van de nog aangename temperaturen.

Drijven in de Dode Zee

Nabij de grens tussen Jordanië en Israël ligt de Dode Zee. Deze zee is zo zout dat je hier moeiteloos blijft drijven. Doordat de zee zeer rijk is aan mineralen en zouten is er geen leven in mogelijk. Nabij de Dode Zee ligt de stad Eilat, dat ook wel een paradijs in de woestijn genoemd wordt. De zon schijnt hier het hele jaar door.

Een vakantie naar Israël boeken

Is jouw interesse in een vakantie naar Israël gewekt? Kijk dan eens op de website van Oppenheim Travel, een reisorganisatie die diverse vakanties door het land aanbiedt.

Tags : citytripisraelvakantie

Leave a Response